10 λάθη στη διακόσμηση που κάνουν ένα σπίτι να φαίνεται παλιομοδίτικο και βαρετό

Όλοι μας θέλουμε να έχουμε το σπίτι των ονείρων μας! Το να έχετε το σπίτι των ονείρων σας όμως υπερβαίνει το πόσο μεγάλο ή πόσο πολυτελές είναι. Έχει να κάνει πραγματικά με το πόσο χαρούμενοι θα είστε είσαι στο μέρος που έχετε δημιουργήσει. Για το σκοπό αυτό, τα στοιχεία που έχετε μέσα, όπως τα έπιπλα και η διακόσμηση, είναι πολύ σημαντικά. Πολλές φορές όμως πηγαίνουμε σε άλλα σπίτια ή βλέπουμε φωτογραφίες στο διαδίκτυο και απογοητευόμαστε με το δικό μας σπίτι και το γεγονός ότι δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε την ποιότητα της διακόσμησης των άλλων σπιτιών. Επειδή όμως μας αρέσει να βλέπουμε την όμορφη πλευρά των πραγμάτων, θα σας δείξω πως μπορείτε να βελτιώσετε την εικόνα του σπιτιού σας και να το κάνετε ένα πιο χαρούμενο μέρος, σε περίπτωση που το έχετε βαρεθεί! Θα σας παρουσιάσω λοιπόν 10 λάθη στη διακόσμηση που κάνουν ένα σπίτι να φαίνεται παλιομοδίτικο και βαρετό!

- Διαφήμιση -

μια σκοτεινή, απομονωμένη περιοχή

Το σαλόνι είναι ένας χώρος συνάντησης και συγκέντρωσης για την οικογένεια και τους φίλους. Είναι συνήθως ένα από τα δωμάτια στα οποία περνάτε τον περισσότερο χρόνο όταν συναναστρέφεστε με άλλους. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό αυτό το δωμάτιο να είναι εύκολα προσβάσιμο και φιλόξενο. Στόχος σας θα πρέπει να είναι να ενισχύσετε το φυσικό φως που έχει το σαλόνι σας. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε, για παράδειγμα, να αφαιρέσετε τοίχους και να κάνετε έναν ενιαίο χώρο με άλλα μέρη του σπιτιού, όπως την κουζίνα ή την τραπεζαρία. Μπορείτε επίσης να βάψετε τα έπιπλα και τους τοίχους λευκά για να προβάλετε περισσότερο φως και να δημιουργήσετε μια αίσθηση ανοιχτότητας.

ξεπερασμένα ράφια

Τα άτομα που τους αρέσει να διαβάζουν τακτικά μπορεί συχνά να αντιμετωπίζουν προβλήματα με το χώρο στο σπίτι. Εξάλλου, τα βιβλία, τα ράφια και οι βιβλιοθήκες μπορούν να πιάσουν πολύ χώρο. Και ενώ μερικές φορές μπορούμε να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι ένας χώρος θα φαίνεται καλύτερος με βιβλία, αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα. Η χρήση σκούρου ξύλου για τα ράφια σας και ο συνωστισμός του σπιτιού σας με βιβλία απλώς το κάνει να μοιάζει με παλιά συρταριέρα.

Λαμβάνοντας συμβουλές από τη μέθοδο της Marie Kondo, μπορεί να θέλετε να περιορίσετε λίγο τη συλλογή βιβλίων σας και να τα τακτοποιήσετε σύμφωνα με τις προτεραιότητές σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε επιλέγοντας τα αγαπημένα σας. Επιλέξτε αυτά που έχουν αφήσει εντύπωση στη ζωή σας και που θα μπορούσατε να διαβάσετε πολλές φορές. Υπάρχουν επίσης βιβλία που αγοράσατε αλλά δεν έχετε διαβάσει και τέλος, βιβλία που απλά δεν θέλετε να κρατήσετε πια. Αφαιρέστε χρόνια από τα ράφια σας βάφοντάς τα σε ανοιχτά ή ζωηρά χρώματα.

ξεπερασμένα δαντελωτά κεντήματα

Όλοι έχουν ένα από αυτά τα δαντελωτά πλεκτά διακοσμητικά στο σπίτι. Αν και μπορεί να έχουν συναισθηματική αξία για πολλούς, καθώς πιθανότατα φτιάχτηκαν από τη θεία ή τη γιαγιά σας, σκεφτείτε ότι τα περισσότερα από αυτά είναι εκτός μόδας. Όχι μόνο μαζεύουν σκόνη και αφαιρούν το στυλ ενός δωματίου, αλλά είναι και αντικείμενα χωρίς πρακτική χρήση.

Εάν είστε πολύ συναισθηματικοί για να πείτε αντίο σε αυτό τα είδη διακοσμητικών, θα μπορούσατε να προσπαθήσετε να βρείτε μια νέα λειτουργία για αυτά. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να τα χρησιμοποιήσετε ως ένα πολύ φανταχτερό κάλυμμα κρεβατιού ή ένα μακραμέ για να κρεμάσετε φυτά και το σπίτι σας θα έχει ένα νέο cool boho-chic στυλ.

