6 εκπληκτικά πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι ένα κοινό και πολύ αγαπητό μαγειρικό λάδι που χρησιμοποιείται σε πολλές κουζίνες. Αυτό το γνωρίζουν ασφαλώς όλοι. Γνωρίζετε όμως ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στον καθαρισμό; Γυαλίστε, συντηρήστε και προστατέψτε τα αντικείμενα γύρω στο σπίτι σας με μια μικρή ποσότητα από αυτό το βασικό οικιακό προϊόν. Δεν είναι μόνο υγιεινό για την καρδιά και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όταν χρησιμοποιείται σε τρόφιμα, αλλά προσφέρει μια φυσική λύση καθαρισμού σε πράγματα για τα οποία διαφορετικά θα έπρεπε να αγοράσετε ένα ακόμη προϊόν καθαρισμού. Θα σας παρουσιάσω 6 εκπληκτικά πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με ελαιόλαδο!

- Διαφήμιση -

έπιπλα από ξύλο

Αν κατά λάθος βάλατε ένα ζεστό μπολ με σούπα ή μια κούπα ζεστό καφέ στο ξύλινο τραπεζάκι ή στο κομοδίνο σας, μπορεί να έχει μείνει ένας λεκές. Ένα μείγμα ελαιολάδου και ξιδιού θα βοηθήσει στην αφαίρεση αυτών των αντιαισθητικών λεκέδων. Απλώστε ένα μείγμα ξιδιού και ελαιολάδου σε μια χαρτοπετσέτα και εφαρμόστε το στην πληγείσα περιοχή. Αφήστε το να καθίσει για έως και μια ώρα πριν το σκουπίσετε.

μαντεμένια τηγάνια

Εάν το μαντεμένιο τηγάνι σας φαίνεται στεγνό και γεμάτο με παλιά κομμάτια φαγητού, η χρήση ενός συνδυασμού ελαιολάδου και χοντρού αλατιού θα το κάνει να φαίνεται ολοκαίνουργιο. Συνδυάστε ίσα μέρη και από τα δύο αυτά συστατικά και τρίψτε απαλά το μείγμα πάνω στο μαντέμι μέχρι να αφαιρεθούν όλα τα σωματίδια. Ξεπλύνετε το τηγάνι με ζεστό νερό και στεγνώστε το με ένα μαλακό πανί. Το τηγάνι σας θα είναι καθαρό και θα λάμπει από τα ενυδατικά αποτελέσματα του ελαιόλαδου.

χέρια βαμμένα με βαφή

Μετά από μία ωραία ζωγραφική, συχνά μένεις να τρίβεις και να ξεφλουδίζεις το στεγνό χρώμα από τα χέρια σου. Την επόμενη φορά που το χρώμα με βάση το λάδι θα αφήσει τα ίχνη του στα χέρια σας, καλύψτε τα με μια γενναιόδωρη ποσότητα ελαιόλαδου. Τρίψτε το λάδι στα χέρια σας και αφήστε το να εισχωρήσει στο χρώμα και στο δέρμα σας για πέντε λεπτά. Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα για να αφαιρέσετε το λάδι και το χρώμα και χρησιμοποιήστε σαπούνι και νερό για να ξεπλύνετε τυχόν υπολείμματα λαδιού. Επαναλάβετε όσες φορές χρειάζεται μέχρι να φύγει όλο το χρώμα.

δερμάτινα έπιπλα

Οι δερμάτινοι καναπέδες, οι καρέκλες και τα σκαμπό μπορεί να σκληρύνουν, ακόμη και να ραγίσουν, εάν δεν καθαρίζονται τακτικά. Για να φτιάξετε ένα σπιτικό μαλακτικό για δερμάτινες επιφάνειες, ζεστάνετε το κερί μέλισσας, το ελαιόλαδο και το βούτυρο μαζί και ανακατέψτε καλά. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό και καθαρό πανί για να προσθέσετε μικρές ποσότητες από το κρύο μείγμα στο δέρμα, φροντίζοντας να γεμίσετε καλά το δέρμα με ένα στεγνό πανί μετά την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας.

υπολείμματα αυτοκόλλητων

Τα κολλώδη υπολείμματα που μένουν από ένα αυτοκόλλητο ή μια ετικέτα είναι αρκετά ενοχλητικά και δύσκολο μπορούν να βγουν! Απλώστε ελαιόλαδο στην περιοχή με το υπολειπόμενο αυτοκόλλητο για να μαλακώσετε τα υπολείμματα. Χρησιμοποιήστε μια πλαστική ξύστρα ή μαχαίρι για να ξύσετε το υπόλοιπο αυτοκόλλητο. Μόλις το αφαιρέσετε, σκουπίστε το αντικείμενο με ένα πανί.

γυαλίστε τις ανοξείδωτες επιφάνειες

Οι συσκευές από ανοξείδωτο χάλυβα καλύπτονται εύκολα από πιτσιλίσματα λίπους και δαχτυλιές. Η λύση και εδώ βρίσκεται στο ελαιόλαδο. Πρώτα αποτρέποντάς τους. Το ελαιόλαδο παρέχει έναν τρόπο προστασίας των συσκευών από μουτζούρες και άλλα σημάδια, ώστε να μην χρειάζεται να τις καθαρίζετε σε βάθος τόσο συχνά. Αφού σκουπίσετε τις συσκευές με ένα πανί με σαπούνι και τις στεγνώσετε με ένα πανί από μικροΐνες, χρησιμοποιήστε ένα άλλο πανί από μικροΐνες για να γεμίσετε απαλά μια μικρή ποσότητα ελαιολάδου. Χρησιμοποιήστε την ίδια μέθοδο στις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας από ανοξείδωτο χάλυβα για να τους δώσετε μια αναζωογονητική λάμψη.

- Διαφήμιση -