7 τρόποι για να χρησιμοποιήσουμε τα κατακάθια του καφέ στον κήπο μας

Οι άνθρωποι δεν είναι οι μόνοι που τους αρέσει ένα ωραίο φλιτζάνι καφέ! Τα φυτά, το χώμα, ακόμη και τα σκουλήκια αγαπούν τα κατακάθια του καφέ. Η χρήση υπολειμμάτων καφέ για την κηπουρική βοηθά πραγματικά! Τα κατακάθια του καφέ έχουν πολλά πλεονεκτήματα και οφέλη για τον κήπο σας, οπότε αν έχετε κατακάθι καφέ στο σπίτι ή μπορείτε να τα παραλάβετε από την καφετέρια της περιοχής σας, δείτε πώς να τα χρησιμοποιήσετε στον κήπο σας. Το κατακάθι του καφέ μπορεί να κάνει θαύματα στον κήπο σας, όχι απαραίτητα με τον τρόπο που θα περιμένατε. Αν και δεν παρέχουν άφθονο άζωτο και δεν μειώνουν πολύ το pH του εδάφους, μπορούν να εμπλουτίσουν το χώμα του κήπου σας και το σωρό κομποστοποίησης. Επιπλέον, δεν περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες. Θα σας παρουσιάσω 7 τρόπους για να χρησιμοποιήσουμε τα κατακάθια του καφέ στον κήπο μας!

- Διαφήμιση -

λίπασμα

Τα κατακάθια του καφέ περιέχουν 2% άζωτο, αλλά τα φυτά δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν μέχρι να διασπαστεί. Καθώς αυτά τα εδάφη αποσυντίθενται, το χαμηλό επίπεδο αζώτου σε αυτά λειτουργεί ως λίπασμα μακράς δράσης. Ο κόκκος καφέ παρέχει επίσης μια υγιή και ελαφρά δόση άλλων βασικών θρεπτικών συστατικών όπως ο φώσφορος και το κάλιο. Περιέχουν επίσης μικρή ποσότητα ασβεστίου, μαγγανίου, ψευδαργύρου και σιδήρου.

ξηρό λίπασμα

Απλώστε το κατακάθι του καφέ σας σε ένα φύλλο εφημερίδας. Αφήστε τα κατακάθια να στεγνώσουν και στη συνέχεια αποθηκεύστε τα σε μια σακούλα. Χρησιμοποιήστε τα αποξηραμένα κατακάθια του καφέ σας ως λίπασμα πλούσιο σε άζωτο μέσα σε τρεις εβδομάδες.

υγρό λίπασμα

Ανακατέψτε 225 γραμμάρια κατακάθια καφέ σε 9 λίτρα νερό και αφήστε το μείγμα να καθίσει για μια μέρα. Ρίξτε πάνω στα φυτά σας που χρειάζονται κάποια θρεπτικά συστατικά. Εναλλακτικά, ο εναπομείναν αραιωμένος καφές λειτουργεί καλά επίσης.

προσθήκη στο κομπόστ

Η προσθήκη υπολειμμάτων καφέ στο κομπόστ σας μπορεί πραγματικά να βοηθήσει το φαγητό να αποσυντεθεί πιο γρήγορα από το κανονικό. Εάν πρόκειται να προσθέσετε κατακάθι καφέ στους σωρούς κομποστοποίησης, περιορίστε το μόνο στο εύρος του 20 έως 25 τοις εκατό. Υψηλότερα επίπεδα από αυτό μπορεί να καταστείλουν ωφέλιμους μικροοργανισμούς, οπότε μην το παρακάνετε. Ισορροπήστε το κομπόστ σας με άλλα οργανικά υλικά, όπως υπολείμματα χόρτου, ξερά φύλλα, εφημερίδα, ροκανίδια, πριονίδι ή παρόμοια υλικά κομποστοποίησης.

διώξτε τα σαλιγκάρια από τα φυτά

Ρίξτε λίγο κατακάθι στα σημεία εκείνα των γλαστρών ή των φυτών που συνηθίζουν να βρίσκονται τα σαλιγκάρια ή οι γυμνοσάλιαγκες. Να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να τα ξαναδείτε!

πρόληψη μυκητιασικών παθήσεων

Όσον αφορά το θέμα της προστασίας των φυτών μας, φαίνεται ότι ο καφές μπορεί επίσης να είναι χρήσιμος για την πρόληψη της μυκητιακής σήψης και του μαρασμού σε ορισμένα φυτά, επειδή τα κατακάθια δημιουργούν τη δική τους ανώτερη, χρήσιμη μορφή μύκητα.

απομακρύνετε τα ζώα

Σε πολλά ζώα (ειδικά στις γάτες και τους σκύλους) δεν αρέσει η μυρωδιά του κατακάθιου καφέ, κάτι που είναι υπέροχο αν έχετε ανεπιθύμητους επισκέπτες που διασχίζουν τον κήπο σας! Απλώστε το κατακάθι του καφέ στα σημεία όπου τα ζώα μπαίνουν στον κήπο σας και να είστε σίγουροι ότι θα απαλλαγείτε από αυτά!

- Διαφήμιση -