βάψιμο των τοίχων σε σκούρα ή πολύ ζωντανά χρώματα

Πριν αποφασίσετε τι χρώμα θα χρησιμοποιήσετε για να βάψετε τους τοίχους, όπως αυτούς του σαλονιού σας, κάντε την εξής ερώτηση: Ακόμα κι αν σας αρέσει πολύ αυτό το χρώμα, πιστεύετε ότι θα φαινόταν υπέροχο σε όλους τους τοίχους του σαλονιού σας; Το να βάψετε όλους τους τοίχους με ένα χρώμα κάνει όλο το δωμάτιο να φαίνεται κάπως καταπιεστικό επειδή οι γωνίες τείνουν να εξαφανίζονται. Επιπλέον, θα πρέπει να τα συντηρείτε συνεχώς αν εμφανιστούν ρωγμές ή αν ξεφλουδίσει το χρώμα. Αντίθετα, προτιμήστε ουδέτερους τόνους. Αυτά θα επιτρέψουν στο φως να αντανακλά τα πράγματα και να αντέξει τη δοκιμασία του χρόνου.

παλιές και κοντές κουρτίνες

Αν θέλετε να δώσετε μια μοντέρνα αίσθηση στο σπίτι σας, επιλέξτε μακριές κουρτίνες. Σε περίπτωση αμφιβολίας, χρησιμοποιήστε πάντα μακριές κουρτίνες αντί για κοντές που είναι τυπικές των παιδικών κρεβατοκάμαρων. Όπως αναφέραμε και πριν, αν σέρνονται είναι ακόμα καλύτερα. Χάστε το φόβο σας για το ύφασμα και επιλέξτε ουδέτερους τόνους που επιτρέπουν στο φως να περάσει για να φωτίσει το δωμάτιο και να αφαιρέσει λίγο «βάρος» από την εσωτερική σας διακόσμηση.

κακός τεχνητός φωτισμός

Ξεχάστε τους παλιούς λαμπτήρες οροφής και προτιμήστε το φως που μπορεί να προβληθεί σε διαφορετικά σημεία του δωματίου. Πολλαπλασιάστε τις πηγές φωτός, είτε χρησιμοποιώντας φωτιστικά δαπέδου είτε τοποθετώντας επιτραπέζια φωτιστικά εδώ κι εκεί. Ο κύριος σκοπός τους πρέπει να είναι να προσθέσουν μια ιδιαίτερη πινελιά ή να τονίσουν μια συγκεκριμένη περιοχή του δωματίου όπου θέλετε να τραβήξετε την προσοχή των ανθρώπων, με μια αντίθεση μεταξύ των πιο ανοιχτόχρωμων και πιο σκοτεινών πτυχών του δωματίου.

χωρίς φυσικά στοιχεία

Η κατοχή φυτών στο σπίτι έχει γίνει μια τεράστια τάση, και η αλήθεια είναι ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Όχι μόνο βοηθούν στον καθαρισμό του αέρα στους χώρους του σπιτιού σας, αλλά τους δίνουν επίσης μια σούπερ μοντέρνα πράσινη πινελιά, που κάνει κάθε γωνιά να φαίνεται υπέροχη. Ένα φρέσκο ​​και μοντέρνο σπίτι πρέπει να έχει μερικά φυτά μέσα του.

να μην απαλλαγούμε από τις ατέλειες

Λεκέδες στον τοίχο, ρωγμές, χαλαρά καλώδια, σπασμένες πρίζες ή άβαφοι τοίχοι μπορεί όχι μόνο να είναι επικίνδυνα χαρακτηριστικά, δομικά μιλώντας, αλλά κάνουν επίσης το σπίτι σας να μοιάζει με εργοτάξιο. Εάν πιστεύετε ότι το σπίτι σας έχει γίνει ξεπερασμένο ή αντιαισθητικό, τότε σκεφτείτε μια ανακαίνιση εντός του προϋπολογισμού σας. Εάν δεν έχετε χρήματα, μπορείτε πάντα να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να διορθώσετε μόνοι σας τα βασικά προβλήματα, εκτός αν μιλάμε για πραγματική ζημιά που πρέπει να φροντίσει ένας ειδικός.

μη αναλογικά χαλιά

Πείτε αντίο στο χαλί που έχει κολλήσει στο πάτωμα ή σε μία παλιά βρώμικη μοκέτα που συνοδεύει το σπίτι που μόλις αγοράσατε. Τα χαλιά πρέπει πάντα να σχεδιάζονται σύμφωνα με τη διάταξη του χώρου που θέλετε να τα τοποθετήσετε. Αναζητήστε έμπνευση σε βασικά χρώματα που μπορείτε να συνδυάσετε με άλλα διακοσμητικά στοιχεία μέσα στο δωμάτιο, δημιουργώντας ένα πολύχρωμο και αρμονικό περιβάλλον.

πάρα πολλά διακοσμητικά στοιχεία

Ακόμα κι αν δεν θέλετε να έχετε ένα εντελώς μινιμαλιστικό σπίτι, μπορείτε να φροντίσετε να απαλλαγείτε από όλα εκείνα τα διακοσμητικά στοιχεία που δεν παρέχουν καμία ουσιαστική εικόνα για εσάς ή την ψυχική σας κατάσταση. Μείνετε σε αυτό που, με απλά λόγια, λέει: «Αυτός είμαι εγώ και αυτό είναι το σπίτι μου».

- Διαφήμιση -