7 πρωτότυπες ιδέες για να φτιάξετε παρτέρια για τα λουλούδια σας από πλαστικές γλάστρες

Οι πλαστικές γλάστρες είναι τα πιο οικονομικά και πρακτικά δοχεία φύτευσης για τα λουλούδια και τα φυτά σας. Είναι ελαφριές, εύκολες στη μεταφορά, το πότισμα στο πλαστικό εξατμίζεται πιο αργά από τις γλάστρες με άλλα υλικά αλλά αισθητικά σίγουρα υστερούν σε σχέση με τις πήλινες γλάστρες. Παρ’ όλα αυτά μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ακόμη και για να φτιάξετε παρτέρια με αυτές! Θα σας παρουσιάσω 7 πρωτότυπες ιδέες για να φτιάξετε παρτέρια για τα λουλούδια σας από πλαστικές γλάστρες!

- Διαφήμιση -

Ένας πολύ απλός τρόπος για να φυτέψετε παρτέρια τα οποία είτε δεν ευδοκιμούν φυτεμένα απευθείας στο έδαφος και οι ρίζες τους πρέπει να «στριμωχτούν» ή είναι ακόμα μικρές για τη διαδικασία μεταφύτευσης, είναι απλώς να … βυθίσετε τις πλαστικές γλάστρες τους στο χώμα. Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική και για φύτευση σε γλάστρες με λεπτή διακόσμηση που αγοράσατε από φυτώριο, χωρίς να «σοκάρονται» τα φυτά από τη μεταφύτευση και ταυτόχρονα να τους στερείτε το κατάλληλο φυτοφάρμακο και λίπασμα που σίγουρα έχουν.

Μπορείτε να βουτήξετε ολόκληρη τη γλάστρα στο χώμα ή να αφήσετε το χείλος της να προεξέχει από το χώμα, αν χρησιμοποιείτε πιο κομψές, χρωματιστές πλαστικές γλάστρες. Από τις τρύπες στο κάτω μέρος της γλάστρας, τις οποίες μπορείτε να κόψετε με κόφτη, θα βγουν οι ρίζες των φυτών και θα βρουν το… χώμα σαν να τα είχατε φυτέψει τα φυτά κατευθείαν στο έδαφος.

Φυσικά, τόσο για διακοσμητικούς λόγους όσο και για να μην πέσουν οι γλάστρες σας στον αέρα, μπορείτε να κάνετε το ίδιο με οποιαδήποτε γλάστρα μικρού μεγέθους.

- Διαφήμιση -