6 πράγματα που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα για να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό

Θέλετε να νιώθετε ότι το σπίτι σας είναι καθαρό και οργανωμένο κάθε μέρα; Πρώτα απ ‘όλα, είναι σημαντικό να έχετε υπόψη σας αυτά τα πράγματα: Η οργάνωση απαιτεί χρόνο και δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Προκειμένου να πετύχετε τον στόχο σας πρέπει να υπάρχουν ρουτίνες και συνέπεια. Άλλωστε στο σπίτι όταν νιώθετε ότι όλα έχουν τελειώσει, κάτι θα το αναστατώσει και θα πρέπει να ασχοληθείτε ξανά με την καθαριότητα και την τακτοποίηση. Θα σας παρουσιάσω 6 πράγματα που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα για να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό!

- Διαφήμιση -

στρώσε το κρεβάτι

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε όταν σηκώνεστε το πρωί είναι το στρώσιμο του κρεβατιού. Αν βέβαια δεν μπορείτε να ανοιξετε το μάτι πριν να πιείτε τον καφέ σας, τότε μετά τον καφέ θα πρέπει να ασχοληθείτε με το στρώσιμο του κρεβατιού. Όπως και να έχει όμως είναι κάτι που θα πρέπει να το κάνετε καθημερινά γιατί αμέσως θα κάνει το υπνοδωμάτιό σας να φαίνεται οργανωμένο και τακτοποιημένο και στην πραγματικότητα χρειάζεται λιγότερο από ένα λεπτό για να ολοκληρωθεί.

γρήγορο σκούπισμα

Ένα καθαρό πάτωμα κουζίνας κάνει μεγάλη διαφορά, οπότε καλό είναι να σκουπίσετε μετά από κάθε γεύμα, και μετά όσο χρειάζεται. Πραγματικά χρειάζεται μόλις λίγα λεπτά για να σκουπίσετε το πάτωμα. Ακόμα κι αν το κάνετε μόνο μία φορά την ημέρα, είτε το πρωί είτε το βράδυ, η συνέχισή του θα αποδώσει πραγματικά και δεν θα σας πάρει ιδιαίτερο χρόνο. Άλλωστε πλέον υπάρχουν οι ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ, στις οποίες μπορείτε να επενδύσετε και να σας απαλλάξει και εσάς από την αγγαρεία του σκουπίσματος. Μπορείτε να τη βάζετε να σκουπίζει το βράδυ το πάτωμα και να βρίσκετε ένα πεντακάθαρο σπίτι το πρωί!

πλύνετε τα πιάτα και καθαρίστε τον νεροχύτη σας

Στο τέλος της ημέρας, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να πλένε τα πιάτα ή να βάλετε το πλυντήριο πιάτων. Βέβαια αυτή η εργασία διαρκεί μόνο μερικά λεπτά. Γιατί το αναβάλλουμε πάντα; Αποκτήστε τη συνήθεια να φορτώνετε το πλυντήριο πιάτων μετά το φαγητό, να σκουπίζετε το τραπέζι της κουζίνας, να καθαρίζετε και να σκουπίζετε τους πάγκους και να τρίβετε τον νεροχύτη. Όταν σηκωθείτε το επόμενο πρωί θα είστε πολύ χαρούμενοι που το κάνατε!

αδειάστε το πλυντήριο πιάτων το πρωί

Ενώ ετοιμάζεται ο καφές σας, αδειάστε το πλυντήριο πιάτων. Είναι σημαντικό να το κάνετε αυτό το πρωί γιατί να είστε σίγουροι ότι θα αναγκαστείτε μέσα στην ημέρα να το κάνετε και πιθανόν να μην έχετε τον κατάλληλο χρόνο.

τακτοποιήστε και σκουπίστε τους πάγκους

Δεδομένου ότι έχετε ήδη πλύνει τα πιάτα σας, αυτό δεν θα χρειαστεί σχεδόν καθόλου χρόνο. Ένα μπουκάλι ψεκασμού με μείγμα ξιδιού και νερού και ένα πανί ή χαρτοπετσέτα λειτουργούν πολύ καλά για να καθαρίσετε τους πάγκους της κουζίνας σας.

κάντε έναν νυχτερινό καθαρισμό 10 λεπτών

Κάντε ρουτίνα να κάνετε έναν οικογενειακό νυχτερινό καθαρισμό 10 λεπτών. Απλώς τηρήστε τις κορυφαίες προτεραιότητες καθαρισμού. Τα παιδιά μπορούν να καθαρίσουν τα δωμάτιά τους ή να κάνουν άλλες μικρές οικιακές δουλειές ενώ τελειώνετε τον καθαρισμό της κουζίνας ή διπλώνετε και τακτοποιείτε τα ρούχα. Ξεκινήστε με τα πράγματα που προκαλούν το μεγαλύτερο χάος ή δημιουργούν πολλή ακαταστασία ή οποιαδήποτε «πρέπει να κάνετε» που πρέπει να κάνετε πριν τον ύπνο.

- Διαφήμιση -