5 τύποι ρούχων που δεν πρέπει να βάζετε ποτέ στο πλυντήριο των ρούχων

Είτε πρόκειται για μια αγαπημένη μεταξωτή μπλούζα είτε για το πιο ζεστό μάλλινο πουλόβερ, σχεδόν ο καθένας έχει μερικά ρούχα που απλά δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτά. Όταν πρόκειται για τη φροντίδα των αντικειμένων που αγαπάμε περισσότερο, απαιτείται ένα συγκεκριμένο επίπεδο φροντίδας. Ανάλογα με το εν λόγω αντικείμενο, αυτό μπορεί να σημαίνει αποφυγή του πλυντηρίου – τελικά, το να πετάτε ορισμένα ευαίσθητα με τα υπόλοιπα βρώμικα ρούχα σας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή ζημιά στα αντικείμενα που αγαπάτε περισσότερο. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα ρούχα που βάζουμε στο πλυντήριο! Θα σας παρουσιάσω 5 τύπους ρούχων που δεν πρέπει να βάζετε ποτέ στο πλυντήριο των ρούχων!

- Διαφήμιση -

κασμίρ και μαλλί

Το να βάζετε τα αγαπημένα σας πουλόβερ και ζακέτες στο πλυντήριο μπορεί να είναι επικίνδυνες και ύπουλες εμπλοκές και η συρρίκνωση είναι κοινά αποτελέσματα όταν το κασμίρ και το μαλλί πλένονται με αυτόν τον τρόπο. Αυτά τα αντικείμενα μπορείτε να πλένετε στο χέρι για να αποφύγετε τα σκισίματα, τα κολλήματα και την κακή διαμόρφωση. Για να τα πλύνετε, γεμίστε το νεροχύτη, τη μπανιέρα ή τη λεκάνη σας με νερό και προσθέστε ένα απαλό καθαριστικό. Βυθίστε το αντικείμενο σας, στροβιλίστε το στο νερό και αφήστε το να μουλιάσει για έως και μισή ώρα. Στην συνέχεια, στραγγίστε και ξεπλύνετε μέχρι να τρέξει καθαρό το νερό. Τέλος τοποθετήστε τα αντικείμενα σας επίπεδα για να στεγνώσουν.

μετάξι

Όταν πρόκειται για τα αγαπημένα σας μεταξωτά είδη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι ετικέτες περιποίησης να λένε «μόνο στεγνό καθάρισμα». Ωστόσο, είναι δυνατό να πλυθούν αυτά τα αντικείμενα στο σπίτι. Η προτιμώμενη μέθοδος είναι το πλύσιμο στο χέρι και όχι στο πλυντήριο. Αυτή είναι η καλύτερη και ασφαλέστερη μέθοδος για να αποφευχθεί ο κίνδυνος συρρίκνωσης, εμπλοκής και άλλων ζημιών. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε δροσερό νερό και απαλό απορρυπαντικό. Κρεμάστε τα αντικείμενα σας για να στεγνώσουν, αλλά αποφύγετε να τα αφήνετε σε ηλιόλουστα σημεία, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ξεθώριασμα χρώματος.

σουτιέν

Τα άγκιστρα του σουτιέν όχι μόνο κινδυνεύουν να μπλοκάρουν τα άλλα ρούχα σας μέσα στο πλυντήριο, αλλά οι ιμάντες και η ταινία μπορεί να τεντωθούν και να χάσουν το σχήμα τους όταν περιστρέφονται με τα υπόλοιπα ρούχα σας. Εάν μπορείτε, πλύνετε αυτά τα αντικείμενα στο χέρι και αποφύγετε το στεγνωτήριο. Θα πρέπει να τα απλώσετε για να στεγνώσουν, καθώς το κρέμασμα μπορεί επίσης να προκαλέσει τέντωμα του σουτιέν σας.

ρούχα με διακοσμητικά

Από ραμμένες πούλιες μέχρι κεντήματα με περίπλοκες χάντρες, αντικείμενα που διακοσμούν υπέροχα τα ρούχα σας, φαίνονται καλύτερα μετά την έξοδο από τον κύκλο πλύσης. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταλήξουν να πιάνουν άλλα αντικείμενα στο πλυντήριο και πιθανώς το ίδιο το πλυντήριο. Αντίθετα, αφήστε αυτά τα κομμάτια για να τα πλύνει το στεγνοκαθαριστήριό σας ή πλύντε τα στο σπίτι στο χέρι με λίγο χλιαρό νερό και ήπιο απορρυπαντικό. Περιστρέψτε τα αντικείμενα μέχρι να γίνει σαπουνάδα και αφήστε τα να καθίσουν για 20 λεπτά πριν τα στραγγίσετε, τα ξεπλύνετε (αλλά ποτέ μην τα στύψετε) και τα αφήσετε να στεγνώσουν.

δερμάτινα ρούχα

Καλό είναι τα δερμάτινά σας αντικείμενα να μην τα πλένετε στο πλυντήριο. Το γνήσιο δέρμα ειδικά μπορεί να συρρικνωθεί ως αντίδραση στο νερό. Αν θέλετε να καθαρίσετε συγκεκριμένα σημεία σε δερμάτινα ρούχα, κάντε το απαλά με ένα μωρομάντηλο.

- Διαφήμιση -