4 αποτελεσματικοί τρόποι για να αφαιρέσετε τα άλατα από το πλυντήριο των ρούχων

Η συχνή χρήση του πλυντηρίου μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει βλάβες και την ανάπτυξη δυσάρεστων μυρωδιών. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν δυσλειτουργίες στο πλυντήριο. Ένας από τους βασικούς υπαίτιους δεν είναι άλλος από τα άλατα που καταστρέφουν γρήγορα τα εξαρτήματα του πλυντηρίου! Γι’ αυτό χρειάζεται τακτικό καθαρισμό από τα άλατα προκειμένου να μην έχετε προβλήματα με τα ρούχα σας! Θα σας παρουσιάσω 4 αποτελεσματικούς τρόπους για να αφαιρέσετε τα άλατα από το πλυντήριο των ρούχων!

- Διαφήμιση -

χοντρό αλάτι

Το αλάτι μπορεί να βοηθήσει πολύ όταν κάνετε δουλειές του σπιτιού. Απορροφά την υγρασία και μειώνει φυσικά τις εναποθέσεις αλάτων. Για να το κάνετε αυτό, βάλτε έναν άδειο κύκλο κάθε δύο μήνες προσθέτοντας 1 κιλό χοντρό αλάτι στο καλάθι του πλυντηρίου σας. Εκτελέστε έναν κύκλο πλύσης σε υψηλή θερμοκρασία για να το διαλύσετε. Αυτό το σπιτικό οικιακό προϊόν μειώνει την περιεκτικότητα σε ασβέστη στο νερό.

κιτρικό οξύ

Αποτελούμενο από εσπεριδοειδή, το κιτρικό οξύ παίζει βασικό ρόλο στον καθαρισμό του πλυντηρίου και είναι κατάλληλο για διάφορους σκοπούς. Συγκεκριμένα, μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό μαλακτικό προσθέτοντας μερικές κουταλιές της σούπας στο απευθείας στο πλυντήριο ή αραιώνοντάς το με λίγο νερό. Κύριο χαρακτηριστικό του παραμένει η αντιασβεστική του δράση. Το κιτρικό οξύ είναι κατάλληλο τόσο για την συντήρηση του πλυντηρίου ρούχων όσο και για πλυντήριο πιάτων και σας επιτρέπει να απολυμάνετε και να αφαλατώσετε το πλυντήριο με φυσικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Οδηγίες χρήσης: Πάρτε 250 γραμμάρια από το κιτρικό οξύ και διαλύστε το σε 1 λίτρο νερό. Μπορείτε να ρίξετε το διάλυμα απευθείας στο τύμπανο ή να μουσκέψετε μια πετσέτα και να εκτελέσετε έναν άδειο κύκλο πλύσης. Γεμίστε ένα μικρό μπουκάλι με κιτρικό οξύ και τρυπήστε το καπάκι του δοχείου για να απελευθερωθεί σταδιακά το υγρό. Τέλος πλένετε σε υψηλή θερμοκρασία για να διαλυθούν τελείως τα άλατα.

λευκό ξίδι

Μια εναλλακτική λύση για τον καθαρισμό των αλάτων στο πλυντήριο των ρούχων είναι το λευκό ξίδι. Έχει ιδιότητες απολίπανσης, κατά των αλάτων και απόσμησης. Επιπλέον, εξαλείφει αποτελεσματικά τις δυσάρεστες οσμές από το πλυντήριο και το απολυμαίνει αποτελεσματικά. Συνιστάται η χρήση ενός μπουκαλιού λευκού ξιδιού 1 λίτρου χυμένο απευθείας στο τύμπανο ή ακόμα και στη δεξαμενή απορρυπαντικού του πλυντηρίου.

μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα έχει πολλές ιδιότητες που την καθιστούν χρήσιμη για όλες τις οικιακές εργασίες. Έχει αντισηπτικές και αποσμητικές ιδιότητες. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που χρησιμοποιείται τόσο συχνά, καθώς είναι εξαιρετική για την απορρόφηση των άσχημων μυρωδιών, την απολύμανση παπουτσιών, χαλιών και πολλά άλλα! Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιείτε μαγειρική σόδα καθημερινά για να αποτρέψετε και να προστατευθείτε από τη συσσώρευση αλάτων στο πλυντήριο ρούχων. Και είναι πολύ εύκολο: απλά προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στη θήκη απορρυπαντικού κάθε φορά που βάζετε πλυντήριο. Αυτή η σπιτική μέθοδος όχι μόνο σας βοηθά να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές, αλλά προστατεύει και το πλυντήριό σας από τα άλατα!

- Διαφήμιση -