9 συμβουλές που θα κάνουν την κουζίνα σας να φαίνεται σαν να ανήκει σε εξώφυλλο περιοδικού

Η κουζίνα είναι η καρδιά κάθε σπιτιού, όπου οι άνθρωποι περνούν πολύ χρόνο. Τι πρέπει όμως να κάνει κανείς όταν το περιβάλλον γύρω από την κουζίνα αρχίζει να γίνεται βαρετό ή όταν η ψυχή του ζητά αλλαγές αλλά η έναρξη μιας ανακαίνισης είναι τρομακτική και ακριβή; Ήρθε η ώρα να φρεσκάρετε τη διακόσμηση της κουζίνας χωρίς να ξοδέψετε μία περιουσία! Θα σας παρουσιάσω 9 συμβουλές που θα κάνουν την κουζίνα σας να φαίνεται σαν να ανήκει σε εξώφυλλο περιοδικού!

- Διαφήμιση -

αγορά μαγειρικών σκευών σε ένα στυλ

Μπορείτε να έχετε ακριβά και εκλεπτυσμένα έπιπλα κουζίνας και μοντέρνο ενσωματωμένο εξοπλισμό και συσκευές, αλλά η εντύπωση όλης αυτής της πολυτέλειας μπορεί να καταστραφεί αν έχετε αταίριαστα παλιά πιάτα ή κουζινικά σκεύη που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Είναι γνωστό ότι η διακόσμηση του τραπεζιού είναι ένα σημαντικό μέρος της διακόσμησης της κουζίνας σας, γι’ αυτό είναι σημαντικό τα πιάτα να επιλέγονται στο ίδιο στυλ.

χρησιμοποιήστε πετσέτες ουδέτερου χρώματος

Οι πετσέτες κουζίνας είναι απαραίτητες για όποιον περνάει χρόνο στην κουζίνα. Τις χρησιμοποιούμε συχνά και μετά βίας τις παρατηρούμε. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αυτό το στοιχείο είναι ένα σημαντικό μέρος της εσωτερικής διακόσμησης του σπιτιού. Όταν επιλέγετε υφάσματα κουζίνας, είναι καλύτερο να επιλέξετε ουδέτερες και φυσικές αποχρώσεις. Θα μπορέσετε να δώσετε στο χώρο σας μια κομψή και ελκυστική εμφάνιση με τη βοήθεια αυτής της διακόσμησης, για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι θα κάνει την κουζίνα να φαίνεται πιο πολυτελής.

αλλάξτε τις βρύσες

Η βρύση δεν είναι μόνο ένα πράγμα που παρέχει νερό, αλλά είναι επίσης ένα σημαντικό μέρος του εσωτερικού συνόλου. Μπορεί εύκολα να προσθέσει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό στο σχεδιασμό την κουζίνας. Για παράδειγμα, σήμερα είναι μοντέρνα τα ανέπαφα, δίχρωμα και πολύχρωμα μοντέλα. Επιλέγοντας ένα ασυνήθιστο χρώμα (λευκό, μαύρο ή μπρονζέ), μπορείτε να κάνετε την κουζίνα σας να φαίνεται μοναδική.

αποθήκευση υλικών πλυσίματος πιάτων σε ειδικούς διανομείς

Είναι σημαντικό όλα τα απαραίτητα πράγματα να είναι διαθέσιμα στην κουζίνα. Ωστόσο, το να έχετε την περιοχή γύρω από τον νεροχύτη γεμάτη με απορρυπαντικά καθαρισμού δεν φαίνεται ωραία. Δοκιμάστε να ρίξετε αυτά τα απορρυπαντικά σε ειδικούς διανομείς που μπορείτε να αγοράσετε σε οποιοδήποτε κατάστημα οικιακών ειδών. Αυτά τα λειτουργικά αξεσουάρ θα διακοσμήσουν τον χώρο, ενώ η επιφάνεια εργασίας θα αρχίσει αμέσως να φαίνεται πολύ πιο οργανωμένη. Το κύριο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι οι διανομείς που θα επιλέξετε πρέπει να εναρμονίζονται και να ταιριάζουν με το συνολικό εσωτερικό και οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ.

