14 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στη διακόσμηση του σαλονιού

Οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων περνούν τη ζωή τους μελετώντας τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν ένα δωμάτιο απλά τέλειο. Παρόμοια με μια ταινία με όμορφη σκηνοθεσία, ένα όμορφα διακοσμημένο σαλόνι είναι άμεσα ελκυστικό και εντυπωσιακό, ενώ είναι επίσης λειτουργικά σχεδιασμένο για άνεση και ευκολία στη χρήση. Και, μερικές φορές, είναι η αλήθεια ότι κάνουμε λάθη είτε γιατί δεν γνωρίζουμε είτε γιατί ενώ τα ξέρουμε, είμαστε συναισθηματικά δεμένοι με κάποια αντικείμενα! Θα σας παρουσιάσω λοιπόν τα 14 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στη διακόσμηση του σαλονιού!

- Διαφήμιση -

Υπάρχει μόνο επάνω φωτισμός στο σαλόνι σας

Ο φωτισμός στο σαλόνι αναμφίβολα δημιουργεί ατμόσφαιρα. Θα πρέπει να συμβαδίζει με τη διάθεσή σας, οπότε το σαλόνι δεν μπορεί να έχει μόνο έναν πολυέλαιο ή φωτιστικό στο κέντρο του δωματίου. Δημιουργήστε το δικό σας σύστημα φωτισμού (φωτιστικά ανάγνωσης, τοίχου και δαπέδου, φωτιστικά οροφής κ.λπ.).

Η απουσία ή το λάθος μέγεθος ενός χαλιού

Τα μικρά χαλιά φέρνουν ανισορροπία σε ένα δωμάτιο, οπότε φροντίστε να επιλέξετε το σωστό μέγεθος χαλιού για το σαλόνι σας. Ένα μεγάλο χαλί επεκτείνει οπτικά το χώρο και το εσωτερικό αποκτά μια ολοκληρωμένη εμφάνιση.

Λάθος τοποθέτηση τηλεόρασης

Το καλύτερο μέρος για την τοποθέτηση της τηλεόρασης είναι ένας κενός τοίχος. Μην τοποθετείτε την τηλεόραση μπροστά ή κοντά σε παράθυρο, καθώς είναι επιβλαβές για την όρασή σας και σας εμποδίζει να δείτε καθαρά την εικόνα. Η απόσταση μεταξύ της τηλεόρασης και του καναπέ εξαρτάται από το μέγεθος της οθόνης: η απόσταση πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 μέτρα. Λάβετε αυτό υπόψη όταν αγοράζετε μια νέα τηλεόραση.

Υποτιμάτε τη δύναμη των μαξιλαριών

Τα μαξιλάρια του καναπέ δημιουργούν μια ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα. Όταν τα επιλέγετε, σκεφτείτε αν το υλικό και η υφή τους ταιριάζουν με το ύφασμα με το οποίο είναι ντυμένοι οι καναπέδες και οι πολυθρόνες σας. Αν τα έπιπλα στο σαλόνι είναι από βελούδο, μην χρησιμοποιήσετε βαμβακερά ή λινά υφάσματα. Για μικρότερα έπιπλα επιλέξτε μικρά μαξιλάρια. Ένας τεράστιος καναπές επιτρέπει πολλά ογκώδη μαξιλάρια.

Ο καναπές σας στέκεται δίπλα στον τοίχο

Αυτός ο κανόνας ισχύει για μεγάλα δωμάτια. Αν έχετε την ευκαιρία να τοποθετήσετε τον καναπέ μακριά από τον τοίχο, κάντε το. Θα μεγεθύνετε οπτικά τον χώρο και θα δημιουργήσετε άνεση. Ένας καναπές που στέκεται δίπλα στον τοίχο όταν υπάρχει επιπλέον χώρος μοιάζει περισσότερο με στούντιο χορού παρά με ένα σαλόνι.

Σκούρα έπιπλα με χαμηλά ταβάνια

Εάν αγοράσατε σκουρόχρωμα έπιπλα για ένα δωμάτιο με χαμηλό ταβάνι, θα το κάνετε να φαίνεται μικρό και στενό. Επιλέξτε συμπαγείς καναπέδες και καρέκλες και προσεγμένα τραπέζια σε ανασηκωμένα πόδια. Κάντε επιλογές που ευνοούν τις ουδέτερες ανοιχτές αποχρώσεις.

