Εργαλείο μετατροπής ποσοτήτων υλικών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής

|
|

Για την επιτυχία μιας συνταγής είναι απαραίτητο το σωστό μέτρημα των υλικών που θα χρησιμοποιήσουμε.

- Διαφήμιση -

Μέτρημα υλικών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής

Για την επιτυχία μιας συνταγής είναι απαραίτητο το σωστό μέτρημα των υλικών που θα χρησιμοποιήσουμε. Όμως κάποιες συνταγές δίνουν τις ποσότητες σε μονάδες βάρους, συνήθως γραμμάρια και κιλά (g ή Kg) και άλλες σε κούπες ή φλιτζάνια, δηλαδή σε μονάδες όγκου, συνήθως λίτρα και χιλιοστά του λίτρου (lt και ml).

Αν όμως μπερδεύεσαι ή δεν έχεις την κατάλληλη ζυγαριά μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής, αυτός ο οδηγός σε διευκολύνει να υπολογίσεις με ακρίβεια την ποσότητα των υλικών κάθε συνταγής σε κούπες και κουταλιές που όλοι διαθέτουμε στον εξοπλισμό μας. Βέβαια υπάρχουν και εξειδικευμένα εργαλεία γι’ αυτή δουλειά, αλλά όπως θα δεις εδώ, το μόνο που χρειάζεσαι πραγματικά είναι μια κούπα (χωρητικότητας 240 ml), ένα κουτάλι της σούπας (15 ml) κι ένα κουταλάκι του γλυκού (5 ml).

Για ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια στους υπολογισμούς σου, στο τέλος της σελίδας θα βρεις τις ισοδυναμίες των όγκων σε κούπες και κουτάλια, όπως και τις ακριβείς θερμοκρασίες του φούρνου, για να μπορείς να εκτελείς με ευκολία όλες τις συνταγές.

Βασικά υλικά

koupa-varos

Αυγά και βότανα

ayga-votana

Ισοδυναμία μετρήσεων σε κούπες και κουτάλια

koupes-koutalia

Θερμοκρασίες Φούρνου

thermokrasies-fournou

Πηγή: womenonly

- Διαφήμιση -