διακόσμηση γυάλινων πορτών με κουρτίνες

Είναι πραγματικά πολύ εύκολο να φρεσκάρετε το εσωτερικό χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Προσθέστε κουρτίνες στις γυάλινες πόρτες των επάνω ντουλαπιών της κουζίνας. Αυτή η διακόσμηση θα δώσει μια γοητεία και θαλπωρή στο δωμάτιο και θα κρύψει τα μαγειρικά σας σκεύη από τα μάτια των άλλων. Είναι καλύτερα οι κουρτίνες να είναι κατασκευασμένες από το ίδιο ύφασμα με τις κουρτίνες στα παράθυρα.

τοποθέτηση πριζών που ταιριάζουν με το χρώμα του εσωτερικού

Οι πρίζες που δεν ταιριάζουν με το εσωτερικό ως προς το στυλ και το χρώμα (και που πολλές φορές τοποθετούνται στραβά) μοιάζουν με μια γερμένη κορνίζα στον τοίχο που δεν μπορεί να ισιωθεί. Μπορούν να καταστρέψουν τη συνολική εντύπωση της κουζίνας με την εμφάνισή τους. Γι’ αυτό θα πρέπει να επιλέξετε πρίζες που ταιριάζουν με το χρώμα των πλακιδίων της κουζίνας για να μην ξεχωρίζουν από το συνολικό εσωτερικό. Η εγκατάσταση κρυφών υποδοχών μπορεί να είναι μια ακόμα καλύτερη λύση.

αποθήκευση πραγμάτων σε κουτιά

Εάν υπάρχει λίγος χώρος ανάμεσα στα πάνω ντουλάπια της κουζίνας και το ταβάνι, πιθανότατα θα προσπαθείτε πάντα να βάλετε κάτι εκεί. Αυτό στην πραγματικότητα δεν είναι κακό, γιατί κάθε χώρος πρέπει να χρησιμοποιείται στο μέγιστο. Αλλά αν τοποθετήσετε ένα καλάθι ή ένα κουτί σε αυτό το ράφι, αυτός ο χώρος δεν θα φαίνεται τόσο ακατάστατος και θα είναι πιο εύκολο για εσάς να κρατήσετε το δωμάτιο οργανωμένο. Επιπλέον, θα προστατεύσει τυχόντα μαγειρικά σκεύη από το να λερωθούν.

διακόσμηση της κουζίνας με λουλούδια

Τα λουλούδια μπορούν να γίνουν το τελευταίο μέρος της ανανέωσης της κουζίνας σας. Θα ζωντανέψουν το δωμάτιο, θα το κάνουν να φαίνεται εορταστικό και θα τονώσουν τη διάθεσή σας. Δεν χρειάζεται να περιμένετε μια ειδική περίσταση για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας.

αναβαθμίστε τις οικιακές συσκευές σας

Μια κουζίνα μπορεί να είναι κομψή και τακτοποιημένη, αλλά αν έχει έναν ηλεκτρικό βραστήρα με αποτυπώματα στο χέρι ή μια φανταχτερή τοστιέρα, τότε η εντύπωσή της χαλάει αμέσως. Επομένως, είναι καλύτερο να σκεφτείτε εκ των προτέρων την επιλογή των gadget. Τα μέταλλα θεωρούνται καθολικά: δεν προσελκύουν πολύ την προσοχή και ταιριάζουν σε οποιοδήποτε σχέδιο. Παρεμπιπτόντως, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε όλα τα νέα – ο εξοπλισμός μπορεί να βαφτεί με ειδική βαφή.

- Διαφήμιση -