Λουλούδια που επιβιώνουν φθινόπωρο και χειμώνα

Ποιος είπε ότι το φθινόπωρο και ο χειμώνας σημαίνει μαυρίλα, κρύο και βροχές; Ποιος είπε ότι δεν μπορούμε να έχουμε λουλούδια τον χειμώνα; Κι όμως, πέρα από εμάς που λατρεύουμε τα λουλούδια, υπάρχουν και λουλούδια που αγαπάνε την βροχή και το κρύο.

- Διαφήμιση -

Παρακάτω θα σας προτείνω λουλούδια που μπορούν να σας ομορφαίνουν το μπαλκόνι ή το σπίτι κατά τη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο:

1. Καλούνα

Ένα υπέροχο φουντωτό λουλούδι που τα κλωνάρια του μοιάζουν με χρωματιστά στάχυα. Του αρέσει ο ήλιος αλλά αντέχει μέχρι και τους -20 βαθμούς Κελσίου. Χρειάζεται αρκετό πότισμα και θα το βρείτε σε λευκό και σε φουξ χρώμα.

2. Κυκλάμινο

Ένα από τα αγαπημένα μου λουλούδια. Το κυκλάμινο αγαπάει την σκιά, το δροσερό περιβάλλον και είναι ευαίσθητο στις υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης δε θέλει πολύ πότισμα και δε θέλει να βρέχετε τα φύλλα του καθώς το ποτίζετε. Μπορείτε να το κάνετε και φυτό εσωτερικού χώρου, αρκεί να του δώσετε μέρος με πολύ φως. Θα το βρείτε σε πολλά υπέροχα χρώματα όπως κόκκινο, ροζ, φουξ, άσπρο.

3. Χρυσάνθεμα

Το χρυσάνθεμο είναι από τα δημοφιλέστερα λουλούδια του φθινοπώρου. Τα άνθη του μοίαζουν με αυτά της μαργαρίτας. Μπορεί να στολίσει το μπαλκόνι σας αλλά και ένα βάζο. Θα το βρείτε σε διάφορα χρώματα και μεγέθη. Θέλει πότισμα 2-3 φορές την εβδομάδα και καλό θα ήταν να το αγοράσουμε με μπουμπούκια. Τέλος θεωρείται λουλούδι εντομοαποθητικό.

4. Πανσέδες

Τα πανσεδάκια είναι ένα λουλούδι που ξεκινάει αρχές του Xειμώνα και φθάνει μέχρι την Άνοιξη. Έχει μικρό μέγεθος αλλά εντυπωσιακά άνθη. Είναι ανθεκτικά σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, παρ’ όλα αυτά θέλουν τον λίγο ήλιο του Xειμώνα. Γι’ αυτό βάλτε τα στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας. Και νεράκι 2-4 φορές την εβδομάδα. Χαρακτηριστικό του χρώμα το μοβ και το κίτρινο.

Tip: Θα ήταν καλό στις αρχές του Φθινοπώρου, να βάλουμε λίπασμα στα λουλούδια μας και να το επαναλαμβάνουμε 2 φορές το μήνα για να έχουνε μεγαλύτερη αντοχή και ανθοφορία!

Καλό Χειμώνα!

- Διαφήμιση -