Τι σημαίνει cocooning διακόσμηση; Είναι ένα στυλ διακόσμησης που προέρχεται από τις χώρες του Βορρά που υλοποιείται με απλά αλλά ωραία αντικείμενα. Είναι η τέχνη του να μεταμορφώνεις ένα συνηθισμένο δωμάτιο σε ένα ζεστό και κομψό καταφύγιο όπου θα θέλεις να περνάς περισσότερο χρόνο με ένα βιβλίο, βλέποντας τηλεόραση ή με φίλους. Δεδομένου ότι το στυλ είναι δανεισμένο από τις Σκανδιναβικές χώρες, ταιριάζει καλύτερα στην κρύα εποχή, στα ζεστά υπνοδωμάτια και στους εσωτερικούς χώρους των ορεινών σαλέ. Καρό, μαξιλάρια, γούνες, κηροπήγια, απαλός φωτισμός και παστέλ χρώματα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της διακόσμησης του δωματίου cocooning. Αυτό το στυλ συνδυάζει άνεση και ντιζάιν και προσανατολίζεται σε όλες τις αισθήσεις των ανθρώπων που μπορούν να ξυπνήσουν με την επαφή του περιβάλλοντός τους – την αφή, την όραση, την όσφρηση, τη γεύση και την ακοή. Πώς αποδίδετε τη συγκεκριμένη γοητεία στο χώρο και πώς δημιουργείτε μια κρεβατοκάμαρα με cocooning; Παίζουμε με τα χρώματα, τα διακοσμητικά αντικείμενα και τα τυπικά αξεσουάρ για αυτό το στυλ. Δεν χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και νέα έπιπλα. Μπορείτε απλώς να αλλάξετε τη διακόσμηση και θα δημιουργηθεί ο άνετος χώρος σας. Θα σας παρουσιάσω 30 απίθανες ιδέες για να δημιουργήσετε χουχουλιάρικη (cocooning) διακόσμηση στην κρεβατοκάμαρα!

Cocooning διακόσμηση κρεβατοκάμαρας

Τα χρώματα που επιλέγουμε είναι αυτά που χρησιμοποιούνται σε σκανδιναβικά ντεκόρ ή αυτά που δίνουν περισσότερη φωτεινότητα στο εσωτερικό – γκρι, μπεζ, λινό, γκρι και φυσικά όλες οι παστέλ αποχρώσεις. Επιτρέπονται επίσης το γκρι και το μαύρο, που ενσωματώνονται συνήθως με πλεκτά καρό, απαλά χαλιά, κορνίζες. Μην ξεχνάτε ποτέ: το χρώμα ταιριάζει με τις φυσικές ιδιότητες του αντικειμένου που το παρουσιάζει. Ένα καρό με μεγάλο μαύρο πλέγμα θα φαίνεται πολύ πιο απαλό από ένα μαύρο καρό υφαντό παρόλο που τίποτα δεν απαγορεύεται. Το σημαντικό είναι να διατηρήσουμε την ισορροπία των στοιχείων. Οι τοιχογραφίες και τα διακοσμητικά αντικείμενα είναι σημαντικά, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η ατμόσφαιρα που δημιουργείται με τα υφάσματα – μαξιλάρια, χαλιά, ριχτάρια, κλινοσκεπάσματα, κουρτίνες. Προτιμώνται φυσικά υλικά και μαλακά υφάσματα. Όσο για τα άλλα υλικά, το ξύλο είναι το πιο ζεστό στοιχείο που συμβάλλει στην ατμόσφαιρα του cocooning. Χρησιμοποιείται για την επένδυση τοίχων και το δάπεδο, Είναι διακοσμημένο με σκανδιναβικά έπιπλα που είναι ελαφριά και ντιζάιν και δίνουν στο εσωτερικό μια ευάερη και ευχάριστη όψη. Για μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα, τα κεριά είναι αναμμένα και δημιουργικά διατεταγμένα με ή χωρίς κηροπήγια. Αλλά τα κηροπήγια φαναριών με φωτεινά φινιρίσματα είναι πολύ μοντέρνα και ανταποκρίνονται στο στυλ cocooning.

ΔEITE
4 λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε στον καθαρισμό των δερμάτινων επίπλων

Ρουστίκ και shabby chic σχέδια ταιριάζουν πολύ με τη σκανδιναβική cozy διακόσμηση. Για το λόγο αυτό, μας αρέσει να διακοσμούμε με αντικείμενα βαμμένα σε λευκό, πράσινο μέντα ή γαλάζιο και να χρησιμοποιούμε έθνικ μοτίβα και απλά υλικά που ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα και δίνουν στο χώρο συναισθηματική αξία. Η επίστρωση διαφορετικών χαλιών και κουβερτών, το πλήθος από μαξιλάρια και απαλά καρό θα δημιουργήσουν μια σούπερ ζεστή ατμόσφαιρα χωρίς να χρειάζονται άλλα αξεσουάρ. Εάν το δωμάτιο είναι λευκό, γκρι ή μπεζ, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να βάλετε ροζ, πράσινα ή μπλε αντικείμενα σε μερικά διαφορετικά σημεία για να αποκτήσετε μια ρομαντική ατμόσφαιρα. Η ηρεμία, η ευκρίνεια και η απλότητα είναι υποχρεωτικές προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας cocooning διακόσμησης δωματίου. Μην έχετε πολλά ογκώδη αντικείμενα στο δωμάτιο, μόνο τα πιο χρήσιμα και φυσικά μερικές διακοσμητικές πινελιές αρκούν για να ξυπνήσουν το cozy πνεύμα που αναζητάτε. Το δωμάτιο πρέπει να είναι πρακτικό. Επιπλέον, μόλις τελειώσει ο Χειμώνας, θα είναι εύκολο να αλλάξετε τη διακόσμηση. Το μαλλί μπορεί να αντικατασταθεί από βαμβάκι και λινό, οι γιρλάντες του φωτός θα δώσουν τη θέση τους στο φως της ημέρας.