5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζουμε με λευκό ξύδι

Όσον αφορά τον καθαρισμό του σπιτιού μας, γίνεται πολύς λόγος για τα ευεργετικά αποτελέσματα του λευκού ξιδιού. Ωστόσο, όπως όλα τα άλλα φυσικά καθαριστικά, έτσι και το λευκό ξύδι έχει τα αρνητικά του. Αν δεν θέλετε να καταστρέψετε τα μέρη που καθαρίζετε, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα σημεία που δεν πρέπει να καθαρίσετε με λευκό ξύδι. Θα σας παρουσιάσω λοιπόν 5 πράγματα που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να καθαρίζουμε με λευκό ξύδι!

- Διαφήμιση -

Σε αντίθεση με τα βιομηχανικά χημικά καθαριστικά, το ξύδι είναι μια φυσική ουσία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε πολλά πράγματα. Ωστόσο, τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι τα επιθυμητά σε ορισμένες περιοχές αντικειμένων ή επιφανειών. Αυτό που κάνει το λευκό ξύδι τόσο αποτελεσματικό είναι το χαμηλό pH του, που το καθιστά όξινη ουσία. Αν και αυτό είναι καλό για ορισμένα πράγματα, δεν είναι καθόλου καλό για άλλα. Ας δούμε λοιπόν σε ποια πράγματα δεν κάνει καλό!

Λευκά είδη και ηλεκτρονικές συσκευές

Παρά τις γυαλιστικές του ιδιότητες το λευκό ξύδι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό τηλεοράσεων ή υπολογιστών. Αυτό ισχύει επίσης για φούρνους μικροκυμάτων, καφετιέρες ή σίδερα και συσκευές με οθόνες αφής, όπως tablet και κινητά τηλέφωνα. Εκτός από την αφαίρεση της φυσικής τους λάμψης και τη χάραξη των επιφανειών τους, αυτή η ουσία μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων τους.

Λεκέδες φαγητού

Είτε είναι στα ρούχα, στο δάπεδο, στα καθίσματα αυτοκινήτου ή στον καναπέ, το λευκό ξύδι δεν θα αφαιρέσει τους λεκέδες από τα τρόφιμα. Αντίθετα, τα συστατικά του δρουν στα υπολείμματα τροφών και καθιστούν πολύ πιο δύσκολη την αφαίρεσή τους.

Ξύλινο δάπεδο

Ενώ το λευκό ξύδι λειτουργεί αποτελεσματικά σε ορισμένες επιφάνειες, η χρήση του σε σκληρά δάπεδα ή δάπεδα από σκληρό ξύλο μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό ή λεκέδες που δεν θα αφαιρεθούν Επομένως, για να αποφύγετε περιττά προβλήματα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε ειδικά προϊόντα καθαρισμού που κατασκευάζονται για αυτούς τους τύπους δαπέδου.

Επιφάνειες από γρανίτη και μάρμαρο

Οι φυσικές πέτρες όπως ο γρανίτης ή το μάρμαρο δεν δίνουν καλά αποτελέσματα όταν καθαρίζονται με όξινες ουσίες. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι σε αυτές τις επιφάνειες. Επίσης δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε λεμόνι ή μαγειρική σόδα σε αυτές τις επιφάνειες.


Σιδερένιες κατσαρόλες και τηγάνια

Αυτά τα αγαπημένα μαγειρικά σκεύη βρίσκονται στη λίστα με τα πράγματα που δεν πρέπει να καθαρίζετε με λευκό ξύδι για δύο λόγους: Πρώτον, το οξύ στο ξύδι καταστρέφει τις αντικολλητικές επιφάνειες. Όπως γνωρίζετε, αυτό περιορίζει πολύ τη λειτουργικότητα των κατσαρολών και των τηγανιών σας. Επίσης ο σίδηρος δεν αντιδρά καλά με όξινα υλικά όπως το λευκό ξύδι. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μια λεκιασμένη κατσαρόλα ή τηγάνι.

- Διαφήμιση -