Πώς να αφαιρέσετε τα μαύρα σημάδια από μούχλα και λίπη γύρω από τα σιφόνια, τη λεκάνη και τις βρύσες

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι γύρω από τη βρύση του νεροχύτη σχηματίζεται ένας σκούρος κυκλικός λεκές, ο οποίος είναι δύσκολο να αφαιρεθεί και δίνει στον νεροχύτη μια παλιά και βρώμικη εμφάνιση. Η αιτία αυτών των λεκέδων είναι τα άλατα ασβεστίου, τα οποία εναποτίθενται από το νερό και πάνω στα οποία εναποτίθενται υπολείμματα σαπουνιού και βρωμιάς που καταλήγουν να το λερώσουν και να δημιουργήσουν αυτά τα ενοχλητικά μαύρα σημάδια. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά κακό και μερικές φορές μπορεί να δυσκολευτείτε να αφαιρέσετε τον λεκέ με απλά προϊόντα καθαρισμού. Αν θέλετε να αποφύγετε τη χρήση χλωρίνης (σοφή απόφαση!) σας προτείνουμε μερικά αποτελεσματικά κόλπα για να εξαλείψετε τους μαύρους λεκέδες γύρω από τις βρύσες φυσικά και χωρίς να εκθέσετε την υγεία μας σε κίνδυνο. Θα σας παρουσιάσω πώς να αφαιρέσετε τα μαύρα σημάδια από μούχλα και λίπη γύρω από τα σιφόνια, τη λεκάνη και τις βρύσες!

- Διαφήμιση -

πετσέτα ντεμακιγιάζ με λευκό ξίδι

Αυτή η μέθοδος, που είναι η πιο απλή και γρήγορη, συνίσταται στο να περάσεις πάνω από τον λεκέ ένα πανί εμποτισμένο με λευκό ξίδι. Αυτό το συστατικό, στην πραγματικότητα, είναι ένα φυσικό αποξειδωτικό που αφαιρεί τον κίτρινο ή μαύρο λεκέ γυαλίζοντας και απολυμάνοντας καλά. Εάν ο λεκές δεν βγει, απλώστε απευθείας ξίδι και σκουπίστε περίπου 30 λεπτά αργότερα.

λεμόνι

Αυτό το εσπεριδοειδές έχει επίσης απολυμαντικές και λευκαντικές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στην εξάλειψη των λεκέδων. Τρίψτε μισό λεμόνι απευθείας στον λεκέ, αφήστε να δράσει για λίγα λεπτά και καθαρίστε με ένα πανί. Επαναλάβετε εάν ο λεκές δεν βγει.

βόρακας

Είναι ένα από τα πιο ισχυρά συστατικά για την αφαίρεση λεκέδων σε όλες σχεδόν τις επιφάνειες του μπάνιου. Εφαρμόστε βόρακα απευθείας στον λεκέ και στη συνέχεια ρίξτε λευκό ξίδι πάνω του. Μετά από 20 λεπτά, τρίψτε με ένα σφουγγάρι, στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό και στεγνώστε καλά. Φοράτε γάντια και μάσκα ενώ εφαρμόζετε βόρακα.

- Διαφήμιση -