7 λάθη που δεν πρέπει να κάνουμε όταν διακοσμούμε ένα μικρό σπίτι

Όταν πηγαίνουμε σε ένα καινούριο σπίτι αυτό που μας ενδιαφέρει είναι αν θα χωρέσουν τα έπιπλα μας, πώς θα το διακοσμήσουμε και σε ποια θέση θα μπει το κάθε έπιπλο! Όταν μάλιστα το σπίτι είναι μικρό τότε η διακόσμησή του μοιάζει με γρίφο! Υπάρχουν όμως λάθη τα οποία κάνουμε στη διακόσμηση ενός μικρού σπιτιού και το κάνουμε να φαίνεται ακόμη μικρότερο ή δεν μας περισσεύει χώρος για να νιώθουμε άνετα. Θα σας δείξω 7 λάθη που κάνουμε στη διακόσμηση ενός μικρού σπιτιού!

- Διαφήμιση -

Μικρά χαλιά

Δεδομένου ότι ο χώρος είναι μικρός, πολλές πιστεύουμε ότι όσο μικρότερο χαλί χρησιμοποιήσουμε τόσο το καλύτερο! Ε λοιπόν αυτό είναι λάθος! Γιατί το μικρό χαλί θα είναι μία λάθος επιλογή δίνοντας έμφαση στο μικρό μέγεθος του δωματίου και ίσως μάλιστα δείχνοντάς το μικρότερο από ότι είναι. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιώντας ένα χαλί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο, σας κάνει να νιώθετε ότι υπάρχει μεγαλύτερη επιφάνεια.

Μεγάλα έπιπλα

Η επιλογή των σωστών διαστάσεων επίπλων είναι ένα από τα βασικά στοιχεία στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Προσπαθείτε να μην παίρνετε ογκώδη και μεγάλα έπιπλα γιατί ο χώρος του δωματίου θα φαίνεται μπουκωμένος. Για αυτό το λόγο πριν να αγοράσετε έπιπλα θα πρέπει να μετρήσετε περισσότερες από μία φορές τις διαστάσεις του χώρου που έχετε για να μην κάνετε λάθη τόσο στο χώρο όσο και στα έπιπλα. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα βάθη. Τα ντουλάπια και οι καναπέδες είναι από τα μέρη που μπορούν να προκαλέσουν τα περισσότερα προβλήματα όσον αφορά το βάθος.

Πολλά μαξιλάρια

Ακριβώς όπως πρέπει να είστε προσεκτικές σε ένα μικρό σπίτι με τα χαλιά έτσι θα κάνετε το δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο όταν χρησιμοποιείτε πάρα πολλά μαξιλάρια. Μπορεί ακόμη και να δημιουργήσετε μια ελαφρώς «κλειστοφοβική» ατμόσφαιρα. Ο πιο σημαντικός κανόνας που πρέπει να έχετε κατά νου στα μικρά σπίτια είναι «less is more».

Ανεπαρκής φωτισμός

Ο κακός φωτισμός είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη σε ένα μικρό σπίτι. Εάν θέλετε να φαίνεται κάθε χώρος του σπιτιού σας και ταυτόχρονα να του δίνετε την αξία που του αρμόζει, βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν απομείνει σκοτεινές ή σκιερές περιοχές.

Κοντές κουρτίνες

Το μήκος της κουρτίνας είναι πολύ σημαντικό όσον αφορά τη δημιουργία μιας ψευδαίσθησης. Αν δεν θέλετε να φαίνεται ο χώρος σας μικρός τότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε κοντές κουρτίνες! Προτιμήστε κουρτίνες που εκτείνονται από την οροφή μέχρι το πάτωμα αντί για συστήματα αναδίπλωσης για να δείξετε την οροφή ψηλότερα από ό,τι είναι.

Σκοτεινοί τοίχοι

Το χρώμα είναι σημαντικό σε ένα μικρό σπίτι. Το βάψιμο μιας επιφάνειας τοίχου σκούρο είναι μια πολύ δημοφιλής ιδέα. Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι καλή ιδέα για μικρά σπίτια. Γιατί τα σκούρα χρώματα θα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται πολύ πιο επίπεδο και μικρό, απορροφώντας όλη την ενέργεια και το φως σε αυτόν τον ήδη μικρό χώρο. Αν θέλετε να βάψετε, μπορείτε να δοκιμάσετε ανοιχτούς τόνους του γκρι.

Πολλά αξεσουάρ

Τέλος, γνωρίζουμε ότι η ακαταστασία είναι ο εχθρός των μικρών σπιτιών, όπως βέβαια και κάθε σπιτιού. Αν έχετε πολλά αξεσουάρ, είτε μεγάλα είτε μικρά μπορείτε να τα αραιώσετε λίγο και να κάνετε τον χώρο να φαίνεται πιο ευρύχωρος.

- Διαφήμιση -