4 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε βόρακα στον καθαρισμό της τουαλέτας σας

Υπάρχουν πολλές νοικοκυρές τα τελευταία χρόνια, οι οποίες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν φυσικά καθαριστικά στον καθαρισμό του σπιτιού. Ένα από αυτά τα φυσικά καθαριστικά και ταυτόχρονα άκρως αποτελεσματικό είναι ο βόρακας. Φροντίστε λοιπόν να έχετε ένα κουτί βόρακα στο σπίτι. Αυτό το φυσικό ορυκτό είναι ισχυρό στην αφαίρεση λεκέδων, απολυμαντικό και αποσμητικό και είναι ασφαλές για όλες τις επιφάνειες καθώς και για σηπτικά συστήματα. Ο βόρακας λειτουργεί καλά σε πιο σκληρούς λεκέδες, συμπεριλαμβανομένων των υπολειμμάτων ορυκτών από σκληρό νερό. Είναι επίσης βολικό για τον τακτικό καθαρισμό της λεκάνης της τουαλέτας και των εξωτερικών επιφανειών της τουαλέτας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να χρησιμοποιήσετε βόρακα για να καθαρίσετε την τουαλέτα, γι’ αυτό επιλέξτε την ιδανική λύση που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Θα σας παρουσιάσω 4 τρόπους για να χρησιμοποιήσετε βόρακα στον καθαρισμό της τουαλέτας σας!

- Διαφήμιση -

Ο βόρακας μπορεί να ερεθίσει το δέρμα, γι’ αυτό φορέστε προστατευτικά γάντια και αποφύγετε την επαφή με γυμνό δέρμα και ειδικά με τα μάτια. Μπορεί επίσης να βλάψει το αναπνευστικό σύστημα εάν εισπνευστεί, επομένως φροντίστε να μην το κάνετε. Κρατάτε πάντα τον βόρακα μακριά από παιδιά.

καθαρισμός τουαλέτας με σκόνη βόρακα

Ο βόρακας, ή βορικό νάτριο, έρχεται ως λευκή σκόνη που λειτουργεί αποτελεσματικά ως αυτόνομο καθαριστικό. Για το εσωτερικό της λεκάνης της τουαλέτας, πασπαλίστε περίπου 1/4 έως 1/2 φλιτζάνι σκόνη βόρακα γύρω από τις επιφάνειες της λεκάνης. Βρέξτε τη βούρτσα της τουαλέτας και τρίψτε τις εσωτερικές επιφάνειες της τουαλέτας με τη σκόνη, στρέφοντας τη βούρτσα σε γωνία για να τρίψετε κάτω από το χείλος. Ξεπλύνετε την τουαλέτα για να ξεπλύνετε τον βόρακα και τα ίχνη βρωμιάς και επαναλάβετε εάν χρειάζεται. Εναλλακτικά, ρίξτε βόρακα απευθείας στη βούρτσα της τουαλέτας και στη συνέχεια τρίψτε και ξεπλύνετε με τον ίδιο τρόπο.

Για τα εξωτερικά μέρη της τουαλέτας, βρέξτε ένα πανί από μικροΐνες, σφουγγάρι ή καθαριστικό και πασπαλίστε πάνω του περίπου 1 κουταλιά της σούπας βόρακα. Τρίψτε τις εξωτερικές επιφάνειες της τουαλέτας, πασπαλίζοντας περισσότερο βόρακα στο πανί ή το σφουγγάρι. Ξεπλύνετε το πανί ή το σφουγγάρι με καθαρό νερό και σκουπίστε τις επιφάνειες της τουαλέτας για να αφαιρέσετε τυχόντα ίχνη βόρακα. Για πιο γυαλιστερές επιφάνειες, ψεκάστε την τουαλέτα με λευκό ξύδι σε ένα μπουκάλι σπρέι και σκουπίστε την όλη.

καθαρισμός τουαλέτας με διάλυμα βόρακα

Ένας εναλλακτικός τρόπος για να καθαρίσετε μια τουαλέτα με βόρακα είναι να παρασκευάσετε ένα διάλυμα καθαρισμού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Προσθέστε 300 γραμμάρια ζεστό νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, προσθέστε 1/2 φλιτζάνι σκόνη βόρακα, βιδώστε το πάνω μέρος ψεκασμού και ανακινήστε δυνατά ώστε ο βόρακας να διαλυθεί στο νερό. Χρησιμοποιήστε αυτό το διάλυμα όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο σπρέι καθαρισμού, ψεκάζοντας άφθονα τις επιφάνειες που πρόκειται να καθαριστούν και στη συνέχεια τρίψτε το εσωτερικό με το βουρτσάκι της τουαλέτας και το εξωτερικό με ένα πανί ή ένα σφουγγάρι.

Για πιο αποτελεσματική αφαίρεση λεκέδων, αφήστε το διάλυμα να καθίσει στις επιφάνειες για 5 έως 10 λεπτά πριν το τρίψετε. Σκουπίστε τις εξωτερικές επιφάνειες της τουαλέτας με νερό ή λευκό ξύδι για να ξεπλύνετε τον βόρακα.

άλλα καθαριστικά τουαλέτας με βάση το βόρακα

Πολλές συνταγές καθαρισμού τουαλέτας DIY και καθαριστικών για όλες τις χρήσεις περιλαμβάνουν βόρακα ως συστατικό. Μια επιλογή δύο συστατικών είναι ίση ποσότητα λευκό ξύδι και βόρακα για να σχηματίσετε μια πάστα, την οποία χρησιμοποιείτε με μια βούρτσα τουαλέτας για να τρίψετε το μπολ και ένα πανί ή σφουγγάρι για να καθαρίσετε το εξωτερικό. Ξεπλύνετε με νερό μετά το τρίψιμο. Ένα άλλο καθαριστικό με βάση το βόρακα περιλαμβάνει ένα λίτρο ζεστό νερό, λίγο σαπούνι πιάτων, 1/4 φλιτζάνι λευκό ξύδι και 1 κουταλάκι του γλυκού βόρακα, όλα ανακινημένα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Χρησιμοποιήστε το όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο καθαριστικό ψεκασμού.

βαθύς καθαρισμός τουαλέτας με βόρακα

Για πολύ λερωμένες ή πολύ βρώμικες τουαλέτες, αφήστε επιπλέον χρόνο ώστε η καθαριστική δύναμη του βόρακα να κάνει τα μαγικά της. Το βράδυ ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή η τουαλέτα δεν θα χρησιμοποιηθεί για ώρα, κλείστε τη σύνδεση νερού με την τουαλέτα και ξεπλύντε την, ώστε το μπολ να είναι ως επί το πλείστον άδειο από νερό. Ρίξτε σκόνη βόρακα γύρω από το μπολ, εφαρμόστε μια πάστα από βόρακα και νερό ή βόρακα και ξύδι ή ψεκάστε ένα διάλυμα με βάση το βόρακα σε όλες τις βρώμικες επιφάνειες. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε βόρακα ή ένα διάλυμα με βάση τον βόρακα στις εξωτερικές επιφάνειες εάν το επιθυμείτε. Αφήστε το προϊόν καθαρισμού να καθίσει ανενόχλητο για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα. Στην συνέχεια τρίψτε και ξεπλύνετε το μπολ και το εξωτερικό διάλυμα μετά από αυτό το διάστημα. Θα πρέπει να είναι σχετικά εύκολο να τρίψετε τους λεκέδες, συμπεριλαμβανομένων των λεκέδων από σκληρό νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία εάν χρειάζεται για πραγματικά σκληρούς λεκέδες.

- Διαφήμιση -