7 πράγματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο πλύσιμο των ρούχων μας

Το πλύσιμο των ρούχων μας με την τεχνολογία έχει γίνει εύκολη υπόθεση. Όμως πολλές φορές δεν αρκεί να βάλουμε απλώς τα ρούχα στο πλυντήριο για να καθαρίσουν τα ρούχα μας. Χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία για την αφαίρεση δύσκολων λεκέδων. Αντί όμως να χρησιμοποιούμε χλωρίνη, απορρυπαντικό πλυντηρίου και μαλακτικό υπάρχουν αντικείμενα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο πλύσιμο των ρούχων μας. Θα σας παρουσιάσω 7 πράγματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο πλύσιμο των ρούχων μας!

- Διαφήμιση -

λευκό ξύδι

Εάν πλένετε τις πετσέτες μπάνιου όσο συχνά συνιστάται (τουλάχιστον κάθε τρεις χρήσεις), πιθανότατα θα παραμείνουν φρέσκες και καθαρές. Μερικές φορές, ωστόσο, οι πλυμένες πετσέτες αναπτύσσουν μια μυρωδιά μούχλας. Αυτή η μυρωδιά προκαλείται από βακτήρια που έχουν μείνει μετά το ντους σας ή προσελκύονται από την συσσώρευση απορρυπαντικού πλυντηρίου. Για να ανανεώσετε τις πετσέτες σας, παραλείψτε το απορρυπαντικό και πλύντε τες με λευκό ξύδι στον πιο ζεστό κύκλο. Για τις πετσέτες που μυρίζουν άσχημα, πλύντε τες για δεύτερη φορά με λευκό ξύδι και στη συνέχεια ξεπλύνετε ξανά με κανονικό απορρυπαντικό.

μπαλάκια του τένις

Το συνηθισμένο μπαλάκι του τένις είναι ιδανικό για περισσότερα πράγματα από ένα παιχνίδι τένις. Κρατήστε ένα ζευγάρι δίπλα στο στεγνωτήριο ρούχων σας και βάλτε τα στο μηχάνημα όποτε στεγνώνετε σεντόνια, πετσέτες ή βαριά ρούχα. Όχι μόνο τα ρούχα σας θα βγουν αφράτα και απαλά, αλλά επειδή θα στεγνώσουν πιο γρήγορα, το μηχάνημα θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.

αλουμινόχαρτο

Εάν θέλετε να μειώσετε το κόστος του στεγνωτηρίου, αφήστε τα στεγνωτήρια και χρησιμοποιήστε αλουμινόχαρτο. Αφαιρούμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου από το ρολό και το πλάθουμε σε σφιχτή μπάλα. Επαναλάβετε μέχρι να έχετε δύο ή τρεις μπάλες από αλουμινόχαρτο και, στη συνέχεια, ρίξτε τες στο στεγνωτήριο ρούχων όταν θέλετε να αφρατέψετε τα ρούχα ή να εξαλείψετε τον στατικό ηλεκτρισμό. Σε αντίθεση με τα φύλλα στεγνωτηρίου, αυτές οι δημιουργίες DIY μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για μήνες, δεν κοστίζουν σχεδόν καθόλου και δεν απελευθερώνουν δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες.

μαγειρική σόδα

Για πιο λευκά και φωτεινότερα χρώματα στα ρούχα σας, προσθέστε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε μια πρόπλυση με κρύο νερό. Εναλλακτικά, η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προεπεξεργασία των λεκέδων. Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα και το νερό μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα, τρίψτε το στην πληγείσα περιοχή και αφήστε το να καθίσει πριν πλύνετε το ύφασμα κανονικά.

αλάτι

Για αφαίρεση λεκέδων με φυσικό τρόπο, δοκιμάστε το αλάτι. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για λιπαρούς λεκέδες. Ξεκινήστε καλύπτοντας ένα φρέσκο ​​λεκέ από λίπος με αλάτι και μετά περιμένετε να απορροφηθεί το λίπος. Αλατίστε ξανά το σημείο μέχρι να φύγει ο λεκές και μετά πλύνετε. Στεγνώνετε πάντα τα λεκιασμένα αντικείμενα στον αέρα γιατί η θερμότητα από το στεγνωτήριο μπορεί να προκαλέσει λεκέ. Εάν ο λεκές παραμένει εκεί μετά το στέγνωμα του αντικειμένου πλύντε το ξανά.

οινόπνευμα

Άλλο ένα απίθανο καθαριστικό λεκέδων στα ρούχα είναι το οινόπνευμα. Απλώστε το σε σημάδια από στυλό και λεκέδες μελανιού και, στη συνέχεια, αφήστε το διάλυμα να καθίσει. Επαναλάβετε τη διαδικασία έως ότου ο λεκές δεν είναι πλέον ορατός και στη συνέχεια ξεπλύνετε και πλύνετε κανονικά.

σαπούνι για τα πιάτα

Αν και δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε σαπούνι πιάτων ως υποκατάστατο του απορρυπαντικού πλυντηρίου, μπορείτε να κάνετε ένα τρίψιμο από αυτό ως θεραπεία λεκέδων για λιπαρά σημεία. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να δώσετε μια σταγόνα στο λεκιασμένο τμήμα του ρούχου και μετά ξεπλύνετε καλά. Βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το ρούχο για να στεγνώσει. Εάν το σημείο είναι ακόμα εκεί, επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να εξαφανιστεί.

- Διαφήμιση -