Εάν πιστεύετε ότι το να διατηρείτε τα φρούτα σας στο ψυγείο είναι υπέροχη ιδέα, επανεξετάστε το. Αντί να παρατείνει τη ζωή των φρούτων σας, το ψυγείο μπορεί να τα καταστρέψει.

Οι περισσότεροι όταν αγοράζουμε φρούτα αμέσως τα τοποθετούμε στο ψυγείο με τη λογική να μην χαλάσουν γρήγορα. Γνωρίζετε όμως ότι υπάρχουν μερικά φρούτα που δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο αλλά θα πρέπει να τα αφήνετε πάντα εκτός ψυγείου γιατί χάνουν τις θρεπτικές ουσίες τους; Ποια είναι λοιπόν αυτά τα φρούτα και πώς το ψυγείο καταστρέφει αυτά τα φρούτα; 

Κεράσια


Το κουκούτσι του κερασιού απορροφά τον κρύο αέρα που βγαίνει από το ψυγείο. Ως αποτέλεσμα, το κουκούτσι, που απορροφά το κρύο, καταστρέφει το ασβέστιο από το εσωτερικό και προκαλεί την αλλαγή της γεύσης του κερασιού. Εάν θέλετε να φάτε κρύα τα κεράσια σας, διατηρήστε τα στην φρουτιέρα και βάλτε τα στο ψυγείο για λίγα λεπτά, πριν από την κατανάλωση.

Ροδάκινα


Όπως τα κεράσια, έτσι και τα ροδάκινα απορροφούν το κρύο λόγω των μεγάλων κουκουτσιών τους με αποτέλεσμα να ωριμάζουν γρηγορότερα και να αλλάζει η γεύση τους. 

Μάνγκο


Μπορεί να μην είναι πάντα δυνατό να βρείτε ώριμα μάνγκο, οπότε πιθανόν να θέλετε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο, όταν τα βρείτε. Ωστόσο, εάν έχετε αγοράσει ένα ώριμο μάνγκο, φυλάξτε τα έξω από το ψυγείο, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε καλύτερα αυτό το τροπικό φρούτο.

Νεκταρίνια


Τα κουκούτσια από τα νεκταρίνια απορροφούν επίσης το κρύο που βγαίνει από το ψυγείο και προκαλούν την αλλαγή της γεύσης των νεκταρινιών. 

Καρπούζι


Δεν υπάρχει πιο ωραίο φρούτο το Καλοκαίρι από το καρπούζι. Ειδικά αν είναι παγωμένο και συνοδεύεται για κάποιους και από τυρί! Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, δεν είναι καλή ιδέα να διατηρείτε τα καρπούζια στο ψυγείο. Αυτό συμβαίνει επειδή οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να καταστρέψουν μερικά από τα ισχυρά αντιοξειδωτικά που έχει το καρπούζι. Το να διατηρείτε το καρπούζι έξω και να το ψύχετε στο ψυγείο για λίγα λεπτά πριν το καταναλώσετε θα ήταν καλή επιλογή, ώστε τα αντιοξειδωτικά να μην εξαφανιστούν. 

ΔEITE
7 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε με το υγρό πιάτων

Φράουλες


Όλοι γνωρίζουν ότι οι φράουλες έχουν πολύ μικρή διάρκεια ζωής και γι ‘αυτό είναι καλύτερο να τις καταναλώνετε το συντομότερο δυνατό. Η αποθήκευση των φραουλών στο ψυγείο για μέρες μπορεί να καταστρέψει όλα τα αντιοξειδωτικά που έχει, όπως και με το καρπούζι.

Βατόμουρα


Όπως και οι φράουλες, έτσι και τα βατόμουρα δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Συνιστάται να καταναλώνετε φρέσκα τα βατόμουρα μέσα σε μία ή δύο ημέρες. Εάν είναι κατεψυγμένα τα βατόμουρα, πρέπει πάντα να φυλάσσονται στον καταψύκτη και να τα βγάζετε λίγο πριν τα καταναλώσετε για να μην χάνουν τις θρεπτικές τους ουσίες. 

Μήλα


Το μειονέκτημα της τοποθέτησης μήλων στο ψυγείο δεν σχετίζεται με τα ίδια τα μήλα και τις ιδιότητες που μπορεί να χάνουν αλλά με άλλα φρέσκα προϊόντα. Όταν τα μήλα είναι στο ψυγείο απελευθερώνουν ένα αέριο που μπορεί να επιταχύνει την ωρίμανση άλλων φρούτων και λαχανικών σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό σημαίνει ότι τα άλλα λαχανικά και τα φρούτα σας θα ωριμάσουν γρηγορότερα και θα χαλάσουν γρηγορότερα.

Μπανάνες


Οι ειδικοί της μπανάνας λένε ότι οι άγουρες μπανάνες ωριμάζουν πολύ καλύτερα εκτός ψυγείου. Η τοποθέτηση στο ψυγείο των άγουρων μπανανών μπορεί να επιβραδύνει ολόκληρη τη διαδικασία ωρίμανσης. 

Αβοκάντο


Όπως και οι άγουρες μπανάνες, αφήστε τα αβοκάντο στην φρουτιέρα αν θέλετε τα άγουρα αβοκάντο σας να ωριμάσουν γρήγορα. Εάν δεν σκοπεύετε να φάτε αμέσως ένα ώριμο αβοκάντο, τότε μόνο βάλτε το στο ψυγείο.

Πορτοκάλια

Δεν είναι καλή ιδέα να διατηρείτε ένα πορτοκάλι στο ψυγείο. Κάτι τέτοιο θα προκαλέσει μόνο απώλεια γεύσης. Όταν θέλετε να καταναλώσετε παγωμένα πορτοκάλια, βάλτε τα στο ψυγείο 30 λεπτά πριν τα φάτε. 

Λεμόνια


Η διατήρηση των λεμονιών στο ψυγείο θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν τις ιδιότητες που έχουν και μεγάλο κομμάτι από την έντονη γεύση τους. Είναι καλύτερη ιδέα να αφήνετε πάντα τα λεμόνια στον εκτός ψυγείου.