6 αποτελεσματικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές στο ψυγείο με φυσικό τρόπο

Το ψυγείο είναι το κέντρο της κουζίνας. Σε αυτό αποθηκεύουμε καθημερινά πάρα πολλά πράγματα και αν δεν είμαστε προσεκτικές με τα τρόφιμα τα οποία χαλάνε τότε μία άσχημη μυρωδιά μπορεί να δημιουργηθεί! Δυστυχώς, πολλές φορές αφήνουμε τρόφιμα για αρκετό καιρό χωρίς να τα πετάμε με αποτέλεσμα να μυρίζει άσχημα! Μερικές φορές βέβαια δεν έχει καν σημασία αν υπάρχει χαλασμένο φαγητό μέσα σε αυτό! εξακολουθεί να μυρίζει άσχημα, ό,τι κι αν κάνετε. Αυτό λοιπόν που χρειάζεστε είναι ένας καλός καθαρισμός ή κάποια tips τα οποία θα κάνουν το ψυγείο σας να μυρίζει σαν καινούριο! Θα σας παρουσιάσω 6 αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές στο ψυγείο με φυσικό τρόπο!

- Διαφήμιση -

Mαγειρική σόδα

Αν το ψυγείο σας μυρίζει άσχημα, μην χάνετε την ελπίδα σας. Για να ξεκινήσετε το ταξίδι αφαίρεσης μη τοξικών οσμών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα. Εάν οι κολλώδεις λεκέδες προκαλούν τις οσμές, διαμορφώστε ένα παχύρρευστο μείγμα σαν πάστα χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα και νερό. Τρίψτε όλες τις πληγείσες περιοχές με αυτό, συμπεριλαμβανομένων των συρταριών, των δοχείων, τα ράφια και τις δυσπρόσιτες γωνίες και, στη συνέχεια, σκουπίστε τα με ένα υγρό καθαρό πανί.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα μεσαίου μεγέθους δοχείο γεμάτο με μαγειρική σόδα σε ένα ράφι μέσα στο ψυγείο σας. Δώστε του άφθονο χρόνο για να απορροφήσει τη μυρωδιά. Αφήστε το εκεί για τουλάχιστον 24 ώρες, αλλά αν θέλετε, μπορείτε να κρατήσετε ένα μικρό φλιτζάνι από αυτό στο ψυγείο συνεχώς. Είναι εντελώς φυσικό, επομένως δεν απελευθερώνει τοξίνες, αλλά βοηθά στην απορρόφηση των οσμών, διατηρώντας το ψυγείο σας απαλλαγμένο από οσμές και συμβάλλοντας στη διατήρηση μιας φρέσκιας μυρωδιάς.

Ξύδι

Το ξύδι είναι ένας ακόμη φυσικός απορροφητής οσμών που είναι ασφαλές να υπάρχει γύρω από τα τρόφιμα και βοηθά να απαλλαγούμε από την κακοσμία στο ψυγείο με φυσικό τρόπο. Επειδή είναι αρκετά ισχυρό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μόνο μια μικρή ποσότητα, κατά προτίμηση μισό ποτήρι για ένα κανονικό ψυγείο αραιωμένο με ίση ποσότητα νερού. Ψεκάστε αυτό το διάλυμα στο εσωτερικό του ψυγείου σας και αρχίστε να το σκουπίζετε από πάνω προς τα κάτω για να εξουδετερώσετε τις οσμές. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μπολ με το διάλυμα μέσα στο ψυγείο σας και να το αφήσετε να καθίσει εκεί για μερικές ώρες.

Εάν δεν σας αρέσει η έντονη μυρωδιά του ξυδιού, δεν πρέπει να ανησυχείτε για αυτό! Θα φύγει μόλις στεγνώσει η επιφάνεια. Εάν θέλετε να κάνετε το διάλυμα καθαρισμού με ξύδι να μυρίζει λιγότερο, μπορείτε να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού σε αυτό. Διαφορετικά, αγοράστε ένα έτοιμο προς χρήση διάλυμα καθαρισμού με ξύδι που είναι ήδη αρωματισμένο!

Ενεργό άνθρακα

Εάν το ψυγείο σας μυρίζει σε σημείο που δεν θέλετε καν να το ανοίξετε, τότε δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτή τη δυσάρεστη μυρωδιά από το να χρησιμοποιήσετε ενεργό άνθρακα ως αποσμητικό ψυγείου. Μπορεί να έχετε ήδη ακούσει για τα φανταστικά οφέλη του ξυλάνθρακα που εξουδετερώνουν τις οσμές και πώς αυτά τα αποσμητικά χώρου μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές των κατοικίδιων ζώων ή να σταματήσετε τη μυρωδιά σκουπιδιών στην κουζίνα, αλλά μπορεί να μην ξέρετε ακόμη πώς να τον χρησιμοποιήσετε!

