Έξυπνο κόλπο για να αφαιρέστε τους λεκέδες από λάδι στα ρούχα

Όταν κατά λάθος λεκιάζετε τον εαυτό σας με ελαιόλαδο, φαίνεται σαν μια τραγωδία: αμέσως αναρωτιόμαστε αν θα μπορέσουμε ποτέ να αφαιρέσουμε αυτόν τον καταστροφικό λεκέ. Γνωρίζουμε ότι οι σταγόνες ελαιόλαδου στα ρούχα είναι από τις πιο δύσκολες στην αφαίρεση και πολλές φορές δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να το καθαρίσουμε. Νομίζουμε ότι πρέπει να πετάξουμε το ρούχο μας γιατί φαίνεται ότι δεν μπορεί να ξαναφτιαχτεί, αλλά αυτό δεν ισχύει.

- Διαφήμιση -

Η λαδιά στα ρούχα μπορεί να συμβεί ενώ μαγειρεύετε, ενώ τρώτε ή ενώ καθαρίζετε το τραπέζι. Ο κίνδυνος λεκέδων λαδιού είναι πάντα προ των πυλών, αν δεν είστε προσεκτικοί. Υπάρχει τρόπος να αποφύγετε να μετατρέψετε αυτό το μικρό ατύχημα σε τραγωδία και έτσι να σώσετε τα ρούχα σας. Θα πρέπει να δράσετε πολύ γρήγορα: μόλις παρατηρήσετε τον λεκέ, θα πρέπει να αφαιρέσετε το ρούχο και να αρχίσετε να ακολουθείτε τις συμβουλές μας. Θα σας παρουσιάσω πως να αφαιρέστε τους λεκέδες από λάδι στα ρούχα εύκολα και αποτελεσματικά!

αφαίρεση λεκέ από λάδι

Τοποθετήστε το ρούχο σας σε έναν πάγκο ή κάποιο ξύλο, σκουπίστε τον λεκέ με μια χαρτοπετσέτα και καλύψτε τη λεκιασμένη περιοχή με μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα πρέπει να καλύπτει ολόκληρη τη λεκιασμένη περιοχή. Τρίψτε ελαφρά με το κουτάλι και προσθέστε το απαραίτητο στοιχείο: σαπούνι πιάτων. Το σαπούνι πιάτων φημίζεται για τις απολιπαντικές του ιδιότητες και αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε για να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Προσθέστε το σαπούνι πιάτων πάνω από τη μαγειρική σόδα, αποφασίζοντας την ποσότητα με βάση το μέγεθος του λεκέ. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να βγάλετε την οδοντόκρεμα σας από το μπάνιο: βάλτε μια γενναιόδωρη λωρίδα στο μείγμα μαγειρικής σόδας και σαπουνιού πιάτων. Χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα, αρχίστε να τρίβετε αυτά τα τρία στοιχεία στο ρούχο σας και μετά από λίγα λεπτά, θα δημιουργηθεί μια κρεμώδης ουσία. Όταν φτάσετε σε αυτή τη συνοχή, ένα άλλο συστατικό θα πρέπει να μπει στο παιχνίδι: το λευκό ξίδι.

Είναι απαραίτητο να γεμίσουμε ένα αρκετά μεγάλο δοχείο με το ξίδι μας, και μετά να βυθίσουμε το λεκιασμένο ρούχο σε αυτό χωρίς να αφαιρέσουμε τη μαγειρική σόδα, την οδοντόκρεμα και το σαπούνι πιάτων. Αφήστε το να δράσει για ένα τέταρτο της ώρας. Μετά από 15 λεπτά, στραγγίστε το ρούχο, ξεπλύνετε ή βάλτε το στο πλυντήριο. Στο τέλος του πλυσίματος θα παρατηρήσετε ότι δεν θα μείνει πλέον ίχνος λαδιού!

- Διαφήμιση -