8 πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων εκτός από ρούχα

Το απορρυπαντικό ρούχων είναι ένα βασικό οικιακό προϊόν με χρήσεις πέρα ​​από το πλυντήριο των ρούχων. Με σύνθεση με ένζυμα και επιφανειοδραστικές ουσίες, το απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων είναι ένα ευέλικτο καθαριστικό μέσο, ​​εύχρηστο για άλλες δουλειές, συμπεριλαμβανομένου του πλυσίματος των πιάτων και τον καθαρισμό των παιδικών παιχνιδιών. Θα σας παρουσιάσω 8 πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων εκτός από ρούχα!

- Διαφήμιση -

Πριν ξεκινήσετε, πρέπει να θυμάστε ένα πράγμα σχετικά με αυτές τις συμβουλές. Θεωρούνται καλύτερα ως λύσεις σε ένα τσίμπημα. Το απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για εργασίες καθαρισμού, επειδή έχει σχεδιαστεί ειδικά για ρούχα και άλλα υφάσματα και προορίζεται για χρήση σε πλυντήριο ρούχων ή πλύσιμο στο χέρι. Ωστόσο, μπορεί να είναι χρήσιμο μερικές φορές έξω από το δωμάτιο πλυντηρίων.

μοκέτες και ταπετσαρίες

Το μικρό σας έχει λερώσει όλο τον καναπέ ή το χαλί σας; Το υγρό απορρυπαντικό ρούχων μπορεί να σας βοηθήσει! Αραιώστε 1 κουτ. υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων σε ένα μικρό μπολ με νερό, βουτήξτε ένα ανοιχτόχρωμο πανί στο διάλυμα και τρίψτε τους λεκέδες. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το πανί και περάστε καλά την περιοχή για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα απορρυπαντικού, ώστε να μην οξειδωθεί και σκουρύνει με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί σε συνηθισμένους λεκέδες, από χυμένα φαγητά και ποτά μέχρι κραγιόν και βρωμιές από κατοικίδια.

έπιπλα εξωτερικού χώρου

Όλοι οι τύποι επίπλων εξωτερικού χώρου, από πλαστικό έως ξύλο και ύφασμα, μπορούν να καθαριστούν με αραιωμένο απορρυπαντικό πλυντηρίου. Βουτήξτε ένα πανί ή μια βούρτσα με τρίχες σε ένα διάλυμα απορρυπαντικού και χρησιμοποιήστε το για να αφαιρέσετε τη βρωμιά, την σκόνη, τη γύρη, τη μούχλα και το ωίδιο από καρέκλες, τραπέζια και ομπρέλες εξωτερικού χώρου. Ξεπλύνετε καλά τα έπιπλα εξωτερικού χώρου μετά τον καθαρισμό και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά στον ήλιο.

τσιμέντο και άλλες εξωτερικές επιφάνειες

Χρησιμοποιήστε συμπυκνωμένο υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου για να αφαιρέσετε λεκέδες λαδιού από το τσιμέντο, το γκαράζ ή άλλες εξωτερικές επιφάνειες. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα υγρού απορρυπαντικού πλυντηρίου απευθείας πάνω στο λεκέ και τρίψτε την περιοχή με μια σκληρή βούρτσα με τρίχες. Αφήστε το απορρυπαντικό να καθίσει για 15 έως 20 λεπτά και, στη συνέχεια, ξεπλύνετε την περιοχή με ένα λάστιχο. Το αραιωμένο υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει πλήρως τις εξωτερικές επιφάνειες.

παιδικά παιχνίδια

Μουλιάστε τα σκληρά πλαστικά παιδικά παιχνίδια σε διάλυμα απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων αραιωμένο σε ζεστό νερό για να αφαιρέσετε συσσώρευση, μικρόβια και βακτήρια. Τα μαλακά παιδικά παιχνίδια, όπως κούκλες ή λούτρινα ζωάκια, μπορούν επίσης να καθαριστούν χρησιμοποιώντας το ίδιο διάλυμα. Αντί να τα μουσκέψετε, βουτήξτε ένα μαλακό πανί στο αραιωμένο απορρυπαντικό και τρίψτε απαλά τα παιχνίδια.

μπανιέρα

Τα συστατικά του απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων που έχουν σχεδιαστεί για την αφαίρεση ρύπων με βιολογική βάση, όπως ο ιδρώτας ή το νεκρό δέρμα, δημιουργούν επίσης ένα αποτελεσματικό καθαριστικό μπανιέρας. Αραιώστε το απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων σε νερό για να δημιουργήσετε ένα καθαριστικό για τη μπανιέρα που θα διασπάσει τον αφρό του σαπουνιού, που είναι ένα μείγμα από σαπούνι και στοιχεία βιολογικής βάσης όπως το σμήγμα και το νεκρό δέρμα, γρήγορα και αποτελεσματικά.

καθαρίστε βουλωμένους σωλήνες

Τα φράγματα και οι αργές αποχετεύσεις μπορούν να χαλαρώσουν με συνδυασμό απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων και πολύ ζεστού νερού. Ρίξτε ¼ φλιτζάνι υγρό απορρυπαντικό ρούχων στην αποχέτευση. Περιμένετε 15 έως 20 λεπτά και, στη συνέχεια, ρίξτε προσεκτικά πολύ ζεστό νερό (που βράζει, αν είναι δυνατόν) στην αποχέτευση για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση και τα μπλοκαρίσματα.

Για να εξαλείψετε το φράξιμο στην τουαλέτα, βάλτε ½ φλιτζάνι υγρό ή απορρυπαντικό σε σκόνη στο μπολ και αφήστε το να καθίσει για 15 έως 20 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίξτε προσεκτικά βραστό νερό στο μπολ και ξεπλύνετε τη βουλωμένη τουαλέτα για να καθαρίσετε το φράγμα.

πιάτα

Ξεμείνατε από σαπούνι πιάτων με νεροχύτη γεμάτο κατσαρόλες και τηγάνια; Το απορρυπαντικό ρούχων μπορεί να αντικαταστήσει το σαπούνι πιάτων. Το υγρό απορρυπαντικό ρούχων λειτουργεί καλύτερα για αυτή τη χρήση. Απλώς να θυμάστε ότι τα περισσότερα υγρά απορρυπαντικά πλυντηρίου ρούχων είναι πιο συμπυκνωμένα από τα σαπούνια πιάτων και πρέπει να χρησιμοποιείτε φειδωλή ποσότητα για να αποφύγετε την ανάγκη για υπερβολικό ξέβγαλμα.

καθαριστικό για τα χέρια

Όπως και με το σαπούνι πιάτων, το υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου μπορεί να αντικαταστήσει το σαπούνι χεριών εάν χρειάζεται. Το απορρυπαντικό ρούχων είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αφαίρεση σκληρών λεκέδων από τα χέρια, όπως λάδι κινητήρα ή μπογιά. Ενυδατώστε καλά αφού πλύνετε τα χέρια σας με απορρυπαντικό ρούχων.

- Διαφήμιση -