Προκειμένου να διατηρήστε το ψυγείο σας με φρέσκια οσμή και να απαλλαγείτε από τις ήπιες, καθημερινές μυρωδιές του, πάρτε ένα αποσμητικό με ενεργό άνθρακα και βάλτε το στο ράφι όπως ακριβώς κάνετε με ένα άλλο αποσμητικό ψυγείου.

Εάν το πρόβλημα της μυρωδιάς είναι πολύ άσχημο, τότε θα πρέπει να αποσυνδέσετε το ψυγείο σας, να το αδειάσετε και να το καθαρίσετε με κόκκους ενεργού άνθρακα ή σκόνη. Γεμίστε 2 ρηχά πιάτα με ενεργό άνθρακα και τοποθετήστε τα σε διαφορετικά σημεία μέσα στο ψυγείο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει τις πόρτες κλειστές για αρκετές ημέρες για να αφήσετε τον ενεργό άνθρακα να απορροφηθεί πλήρως και να διώξει όλες αυτές τις άσχημες μυρωδιές. Όταν φύγει η μυρωδιά, ξεπλύνετε το εσωτερικό του ψυγείου, αφήστε το να στεγνώσει τελείως για να το ενεργοποιήσετε και να το χρησιμοποιήσετε ξανά.

Λεμόνι

Ένας μη τοξικός, χωρίς χημικά, φυσικός απορροφητής των άσχημων μυρωδιών του ψυγείου είναι το λεμόνι που όχι μόνο θα αποσμήσει το ψυγείο σας αλλά θα το κάνει να μυρίζει και όμορφα. Μερικές φέτες από αυτό το εσπεριδοειδές θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε κάθε ψυγείο σε έναν ευχάριστο χώρο αποθήκευσης τροφίμων.

Απλώς κόψτε το λεμόνι σας (ή το λάιμ αν έχετε), τοποθετήστε το σε ένα πιάτο και στη συνέχεια αφήστε το μέσα στο ψυγείο σας για 2-3 ώρες. Αυτές οι φέτες θα απορροφήσουν την απαίσια μυρωδιά που προκαλούν τα χαλασμένα τρόφιμα, αφήνοντας πίσω τους μια φρέσκια μυρωδιά.

Κόκκοι καφέ

Ένα άλλο αποτελεσματικό φυσικό αποσμητικό ψυγείου είναι η χρήση κόκκων καφέ. Δεδομένου ότι περιέχουν άζωτο, εξουδετερώνει γρήγορα και με ασφάλεια τις μυρωδιές. Απλά πρέπει να τοποθετήσετε ένα μπολ με κόκκους καφέ μέσα στο ψυγείο και να το αφήσετε εκεί. Θα απορροφήσει τις δυσάρεστες μυρωδιές που προκαλούνται από σάπια ή ληγμένα τρόφιμα. Και το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα για να αγοράσετε τους κόκκους του καφέ! Ασφαλώς και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χρησιμοποιημένο κατακάθι καφέ.

Βρώμη

Ίσως η πιο οικονομική φυσική μέθοδος για την εξάλειψη των οσμών του σπιτιού είναι η χρήση βρώμης, καθώς είναι πολύ φθηνή και μπορεί να βρεθεί σχεδόν σε κάθε σπίτι. Η βρώμη είναι πολύ απορροφητική. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε λίγη βρώμη σε ένα ανοιχτό δοχείο ή μπολ στο ψυγείο. Με τον καιρό, θα απορροφήσουν τη δυσοσμία κάνοντας το ψυγείο σας να μυρίζει όμορφα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας χρειάζεται λίγη ανανέωση.

Όταν επιτέλους καταφέρετε να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές, συνεχίστε να ελέγχετε το ψυγείο σας σε τακτική βάση από τώρα για να αποτρέψετε τη δημιουργία οσμών ξανά. Με σωστή συντήρηση (αφαίρεση μπαγιάτικου ή χαλασμένου φαγητού, καθαρισμός χυμένων τροφών, διατήρηση της θερμοκρασίας σε χαμηλά επίπεδα, βεβαιότητα ότι οι πόρτες είναι τελείως κλειστές κ.λπ.) και εφαρμόζοντας μερικές, γρήγορες και εύκολες συμβουλές για την απόσμηση που εξήγησα παραπάνω, το ψυγείο σας θα παραμείνει υπέροχα μυρωδάτο!

- Διαφήμιση -