8 χρήσεις του λεμονιού στον καθαρισμό του σπιτιού

Ένα από τα χρήσιμα πράγματα που πρέπει να βρίσκονται πάντα στο σπίτι μας είναι τα λεμόνια. Σε πολλούς από εμάς, μας αρέσει να το τρώμε και σκέτο ειδικά μετά το φαγητό, να το βάζουμε μέσα στη σόδα μας ή να το πίνουμε με λίγο νερό. Και όλα αυτά γνωρίζοντας σαφώς τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες που έχει.

- Διαφήμιση -

Πέρα όμως από το καλό που κάνει στην υγεία μας, το λεμόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό καθαριστικό σε αρκετές περιπτώσεις, πολλές εκ των οποίων που ούτε καν τις φαντάζεστε..Γι΄αυτό άλλωστε και αποκαλείται ο βασιλιάς των εσπεριδοειδών.

Για να δούμε λοιπόν 8 τρόπους φυσικού καθαρίσματος χρησιμοποιώντας το λεμόνι.

1. Καθαρισμός του φούρνου μικροκυμάτων


Πώς καθαρίζετε το φούρνο μικροκυμάτων; Με χημικά καθαριστικά; Ξεχάστε αυτή τη μέθοδο αμέσως. Εδώ είναι μια πρόταση φυσικού καθαρισμού με βάση προφανώς το λεμόνι. 
Ψιλοκόβουμε μερικά λεμόνια και τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο δοχείο. Το μισό γεμίζουμε με νερό. Βάζουμε αυτό το δοχείο στο φούρνο μικροκυμάτων και αφήνουμε τον φούρνο να λειτουργήσει για 5 λεπτά. Στο διάστημα αυτό οι υδρατμοί που θα δημιουργηθούν με το λεμόνι θα διαλύσουν όλα τα λίπη και τις βρομιές που έχουν μαζευτεί μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων σας. Σβήστε λοιπόν τον φούρνο και αφαιρέστε το δοχείο λεμονιού. Τέλος στεγνώστε καλά το εσωτερικό του φούρνου με ένα στεγνό πανί. Τώρα ξεχάστε τις χημικές μεθόδους. Οι μέθοδοι Lemon είναι πάντα υγιέστερες.

2. Αφαιρέστε τις κηλίδες νερού από τις γυάλινες επιφάνειες


Έχετε γυάλινες επιφάνειες στο σπίτι σας; Και εδώ το λεμόνι δίνει τη λύση: Η πρώτη μέθοδος είναι να τρίβετε τους λεκέδες απευθείας με μισό λεμόνι. Εναλλακτικά, πιέστε το μισό λεμόνι στο σφουγγάρι και πλύνετε τα γυαλιά με ένα σφουγγάρι και ξεπλύνετε με νερό. Αυτοί οι λεκέδες θα αποτελούν πλέον παρελθόν

3. Αφαιρέστε τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο


Βρέξτε ένα σφουγγάρι με χυμό λεμονιού και βάλτε το σφουγγάρι σε ένα φλιτζάνι. Στη συνέχεια το βάζετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Το πρωί, το ψυγείο σας θα σας υποδεχτεί με φρέσκα μυρωδιά. Υπάρχουν επίσης εκείνοι που συμβουλεύουν να κόψουν και να βάλουν μόνο ένα λεμόνι μέσα στο ψυγείο. Αυτό δεν δίνει πολύ επιτυχημένα αποτελέσματα. Αλλά ένα σφουγγάρι βρεγμένο με χυμό λεμονιού δίνει καλύτερα αποτελέσματα.

4. Καθαρίστε τους καθρέφτες του σπιτιού σας


Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας άσπρο ξύδι και δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Ρίξτε ένα ποτήρι ζεστό νερό (δεν βράζει) σε αυτό το μείγμα. Αναμείξτε καλά αυτό το μείγμα και το βάζετε στο δοχείο ψεκασμού και το καθαριστικό για τον καθρέφτη σας είναι έτοιμο.

5. Kαθαρίστε το πλυντήριο πιάτων


Στίβετε 4-5 λεμόνια σε μια κούπα και βάζετε το κύπελλο γεμάτο με τον χυμό λεμονιού στο κάτω ράφι του πλυντηρίου πιάτων. Εκτελέστε το πλυντήριο πιάτων στο πρόγραμμα ξεβγάλματος. Κάνετε αυτό μία φορά την εβδομάδα, έτσι ώστε το πλυντήριο πιάτων να μυρίζει πάντα όμορφα.

6. Αφαιρέστε λεκέδες από την πλάκα κοπής


Απλώστε λίγο χοντρό αλάτι στην πλάκα κοπής και τρίψτε την σανίδα πιέζοντας μισό λεμόνι και αλάτι. Αφού τρίψετε σχολαστικά, περιμένετε 5 λεπτά για να φθάσουν οι λεκέδες στην επιφάνεια και ξεβγάλτε την πλάκα κοπής με ζεστό νερό. Οι λεκέδες θα αποτελούν πλέον παρελθόν.

7. Καθαρίστε τα τηγάνια και τις κατσαρόλες από τα λίπη


Πασπαλίστε άφθονο αλάτι στο τηγάνι σας και τρίψτε καλά τα κατσαρόλες και τα τηγάνια σας με ένα λεμόνι κομμένο στη μέση. Ξεπλύνετε τα τηγάνια και τις κατσαρόλες με ζεστό νερό μετά το τρίψιμο. Αν θέλετε τα σκεύη σας να λάμπουν, φροντίστε να τα στεγνώνετε με ένα στεγνό πανί μετά το ξέπλυμα.

8. Εξαφανίστε την σκουριά


Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και δύο κουταλιές της σούπας αλάτι και τοποθετήστε το μείγμα στη σκουριασμένη επιφάνεια που επιθυμείτε. Μετά από λίγα λεπτά, βουρτσίστε την σκουριασμένη επιφάνεια με μια παλιά οδοντόβουρτσα και ξεφορτωθείτε τις σκουριασμένες επιφάνειες.

 Πηγή άρθρου: Enakliyat.com

- Διαφήμιση -