Τα 11 καλύτερα πολύχρωμα φυτά για φράχτη στον κήπο και την αυλή

Αν θέλετε να απολαύσετε τον κήπο σας με ησυχία και ιδιωτικότητα, χωρίς να σας ενοχλούν αδιάκριτοι γείτονες ή περαστικοί, ένας φράχτης ή ένας τοίχος είναι συχνά η μόνη επιλογή. Δυστυχώς, οι τοίχοι είναι συχνά κάθε άλλο παρά κομψοί και τείνουν να συγκρούονται με τον κατά τα άλλα καταπράσινο κήπο. Ευτυχώς, η φύση δίνει μια εξαιρετική λύση σε αυτό το πρόβλημα με τη μορφή αναρριχώμενων φυτών. Τα αναρριχητικά φυτά ανεβαίνουν τους τοίχους και τους φράχτες αβίαστα και, ενώ το κάνουν, δείχνουν μαγευτικά με τα πολύχρωμα λουλούδια και τα πράσινα φύλλα τους. Αυτοί οι εντυπωσιακοί φράκτες συνδυάζουν την ομορφιά και τη λειτουργικότητα, καθιστώντας τους μια τέλεια επιλογή για κάθε κήπο ή εξωτερικό χώρο. Θα σας παρουσιάσω τα 11 καλύτερα πολύχρωμα φυτά για φράχτη στον κήπο και την αυλή!

- Διαφήμιση -

λεβάντα

Υπάρχουν πολλοί τύποι λεβάντας που μπορεί να είναι πολύχρωμοι και εξαιρετικοί για φράκτες, καθιστώντας τους έναν από τους πιο ευέλικτους ανάμεσα στα πολύχρωμα φυτά φράχτη. Έχουν αρωματικά λουλούδια και ευδοκιμούν στο πλήρες ηλιακό φως. Για τη συντήρησή της λεβάντας είναι απαραίτητο το τακτικό κλάδεμα.

πασχαλιά

Η πασχαλιά είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε ένα αρωματικό φράχτη. Φυτέψτε πολλά φυτά πασχαλιάς στη σειρά και σύντομα θα έχετε έναν φράχτη που θα ξεσπάσει από άνθη.

σφένδαμος

Ο σφένδαμος είναι ένα υπέροχο καλλωπιστικό δέντρο γνωστό για τα χαρακτηριστικά, λεπτά λοβωτά φύλλα και τα ζωηρά φθινοπωρινά του χρώματα. Ο σφένδαμος είναι πολύ εύκολος στη φροντίδα του και αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για έναν πολύχρωμο φράχτη.

ευώνυμο

Οι ποικιλίες του ευώνυμου έχουν ποικίλα φύλλα με κίτρινα και πράσινα σχέδια. Η προσαρμόσιμη φύση του και το ελκυστικό φύλλωμά του το καθιστούν εξαιρετική επιλογή ανάμεσα σε πολύχρωμα φυτά για τον φράχτη.

πυξάρι

Αν και δεν είναι παραδοσιακά πολύχρωμο το πυξάρι, ορισμένες ποικιλίες πυξάρι όπως το «Golden Dream» ή το «Variegata» έχουν κίτρινο ή διαφοροποιημένο φύλλωμα.

βεϊγκέλια ή μηλίτσα

Οι θάμνοι της βεϊγκέλιας ή μηλίτσας παράγουν πολύχρωμα λουλούδια σε αποχρώσεις του ροζ, του κόκκινου και του λευκού, κερδίζοντας μια θέση στη λίστα μας με τα πολύχρωμα φυτά για φράχτη. Τα άνθη της προσελκύουν επικονιαστές και δημιουργούν μια εκπληκτική εμφάνιση ενάντια στο πράσινο φύλλωμά του.

λοροπέταλο

Οι ποικιλίες του λοροπέταλου έχουν βαθιά μπορντό φύλλα που δημιουργούν έναν εντυπωσιακό φράχτη. Το εντυπωσιακό φύλλωμα και τα ευαίσθητα λουλούδια που μοιάζουν με κρόσσια προσθέτουν γοητεία και ενδιαφέρον, καθιστώντας το μια υπέροχη επιλογή για έναν πολύχρωμο και μοναδικό φράχτη κήπου.

βιβούρνο

Οι ποικιλίες του βιβούρνου παράγουν συστάδες λευκών ή ροζ λουλουδιών και έχουν ελκυστικό φύλλωμα που αλλάζει χρώμα το φθινόπωρο.

κολεός

Αν και συνήθως χρησιμοποιούνται ως ετήσιες, ορισμένες ποικιλίες κολεού προσφέρουν ζωντανό φύλλωμα σε διάφορα χρώματα και σχέδια, καθιστώντας τις μια μοναδική επιλογή για πολύχρωμους φράκτες.

κυδωνίαστρο

Οι θάμνοι του κυδωνίαστρου έχουν μικρά, γυαλιστερά φύλλα και παράγουν συστάδες από πολύχρωμους καρπούς σε κόκκινο, πορτοκαλί ή μαύρο χρώμα. Η πυκνή ανάπτυξη και η προσαρμόσιμη φύση δημιουργούν έναν γοητευτικό και χαμηλής συντήρησης φράχτη, προσθέτοντας ομορφιά και ενδιαφέρον όλο το χρόνο στον κήπο σας.

ορτανσία

Ορισμένες ποικιλίες ορτανσίας παρουσιάζουν μεγάλες, επιδεικτικές ανθοφορίες σε αποχρώσεις του μπλε, του ροζ ή του λευκού. Τα άφθονα άνθη και το πλούσιο φύλλωμα δημιουργούν έναν όμορφο και ζωντανό φράκτη, φέρνοντας μια πινελιά κομψότητας στον εξωτερικό σας χώρο.

- Διαφήμιση -