3 γρήγοροι και αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίσετε τα γυάλινα βάζα σας

Τα γυάλινα βάζα πολλές φορές εξαιτίας των μικρών στομίων τους είναι δύσκολα στον καθαρισμό τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως αν το στόμιο τους είναι μεγάλο ότι δεν αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στο να βγάλουμε εντελώς τις δαχτυλιές, τους λεκέδες και τις βρωμιές από αυτά. Για να καθαρίσετε καλά τα γυάλινα βάζα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά προϊόντα που έχετε συνήθως στο σπίτι. Επομένως, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα ή να χρησιμοποιήσετε σκληρά ή ρυπογόνα χημικά. Θα σας παρουσιάσω 3 γρήγορους και αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε τα γυάλινα βάζα σας!

- Διαφήμιση -

ξύδι, κόκκοι καφέ και σαπούνι

Υλικά
λευκό ξύδι
κόκκοι καφέ
σαπούνι απολίπανσης
σφουγγάρι
μικρή κατσαρόλα
μικρό δοχείο
κουτάλι

Διαδικασία

Αρχικά, ζεσταίνουμε δύο κουταλιές της σούπας ξύδι σε μια μικρή κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθεί.
Στη συνέχεια, προσθέστε το κατακάθι του καφέ στο βάζο και σιγά σιγά προσθέστε το ζεστό ξύδι.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία πάστα. Τα κατακάθια του καφέ πρέπει να έχουν λίγη υγρασία για να καθαρίσει η επιφάνεια.
Στη συνέχεια, πάρτε λίγο από αυτό το παρασκεύασμα με το σφουγγάρι και τρίψτε το βάζο. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό μέχρι να φύγει τελείως το ξύδι και ο καφές. Στη συνέχεια, πλύνετε το δοχείο με σαπούνι πιάτων και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα.
Τέλος, αν δείτε ραβδώσεις, στεγνώστε το με ένα καθαρό και στεγνό πανί.

ρύζι και ξύδι

Το ρύζι και το ξύδι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καθαρίσετε τα γυάλινα βάζα και πολύ χρήσιμο για τον καθαρισμό γυάλινων βάζων με μικρό άνοιγμα.

Διαδικασία

Αρχικά, βάλτε μια χούφτα ρύζι μέσα στο γυάλινο βάζο.
Στη συνέχεια, το σκεπάζετε με χλιαρό νερό, σκεπάζετε το άνοιγμα και το ανακινείτε δυνατά ώστε να διανεμηθεί μέσα το άμυλο του ρυζιού. Όταν όλα κατανεμηθούν ομοιόμορφα, αδειάστε το νερό και το ρύζι και πετάξτε τα. Εάν τα στίγματα δεν έχουν εξαφανιστεί, γεμίστε το βάζο με ένα μείγμα από ξύδι και νερό και αφήστε το να μείνει όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το περιεχόμενο και καθαρίστε το βάζο με σαπούνι πιάτων και σαπούνι κατά των αλάτων (ειδικά αν το νερό στην περιοχή σας είναι πολύ σκληρό). Στη συνέχεια, ξεπλύνετε και στεγνώστε το με ένα καθαρό και απαλό πανί.

αντιόξινα και ζεστό νερό

Εάν θέλετε να εξαλείψετε τους λεκέδες από οξύ από γυάλινα βάζα τότε αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για εσάς!

Υλικά

Ζεστό νερό
Αναβράζον αντιόξινο δισκίο
Σαπούνι για πλυντήριο πιάτων

Διαδικασία

Αρχικά, γεμίστε το γυάλινο βάζο εντελώς με ζεστό νερό. Ωστόσο, μην το αφήσετε να βράσει γιατί το ποτήρι μπορεί να εκραγεί.
Στη συνέχεια, προσθέστε το αντιόξινο δισκίο και αφήστε το να βράσει για περίπου 30 λεπτά. Όταν περάσουν τα 30 λεπτά, αδειάστε το και καθαρίστε το με νερό και μερικές σταγόνες σαπούνι για το πλυντήριο πιάτων. Τέλος, στεγνώστε το με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας ή ακόμα και μια χαρτοπετσέτα για να μην αφήνουν ραβδώσεις. Μάλιστα, θα παρατηρήσετε αμέσως ότι οι λεκέδες έχουν φύγει.

- Διαφήμιση -