Επιλέξτε έπιπλα σύμφωνα με το σχέδιο, όχι τις προσωπικές σας προτιμήσεις

Το ότι κάποια έπιπλα σας αρέσουν δεν σημαίνει ότι θα ταιριάζουν και στο σπίτι σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι ιδανικά για τη διακόσμηση του σπιτιού σας και ότι είναι άνετα για εσάς. Καθίστε σε μια πολυθρόνα ή σε μία καρέκλα που σας άρεσε. Διαφορετικά, σπάνια θα χρησιμοποιείτε αυτά τα πράγματα και θα οδηγηθείτε να τα πετάξετε χωρίς να τα χρησιμοποιήσετε.

Έπιπλα εκτός μόδας

Η μόδα των επίπλων υπάρχει. Τα ογκώδη έπιπλα με μεγάλες πλάτες και μπράτσα έχουν φύγει από τη μόδα εδώ και πολύ καιρό. Δώστε προσοχή σε αντικείμενα με ευθείες γραμμές και έντονα χρώματα. Μπορείτε να επιλέξετε έναν παραδοσιακό καναπέ, αλλά επιλέξτε ένα απροσδόκητο και μοντέρνο χρώμα.

Φωτογραφίες σε λάθος θέση

Ένα λάθος που βλέπουμε πολύ συχνά στη διακόσμηση του σαλονιού είναι η τοποθέτηση φωτογραφιών και κορνίζων σε κάθε γωνιά! Το τέλειο ύψος για τις φωτογραφίες και τις κορνίζες είναι 153 cm από το από το πάτωμα. Εάν έχετε πάρα πολλές φωτογραφίες, μια κρεμαστή γκαλερί αντί για κορνίζες που τοποθετούνται σε κάθε γωνιά του σαλονιού θα είναι μια εξαιρετική λύση.

Χρησιμοποιείτε μεγάλα έπιπλα

Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε στη διακόσμηση του σαλονιού είναι να γεμίζουμε ένα δωμάτιο με έπιπλα που δεν ταιριάζουν στο μέγεθός του, ειδικά όταν πρόκειται για καναπέδες με αποτέλεσμα να κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πολύ μικρότερο. Εάν έχετε ένα μεγάλο σαλόνι, τότε μπορείτε να βάλετε έναν ευρύχωρο καναπέ. Για μικρότερα σαλόνια προτιμάται ένας διθέσιος καναπές και ένα ζευγάρι πολυθρόνες.

Παραμελείτε τη λειτουργικότητα του σαλονιού

Εάν έχετε ένα ορθογώνιο δωμάτιο, μπορείτε να διορθώσετε το σχήμα του χρησιμοποιώντας ένα ντουλάπι ή ένα ράφι. Ένα τετράγωνο έχει περισσότερα πλεονεκτήματα και είναι πιο εύκολο να διατηρήσετε την ισορροπία εκεί.

Φυτά σε μικρές γλάστρες

Είναι καλύτερα να βάζετε ένα μεγάλο φυτό σε μια γλάστρα παρά πολλά μικρά στο περβάζι του παραθύρου. Έτσι, το δωμάτιό σας θα φαίνεται μεγαλύτερο και πιο άνετο.

Ντεμοντέ καλύμματα επίπλων

Τα καλύμματα επίπλων μπορούν να μεταμορφώσουν ένα ολόκληρο δωμάτιο και να κάνουν τη διακόσμησή σας κομψή και μοντέρνα. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε την εικόνα του σαλονιού σας ανάλογα με τη διάθεση και τις εποχές.

Οι κουρτίνες σας μειώνουν οπτικά το χώρο

Ένα τόσο ασήμαντο πράγμα όπως οι λανθασμένα κρεμασμένες κουρτίνες μπορεί να κάνει το δωμάτιό σας οπτικά μικρότερο. Είναι σημαντικό να κρεμάτε τις κουρτίνες όσο πιο ψηλά και πλατιά γίνεται για να κάνετε τα ταβάνια σας να φαίνονται ψηλότερα και το σαλόνι σας μεγαλύτερο. Επιλέξτε ένα πιο φωτεινό χρώμα κουρτίνας από τα υπόλοιπα υφάσματα του δωματίου.

- Διαφήμιση -