5 τρόφιμα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στην πόρτα του ψυγείου

Εάν μια πόρτα ψυγείου έχει ράφια, φαίνεται αρκετά προφανές ότι είναι ένα καλό μέρος για να αποθηκεύετε αντικείμενα που πιάνονται γρήγορα όπως αυγά ή γάλα. Αυτή βέβαια η θέση δεν είναι η ενδεδειγμένη για κάποια πράγματα για διάφορους λόγους. Μπορεί λοιπόν η αποθήκευση πραγμάτων στο ψυγείο να φαίνεται σαν μια αρκετά απλή προσπάθεια, το να αποθηκεύετε αντικείμενα μέσα στο ψυγείο σας έχει σημασία και κάνει τη διαφορά για το πόσο γρήγορα αλλοιώνονται τα τρόφιμα. Θα σας παρουσιάσω 5 τρόφιμα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στην πόρτα του ψυγείου!

- Διαφήμιση -

φρούτα και λαχανικά

Αν θέλετε να πάρετε γρήγορα και εύκολα ένα φρούτο ή ένα λαχανικό, η πόρτα του ψυγείου παρέχει εύκολη πρόσβαση. Αλλά υπάρχει καλύτερο μέρος για φρούτα και λαχανικά: τα συρτάρια. Τα εξειδικευμένα συρτάρια παρέχουν ένα βέλτιστο περιβάλλον αποθήκευσης για φρούτα και λαχανικά. Τα περισσότερα συρτάρια επιτρέπουν τον έλεγχο του επιπέδου υγρασίας, ώστε να μπορείτε να ορίσετε ξεχωριστούς χώρους, έναν για φρούτα και έναν για λαχανικά (τα φρούτα χρειάζονται χαμηλότερη υγρασία ενώ τα λαχανικά χρειάζονται μεγαλύτερη υγρασία).

τυρί

Παρόμοια με τα φρούτα και τα λαχανικά, υπάρχει μια ειδική θέση για το τυρί στο ψυγείο και δεν είναι η πόρτα. Αντίθετα, το λεπτό συρτάρι (ανάλογα με τη διάταξη του ψυγείου σας, μπορεί να βρίσκεται στη μέση ή στο κάτω μέρος) έχει σχεδιαστεί για την αποθήκευση τυριού. Πρόσθετος δροσερός αέρας κατευθύνεται στο συρτάρι για να διατηρούνται τα αντικείμενα πολύ κρύα χωρίς να παγώνουν, το οποίο είναι τέλειο για το τυρί. Αυτό το συρτάρι είναι επίσης μια καλή τοποθεσία για να αποθηκεύσετε αλλαντικά.

αυγά

Αν και τα περισσότερα ψυγεία διαθέτουν ένα ειδικό ράφι για τα αυγά στην πόρτα, δεν βρίσκεται στη σωστή θέση για να διατηρήσει τις σωστές θερμοκρασίες αποθήκευσης αυγών. Τα αυγά αποθηκεύονται καλύτερα σε ένα εσωτερικό ράφι όπου η θερμοκρασία είναι πιο σταθερή. Πρώτον, τα αυγά είναι εύθραυστα και ένα ακούσιο χτύπημα της πόρτας θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα τεράστιο χάος στο ψυγείο. Από την άποψη της ασφάλειας, οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και η έκθεση σε ζεστό αέρα μπορούν να προάγουν την ανάπτυξη βακτηρίων. Τα αυγά θα πρέπει επίσης να διατηρούνται στο αρχικό τους κουτί, καθώς το χαρτοκιβώτιο θα αποτρέψει την απώλεια υγρασίας και θα προστατεύσει τα αυγά από την απορρόφηση οσμών ή γεύσεων από άλλα τρόφιμα.

γάλα

Αν και η πόρτα του ψυγείου μπορεί να φαίνεται σαν ένα βολικό μέρος για να αποθηκεύσετε το μπουκάλι το γάλα, στην πραγματικότητα αποτελεί την χειρότερη επιλογή. Οι ζεστές θερμοκρασίες επιτρέπουν στα βακτήρια να αναπτυχθούν, επομένως η αποθήκευση γάλακτος στην πόρτα, όπου θα εκτίθεται συνεχώς, θα αυξήσει τις πιθανότητες αλλοίωσης. Αποθηκεύστε το γάλα στο πίσω μέρος του ψυγείου όπου οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές.

κρέας και κοτόπουλο

Όλοι σας σαφώς γνωρίζετε ότι το κοτόπουλο είναι από τα πιο ευαίσθητα κρέατα και ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην συντήρησή του. Το ωμό κρέας και τα πουλερικά έχουν χυμούς στη συσκευασία που μπορούν να μολύνουν άλλα τρόφιμα εάν έρθουν σε επαφή με αυτά. Η αποθήκευση αυτών των τροφίμων στην πόρτα δεν είναι έξυπνη, επειδή οι χυμοί μπορεί να στάζουν εύκολα. Επιπλέον, οι ασυνεπείς θερμοκρασίες της πόρτας του ψυγείου δεν είναι ασφαλείς. Το καλύτερο μέρος για ωμό κρέας και πουλερικά είναι στο κάτω ράφι του ψυγείου, τυλιγμένο σφιχτά σε πλαστικό ή σε σφραγισμένο δοχείο για να αποφευχθεί η διαρροή των ζωμών.

- Διαφήμιση -