20 εκπληκτικές ιδέες για να διακοσμήσετε τη βεράντα και το μπαλκόνι σας σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Οι υποστηρικτές του Φενγκ Σούι λένε ότι το να ακολουθείς αυτή τη φιλοσοφία όχι μόνο φέρνει ειρήνη, αλλά θετική ενέργεια και ποιότητα ζωής. Στη διακόσμηση μπορούμε επίσης να το εφαρμόσουμε και να ακολουθήσουμε μερικές απλές συμβουλές για να έχουμε ένα σπίτι με μεγάλα οφέλη. Συγκεκριμένα, στη βεράντα, μπορούμε να ποντάρουμε σε στοιχεία της φύσης ή σε καλούς προσανατολισμούς. Αυτές είναι μόνο μερικές ιδέες για να διακοσμήσετε τη βεράντα σας σύμφωνα με το φενγκ σούι. Μπορείτε να διακοσμήσετε μια βεράντα για να την κάνετε όμορφη ή μπορείτε να τη διακοσμήσετε για να την κάνετε όμορφη και ταυτόχρονα να φροντίσει τη ψυχική σας ηρεμία. Το Φενγκ Σούι έχει το κλειδί. Θα σας παρουσιάσω 20 εκπληκτικές ιδέες για να διακοσμήσετε τη βεράντα και το μπαλκόνι σας σύμφωνα με το Φενγκ Σούι!

- Διαφήμιση -

φυσικά στοιχεία

Το Φενγκ Σούι υπερασπίζεται την αναζήτηση ισορροπίας ως το κλειδί για μια πλήρη ζωή. Σύμφωνα με αυτή την αρχαία φιλοσοφία, είναι πολύ σημαντικό να συνδυάσουμε με επιτυχία αυτά τα 5 στοιχεία: νερό, ξύλο, μέταλλο, γη και φωτιά, αν αυτό που θέλουμε είναι να επιτύχουμε ισορροπία στον κήπο μας. Για αυτό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στοιχεία όπως πισίνες, λίμνες, χώμα και υλικά όπως πέτρα.

καλός προσανατολισμός

Προσανατολίστε τη βεράντα σας προς την πλευρά όπου υπάρχει καλύτερη θέα και δέχεστε το φως του ήλιου. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του φενγκ σούι, τα σπίτια που δέχονται το φως του ήλιου φτάνουν καλύτερα και πιο εύκολα στην ισορροπία και την αρμονία. Και επομένως, τα μέλη του ή οι κάτοικοι του σπιτιού έχουν μια πιο γεμάτη ζωή. Αν από τη βεράντα ή το μπαλκόνι σας βλέπετε πολύ ψηλά κτίρια, τότε προσπαθήστε να το «εναρμονίσετε» με φυτά και λουλούδια. Αυτό θα αντισταθμίσει αυτή την έλλειψη ενέργειας.

διακοσμήστε με φυτά και λουλούδια

Το φενγκ σούι υπερασπίζεται επίσης τα φυσικά στοιχεία του τόπου, καθώς και τα δέντρα, τα κλαδιά, τα φυτά και τα λουλούδια. Ακόμη και αν έχουμε λίγο χώρο είτε στον κήπο μας είτε στο μπαλκόνι και τη βεράντα, μπορείτε πάντα να τον προσαρμόσετε και να τον γεμίσετε με λουλούδια και φυτά. Δεν έχετε καμία δικαιολογία: υπάρχουν επιλογές για όλους τους τύπους εξωτερικών χώρων.

αναζητήστε ισορροπία

Η τοποθέτηση της τάξης στη διάταξη των στοιχείων βοηθά – σύμφωνα με το φενγκ σούι – στην επίτευξη αρμονίας στο σπίτι. Το ίδιο συμβαίνει σε κήπους, μπαλκόνια, βεράντες και εξωτερικούς χώρους. Επομένως, εάν σκέφτεστε να διακοσμήσετε κάποιον από αυτούς τους χώρους, σημειώστε: επιλέξτε ουδέτερα χρώματα ή χρώματα που ενσωματώνονται καλά στη φύση και μη χρησιμοποιείτε υπερβολές: το φενγκ σούι υπερασπίζεται το απλό και, τέλος, προσπαθήστε να τοποθετήσετε τον καναπέ, το τραπέζι και τις καρέκλες σε αρμονία.

το νερό ως συνδετικό στοιχείο

Το νερό είναι ένα καθαριστικό στοιχείο και μέσω αυτού, μπορούμε να κυκλοφορήσουμε chi ή ενέργεια. Επομένως, η φιλοσοφία του φενγκ σούι υπερασπίζεται την τοποθέτηση σιντριβανιών, λιμνών, πισινών… κάθε στοιχείο που περιέχει νερό και το κυκλοφορεί προς τη σωστή κατεύθυνση θα μας βοηθήσει να θρέψουμε συναισθηματικά και πνευματικά. Ένα στοιχείο βέβαια, το οποίο σε μία βεράντα ή μπαλκόνι δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο να αξιοποιήσουμε!

φωτισμός

Το φενγκ σούι είναι αφοσιωμένο στον φωτισμό που βοηθά στη δημιουργία χώρων που προσκαλούν διαλογισμό και ξεκούραση. Επομένως, πρέπει να βρούμε μια ισορροπία στον τεχνητό φωτισμό και να αναζητήσουμε τεχνικές που παράγουν ενέργεια και ταυτόχρονα χώρο χαλάρωσης. Ο έμμεσος φωτισμός βοηθάει και φωτίζει και διάφορα σημεία.

- Διαφήμιση -