7 κόλπα ξενοδοχείου για να καθαρίσετε το σπίτι πιο γρήγορα, αποτελεσματικά και σε βάθος

Οι καλύτερες συμβουλές για τον οικιακό καθαρισμό προέρχονται πάντα από τους ειδικούς. Στην περίπτωση των ξενοδοχείων, για παράδειγμα, ποιος θα μας δώσει καλύτερες συμβουλές από τις καθαρίστριες των δωματίων; Οι καθαρίστριες του ξενοδοχείου πρέπει συχνά να τακτοποιούν δεκάδες δωμάτια την ημέρα και κάθε ένα από αυτά πρέπει να έχει άψογη καθαριότητα, σε όποια κατάσταση κι αν τα αφήνουν οι επισκέπτες. Θα σας παρουσιάσω 7 κόλπα ξενοδοχείου για να καθαρίσετε το σπίτι πιο γρήγορα, αποτελεσματικά και σε βάθος!

- Διαφήμιση -

ξεκινήστε με τακτοποίηση

Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό, βάλτε σε τάξη το δωμάτιο ώστε να οργανώσετε καλύτερα τον καθαρισμό σας. Ξεκινήστε αδειάζοντας τους κάδους απορριμμάτων, αφαιρώντας τα κλινοσκεπάσματα, μαζεύοντας βρώμικα ρούχα και αφαιρώντας οτιδήποτε δεν ανήκει στο δωμάτιο. Η τακτοποίηση πριν από τον καθαρισμό όχι μόνο διευκολύνει τη δουλειά, αλλά εξαλείφει τον πειρασμό να καθαρίσετε γύρω από τα αντικείμενα ή να τα τοποθετήσετε σε μια πρόσφατα καθαρισμένη και ακόμα υγρή επιφάνεια.

χτυπήστε τις κουρτίνες

Ανάμεσα σε ένα βαθύ πλύσιμο στο πλυντήριο ή σε ένα πέρασμα με ηλεκτρική σκούπα, μπορείτε να φρεσκάρετε τις κουρτίνες σας δίνοντάς τους μερικά χτυπήματα με ένα εργαλείο που είναι τόσο αποτελεσματικό: μια πετσέτα. Οι πετσέτες είναι αρκετά βαριές ώστε να μας επιτρέπουν να απαλλαγούμε από τη σκόνη, αλλά όχι τόσο βαριές ώστε να κουραζόμαστε ή να θέτουμε σε κίνδυνο τις αρθρώσεις μας. Επίσης, οι ίνες των πετσετών θα μαζέψουν τη σκόνη και τη βρωμιά που πέφτουν από τις κουρτίνες. Μόλις τελειώσετε με τις κουρτίνες, πλύνετε την πετσέτα και σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα γύρω από την περιοχή για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα.

σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα δύο φορές

Πριν πάτε απευθείας στις γωνίες του δωματίου και σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα, σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα στις πιο πολυσύχναστες περιοχές του δωματίου. Κάνοντας αυτό θα έχετε σκουπίσει με ηλεκτρική σκούπα δύο φορές όταν τελειώσετε. Αυτή η μέθοδος μας επιτρέπει να αφαιρέσουμε το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης κατά το πρώτο πέρασμα και τυχόν υπολείμματα κατά το δεύτερο πέρασμα.

αφήστε τα προϊόντα καθαρισμού να δράσουν

Στα ξενοδοχεία γνωρίζουν ότι ο καθαρισμός θα είναι πιο γρήγορος και ευκολότερος εάν αφήσετε τα προϊόντα να κάνουν τη δουλειά τους. Τα συστατικά των προϊόντων καθαρισμού, φυσικά ή χημικά, χρειάζονται χρόνο για να διεισδύσουν στη βρωμιά και να προωθήσουν την απομάκρυνσή τους. Αφήστε τα προϊόντα να δράσουν για περίπου δέκα λεπτά στις πιο βρώμικες επιφάνειες, όπως η τουαλέτα, η κουζίνα ή τα χαλιά.

ελέγξτε τις ετικέτες

Πόσο χρόνο χάνετε κάθε φορά που πρέπει να βάλετε σεντόνια προσπαθώντας να μαντέψετε τις σωστές γωνίες; Η λύση είναι εξαιρετικά απλή: εντοπίστε την ετικέτα του σεντονιού, η οποία βρίσκεται σχεδόν πάντα σε μια γωνία. Αυτή η ετικέτα πρέπει πάντα να τοποθετείται σε μία από τις γωνίες του κρεβατιού, στις περισσότερες περιπτώσεις στην κάτω δεξιά γωνία.

κάντε τις βρύσες να λάμπουν

Οι καθαρίστριες στα ξενοδοχεία γνωρίζουν ότι οι αστραφτερές βρύσες μετατρέπουν ένα αρκετά καθαρό μπάνιο σε άψογο. Αφαιρέστε λεκέδες και δαχτυλιές από τις βρύσες περνώντας λίγο οινόπνευμα αμέσως μετά τον καθαρισμό τους. Χρειάζονται μόνο μερικά δευτερόλεπτα, αλλά πραγματικά κάνει τη διαφορά.

χρησιμοποιήστε λευκό ξίδι για να καθαρίσετε τα παράθυρα

Το λευκό ξίδι είναι ένα από τα πιο χρήσιμα και ευέλικτα φυσικά προϊόντα στον οικιακό καθαρισμό. Εκτός από τον καθαρισμό και την απολίπανση, είναι επίσης ικανό να απολυμαίνει κάθε τύπο επιφάνειας. Αυτό το εξαιρετικό φυσικό προϊόν μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό τζαμιών: απλώς ψεκάστε μια μικρή ποσότητα στην επιφάνεια του τζαμιού ή του καθρέφτη και σκουπίστε με ένα καθαρό πανί.

- Διαφήμιση -