6 φυσικοί τρόποι να ξεβουλώσετε έναν νεροχύτη

Με το πλύσιμο των πιάτων στο νεροχύτη της κουζίνας, καθημερινά βομβαρδίζουμε τις αποχετεύσεις με ποσότητες τροφής και λίπη οι οποίες μπορεί να είναι μικρές, αλλά με το πέρασμα του χρόνου γίνονται σημαντικές και σταδιακά προκαλούν αποφράξεις. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η ικανότητα οι σωληνώσεις να απορροφήσουν και να απομακρύνουν το νερό. Έτσι το νερό δυσκολεύεται να διαφύγει και αρχίζει να λιμνάζει, καθιστώντας το νεροχύτη λειτουργικά ανενεργό.

- Διαφήμιση -

Ασφαλώς και οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούν την εύκολη λύση: χημικά καθαριστικά. Τα χημικά καθαριστικά είναι η αλήθεια ότι στις περισσότερες περιπτώσεις αποφράσσουν τους σωλήνες αποτελεσματικά. Τότε ποιο είναι το πρόβλημα; Το ζήτημα με τα χημικά καθαριστικά είναι ότι η υπερβολική καυστικότητά τους εγκυμονεί κινδύνους διάβρωσης για τους σωλήνες της αποχέτευσης και ταυτόχρονα επιβαρύνεται και το περιβάλλον.


Εμείς λοιπόν βρήκαμε 5 φυσικούς τρόπους να να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη!

Μαγειρική σόδα και ξύδι

Αυτή είναι μια παλαιά και κλασική μέθοδος. Παρ’ όλα αυτά είναι ταυτόχρονα και άκρως αποτελεσματική. Ρίξτε στον νεροχύτη μισή κούπα του καφέ μαγειρική σόδα. Ζεστάνετε μια κούπα ξύδι και ρίξτε σταδιακά το ζεστό ξύδι στη σόδα. Προσοχή όμως να ρίχνετε οπωσδήποτε σιγά σιγά το ξύδι, διότι ο συνδυασμός της μαγειρικής σόδας με το ξύδι δημιουργεί αφρισμό και αναθυμιάσεις. Η αφρώδης δράση είναι αυτή που βοηθά να φύγουν οι βρωμιές αποτελεσματικά.

Αφήνετε περίπου για μία ώρα να κάνουν δράση και στη συνέχεια να ανοίξετε την βρύση και ξεπλένετε για αρκετή ώρα με ζεστό νερό. Στο τέλος αν θέλετε ρίξτε λίγο λεμόνι, ώστε να μυρίζει όμορφα ο νεροχύτης σας!

Μαγειρική σόδα και αλάτι

Ένας άλλος αποτελεσματικός συνδυασμός είναι μαγειρική σόδα και αλάτι. Ανακατεύουμε μισή κούπα μαγειρική σόδα και μισή αλάτι και ρίχνουμε το μείγμα στον νεροχύτη.

Περιμένετε περίπου δεκαπέντε λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε ζεστό νερό στον νεροχύτη. Τα τρία αυτά συστατικά δημιουργούν μια αρκετά επιθετική χημική αντίδραση και μπορούν να ξεμπλοκάρουν μερικές από τις δυσκολότερες περιπτώσεις βουλώματος των αποχετεύσεων.

Βραστό νερό

Σε αυτήν την περίπτωση αντιμετωπίζετε περιπτώσεις ήπιων βουλωμάτων της αποχέτευσης. Γεμίστε τον βραστήρα με νερό και αφήστε να βράσει. Αδειάστε σιγά σιγά το καυτό νερό στον νεροχύτη. Αυτός είναι ο πιο απλός και ανέξοδος τρόπος τον οποίον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και προληπτικά.

Βεντούζα από καουτσούκ

Άλλος ένας απλός και ανέξοδος τρόπος για να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη. Η βεντούζα από καουτσούκ έχει διάφορα μεγέθη, οπότε αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι ότι εφαρμόζει και εφάπτεται στο δικό σας νεροχύτη. Τοποθετήστε την βεντούζα στην τρύπα και βεβαιωθείτε ότι εφάπτεται καλά. Κρατήστε τη βεντούζα από το κοντάρι και αρχίστε να την ανεβοκατεβάζετε με γρήγορες και κοφτές κινήσεις. Η αναρρόφηση που προκαλείται με αυτή την κίνηση θα ξεβουλώσει τον νεροχύτη σας!

Πάγο και χοντρό αλάτι

Γεμίστε το σημείο στο βρίσκεται το σιφόνι σας με παγάκια και καλύψτε το εντελώς. Ρίξτε επάνω στα παγάκια αρκετή ποσότητα χοντρού αλατιού και στην συνέχεια ανοίξτε τη βρύση να τρέξει κρύο νερό. Το σημαντικό είναι να μην κλείσετε τη βρύση μέχρι να λιώσουν τα παγάκια. Με αυτόν τον τρόπο το αλάτι που θα κυλήσει στην αποχέτευση θα καταφέρει να διώξει τα λίπη και τις βρωμιές.

Σύρμα

Αυτή είναι η κατάλληλη λύση για βουλωμένο νεροχύτη από τρίχες. Πάρτε ένα σύρμα χοντρό και προσπαθήστε να φτιάξετε ένα τσιγκέλι στην άκρη. Στην συνέχεια βάλτε το σύρμα βαθιά στον σωλήνα και τραβήξτε τις τρίχες προς τα έξω.

- Διαφήμιση -