Αφαιρέστε τα άλατα από το μπάνιο και όλα τα λίπη από την κουζίνα με ένα προϊόν καλύτερο από τη χλωρίνη

woman in yellow gloves washes the door in kitchen cabinet

Η χρήση χημικών ουσιών όπως η χλωρίνη για την αφαίρεση λίπους και αλάτων συχνά δεν παρέχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τα λίπη και τα άλατα μπορεί να είναι δύο πραγματικοί εχθροί για όσους αγωνίζονται να καθαρίσουν την κουζίνα και το μπάνιο. Το πρώτο σχηματίζεται από υπολείμματα τροφών, καρυκεύματα και βρωμιά. Φωλιάζει κυρίως σε έπιπλα κουζίνας, αλλά κυρίως στο φούρνο. Τα άλατα, που μπορούν να καλύψουν εγκαταστάσεις υγιεινής και βρύσες, οφείλονται κυρίως στη σκληρότητα του νερού που εναποτίθεται καθώς στεγνώνει.

- Διαφήμιση -

Συχνά, για να απαλλαγούμε από αυτούς τους δύο εχθρούς του νοικοκυριού, βασιζόμαστε σε χημικά προϊόντα, μερικές φορές ακόμη και ακριβά, που υπόσχονται υπέροχο καθάρισμα. Μερικές φορές όμως, παρόλο που έχει χρησιμοποιηθεί πολύς κόπος και τρίψιμο, τα λίπη και τα άλατα είναι ακόμα εκεί.

Επομένως, είναι καλύτερο να εξοικονομήσετε χρήματα και να χρησιμοποιήσετε μια θαυματουργή πάστα, που αποτελείται από υλικά που βρίσκονται εύκολα σε όλες τις κουζίνες. Θα σας παρουσιάσω πως να αφαιρέσετε τα άλατα από το μπάνιο και όλα τα λίπη από την κουζίνα με ένα προϊόν καλύτερο από τη χλωρίνη!

πώς να φτιάξετε τη δική σας πάστα καθαρισμού

Η πάστα που θα σας μάθουμε να φτιάχνετε θα σας επιτρέψει να αφαιρέσετε όχι μόνο τα άλατα, αλλά και τα λίπη από το φούρνο, τα πλακάκια κουζίνας, τις κατσαρόλες και τα τηγάνια. Θα χρειαστείτε έξι κουταλιές της σούπας συμπυκνωμένο απορρυπαντικό, 3 κουταλιές της σούπας σκόνη πλυσίματος, 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και μια κουταλιά λευκό ξίδι.

Θα χρειαστείτε ένα δοχείο μιας χρήσης. Πλένουμε το δοχείο και το χρησιμοποιούμε για να περιέχει την πάστα που θα ετοιμάσουμε.

Σε ένα μπολ, τοποθετήστε τρεις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και μετά τρεις κουταλιές της σούπας απορρυπαντικό μπάνιου σε σκόνη. Το τρίτο βήμα είναι να προσθέσετε έξι κουταλιές της σούπας συμπυκνωμένο υγρό απορρυπαντικό. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το μείγμα. Όταν η πάστα φαίνεται λεία, προσθέστε τη κουταλιά ξύδι.

Μεταφέρουμε την πάστα στο δοχείο για να το έχουμε στη διάθεσή μας όταν το χρειαστούμε. Φορώντας γάντια και χρησιμοποιώντας σφουγγάρι μπορούμε να απλώσουμε αυτή την πάστα στις επιφάνειες που τη χρειάζονται.

Για να είναι αποτελεσματικό, πρέπει να το αφήσετε στην επιφάνεια για λίγα λεπτά και στη συνέχεια να το αφαιρέσετε με ένα καθαρό πανί και νερό. Κυρίως σε βρύσες πλούσιες σε άλατα, ανάλογα με το είδος της επικάλυψης, αφήνετε να δράσει περισσότερο. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οδοντόβουρτσα. Μόλις δοκιμάσετε αυτή τη μέθοδο, δεν θα την αφήσετε ποτέ!

- Διαφήμιση -