4 τρόποι για να βγάλετε την τσίχλα από τα μαλλιά χωρίς να τα κόψετε


Η τσίχλα είναι μια καραμέλα που κατασκευάζεται από συνθετικό καουτσούκ και ρητίνες. Γι’ αυτό έχει κολλώδη και μαστιχωτή υφή. Η τσίχλα πιστεύεται ότι έχει πολλά οφέλη, όπως μείωση του στρες, βελτίωση της μνήμης και βοήθεια στην απώλεια βάρους. Όμως, η τσίχλα μπορεί να είναι πρόβλημα όταν κολλάει στα μαλλιά. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να αφαιρέσετε την τσίχλα από τα μαλλιά και μερικές φορές ο πιο γρήγορος τρόπος για να το κάνετε είναι να κόψετε τα μαλλιά. Θα σας παρουσιάσω 4 τρόπους για να βγάλετε την τσίχλα από τα μαλλιά χωρίς να τα κόψετε!

- Διαφήμιση -

φυτικά έλαια

Τα φυτικά έλαια είναι υδρόφοβα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να βοηθήσουν στη διάσπαση της κολλώδους ουσίας και στην αφαίρεση της τσίχλας από τα μαλλιά σας χωρίς να τα καταστρέψουν. Ας δούμε τη διαδικασία:

Βήμα 1: Προετοιμάστε μερικά φυτικά έλαια, όπως ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας.

Βήμα 2: Χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας ή μια οδοντόβουρτσα, απλώστε το λάδι στην τσίχλα μέχρι να καλυφθεί τελείως με το λάδι.

Βήμα 3: Περιμένετε μερικά λεπτά για να αφήσετε το λάδι να κάνει τη δουλειά του.

Βήμα 4: Αφαιρέστε απαλά και προσεκτικά την τσίχλα από τα μαλλιά μέχρι να μην υπάρχει άλλη στα μαλλιά. Τα φυτικά έλαια επίσης κάνουν θαύματα στην αφαίρεση τσίχλας από τα φρύδια ή τις βλεφαρίδες σας.

Βήμα 5: Μόλις αφαιρεθεί η τσίχλα, πλύνετε τα μαλλιά κανονικά με ένα σαμπουάν για να καθαρίσετε το λάδι που εξακολουθεί να κολλάει στα μαλλιά.

φυστικοβούτυρο

Ένα άλλο οικιακό αντικείμενο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε την τσίχλα που κολλάει στα μαλλιά σας είναι το φυστικοβούτυρο. Παρακάτω είναι οι οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Βήμα 1: Καλύψτε καλά με τα χέρια σας την τσίχλα που κολλάει στα μαλλιά με φυστικοβούτυρο.

Βήμα 2: Αφήστε το φυστικοβούτυρο για λίγα λεπτά για να το αφήσετε να κάνει τη δουλειά του.

Βήμα 3: Μόλις η τσίχλα γίνει πιο σκληρή και αφαιρείται εύκολα από τα μαλλιά σας, μπορείτε να αφαιρέσετε προσεκτικά την τσίχλα από τα μαλλιά.

ξύδι

Το ξύδι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση της τσίχλας από τα μαλλιά. Διαδικασία:

Βήμα 1: Βουτήξτε τα μαλλιά σας σε ένα φλιτζάνι ξύδι ή καλύψτε τα μαλλιά με ένα κομμάτι ύφασμα που είναι ήδη εμποτισμένο με ξύδι.

Βήμα 2: Μουλιάστε τα μαλλιά με ξύδι για λίγα λεπτά μέχρι η τσίχλα να γίνει πιο μαλακή.

Βήμα 3: Μόλις η τσίχλα γίνει πιο μαλακή, αφαιρέστε την περνώντας μια χτένα μέσα από τα μαλλιά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να αφαιρέσετε την τσίχλα.

Βήμα 4: Μόλις αφαιρεθεί η τσίχλα, πλύνετε τα μαλλιά σας με σαμπουάν.

πάγο

Εάν πιστεύετε ότι η χρήση ελαίων, φυστικοβούτυρου ή ξυδιού για την αφαίρεση τσίχλας από τα μαλλιά σας δεν ταιριάζει σε εσάς, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε παγάκια. Ο πάγος θα παγώσει την τσίχλα και θα την κάνει να σκληρύνει και τελικά θα γίνει ευκολότερο να αφαιρεθεί.

Απλά πρέπει να βάλετε τον πάγο σε μια παγοκύστη και να εφαρμόσετε την παγοκύστη στην τσίχλα για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει σκληρή και να αφαιρεθεί εύκολα.

- Διαφήμιση -