Λάθη και σωστά στον καθαρισμό των τζαμιών

Αγαπημένες μου συν-νοικοκυρές,

- Διαφήμιση -

μία από τις δουλειές που βαριόμαστε οι περισσότερες από εμάς ή που μας δυσκολεύει είναι το καθάρισμα των τζαμιών. Για να μην χρειάζεται να κάνουμε αρκετές φορές την ίδια δουλειά και για να έχουμε σωστό αποτέλεσμα, ψάξαμε και βρήκαμε 4 τρόπους ώστε να κάνουμε τα τζάμια να αστράφτουν.

Καταρχήν θα χρειαστούμε ένα καθαριστικό για τα τζάμια και μία πετσέτα με μικροίνες.

Πριν αρχίσουμε να καθαρίζουμε τα τζάμια, το ιδανικό είναι να καθαρίσουμε με μία μαλακή βούρτσα τις σκόνες οι οποίες έχουν μαζευτεί πιθανόν σε αυτά, ώστε να μην δημιουργηθεί λάσπη, ρίχνοντας επάνω το καθαριστικό.

Έπειτα ψεκάζουμε τα τζάμια με το καθαριστικό και σκουπίζουμε με τις μικροίνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο σωστός τρόπος είναι να σκουπίζουμε τη μία πλευρά κάθετα και την άλλη οριζόντια ώστε να βλέπουμε ότι όντως έχει καθαριστεί καλά το τζάμι. Αυτό το επαναλαμβάνουμε μέχρι να καθαρίσει πολύ καλά το τζάμι.

Τι πρέπει να αποφεύγουμε όταν καθαρίζουμε τα τζάμια

1. Καθαρίζουμε τα τζάμια όταν ο καιρός είναι συννεφιασμένος και όχι όταν βλέπουμε ήλιο να τρέχουμε να τα καθαρίσουμε. Αυτό συμβαίνει γιατί με τον ήλιο στεγνώνουν αυτόματα τα τζάμια και αφήνουν λεκέδες πριν ακόμη προλάβουμε να τα καθαρίσουμε.

2. Εάν έχει ήλιο έξω τότε ξεκινάμε από τα σημεία που δεν τα πιάνει ο ήλιος.

3. Μη διστάζετε να ρίξετε πολύ καθαριστικό στα τζάμια. Ειδικά όταν πρόκειται για αρκετά λερωμένα τζάμια, τότε η μεγάλη ποσότητα καθαριστικού είναι επιβεβλημένη ώστε να καθαρίσουν πολύ καλά.

4. Μην χρησιμοποιείτε εφημερίδες για να καθαρίσετε τα τζάμια. Δεν κάνουν την ίδια δουλειά με τα πανάκια από μικροίνες.

5. Μην καθαρίζετε τα τζάμια με χαρτί κουζίνας. Ο λόγος είναι ότι αφήνει είτε χνούδια είτε το χαρτί διαλύεται. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε το χαρτί κουζίνας μόνο εάν είναι αρκετά καλό και το έχετε δοκιμάσει ώστε να μην αφήνει χνούδια και να μη διαλύεται.

- Διαφήμιση -