5 τρόποι για να αφαιρέσετε τα φυτοφάρμακα από φρούτα και λαχανικά

Σύμφωνα με αναφορές που δημοσιεύθηκαν από Σουηδούς ερευνητές, φυτοφάρμακα, μυκητοκτόνα και ρυθμιστές ανάπτυξης φυτών που χρησιμοποιούνται στα φρούτα και τα λαχανικά προκαλούν συσσώρευση στο σώμα των παιδιών και των ενηλίκων. Ωστόσο, εάν κάνετε ένα διάλειμμα από τη χρήση φυτοφαρμάκων για δύο εβδομάδες, η συσσώρευση αυτών των χημικών ουσιών στον οργανισμό μειώνεται.

- Διαφήμιση -

Οι επιστήμονες που διεξήγαγαν τη μελέτη προειδοποίησαν ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της χρήσης φυτοφαρμάκων. Λένε ότι είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι οι χημικές ουσίες μπορούν να βλάψουν περισσότερο τις χημικές ουσίες όταν συνδυάζονται με διάφορους τρόπους από ό,τι όταν λαμβάνονται μόνες τους. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να μειώσουμε την ποσότητα των φυτοφαρμάκων στο φαγητό μας… Θα σας παρουσιάσω 5 τρόπους για να αφαιρέσετε τα φυτοφάρμακα από φρούτα και λαχανικά!

κρύο νερό

Έρευνες έχουν δείξει ότι το 75% έως 80% των φυτοφαρμάκων απομακρύνονται από τα φρούτα και τα λαχανικά με το πλύσιμο τους με κρύο νερό. Ωστόσο, φρούτα όπως τα σταφύλια, τα μήλα, τα δαμάσκηνα, τα μάνγκο, τα ροδάκινα και τα αχλάδια και τα φρουτώδη λαχανικά όπως οι ντομάτες και οι μπάμιες και τα φυλλώδη πράσινα όπως το σπανάκι και το λάχανο πρέπει να πλυθούν δύο έως τρεις φορές. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε μια ενδελεχή δουλειά και πραγματικά σχολαστικό πλύσιμο σε φρούτα και λαχανικά που υπόκεινται σε φυτοφάρμακα.

Μελέτες δείχνουν ότι το πιο σημαντικό κλειδί για την απομάκρυνση των φυτοφαρμάκων από τα φρούτα και τα λαχανικά είναι η τριβή. Δηλαδή, πλένετε τα φρούτα ή τα λαχανικά τρίβοντάς τα ή βουρτσίζοντας τα.

αλάτι

Χρησιμοποιώντας ένα διάλυμα αλατιού για να πλύνετε το προϊόν σας, μπορείτε να αφαιρέσετε περισσότερα υπολείμματα από το νερό. Ανακατέψτε δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι σε τέσσερα φλιτζάνια ζεστό νερό και ανακατέψτε να διαλυθεί. Αφού κρυώσει, μουλιάστε το προϊόν για 30 έως 60 λεπτά πριν το ξεπλύνετε και στη συνέχεια τρίψτε με κρύο νερό. Αυτή η μέθοδος δεν είναι ιδανική για εύθραυστα φρούτα όπως οι φράουλες. Μερικά φρούτα μπορεί να καταστραφούν από το αλάτι ή τα φρούτα μπορεί να έχουν αλμυρή γεύση. Πλύνετε τέτοια φρούτα με κρύο νερό.

ξίδι

Βάλτε τέσσερα μέρη νερό και ένα μέρος ξίδι σε ένα μεγάλο μπολ. Μουλιάστε τα φρούτα και τα λαχανικά σας για 30-60 λεπτά πριν τα ξεπλύνετε και τα τρίψετε καλά με κρύο νερό. Αυτό θα διατηρήσει επίσης τα τρόφιμά σας πιο φρέσκα ​​για περισσότερο καιρό.

σπιτικό σπρέι φρούτων και λαχανικών

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπρέι: Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι και ένα ποτήρι νερό σε ένα γυάλινο μπουκάλι ψεκασμού. Ανακινήστε δυνατά πριν ψεκάσετε γενναιόδωρα το προϊόν σας. Τρίψτε για 30 δευτερόλεπτα με το χέρι ή με βούρτσα λαχανικών και πλύνετε καλά με κρύο νερό.

απολέπιση και κοπή

Το ξεφλούδισμα είναι ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσετε την ποσότητα των χημικών υπολειμμάτων στα φρέσκα τρόφιμα. Φυσικά, δεν είναι κατάλληλο για όλα τα προϊόντα. Ειδικά για φρούτα και λαχανικά χωρίς φλούδες. Θα πρέπει επίσης να κόψετε την κορυφή και το εξωτερικό του μαρουλιού, του λάχανου, του σέλινου και άλλων φυλλωδών λαχανικών για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα και βακτήρια που έχουν εγκατασταθεί εκεί.

αποφύγετε το σαπούνι πιάτων ή τη χλωρίνη

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ απορρυπαντικά ή χλωρίνη όταν πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας. Αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να παραμείνουν στα φρούτα και τα λαχανικά.

- Διαφήμιση -