10 υπέροχα φυτά με μεγάλα λουλούδια για τις γλάστρες και τον κήπο σας

Τι ψάχνουμε όλοι μας για τη διακόσμηση του κήπου μας; Μα φυσικά λουλούδια με όμορφα και φωτεινά άνθη, τα οποία θα δημιουργήσουν μία εξαιρετική εμφάνιση στον κήπο μας. Υπάρχουν φυτά, των οποίων τα λουλούδια ξεχωρίζουν για το μέγεθος και το χρώμα τους! Θα σας παρουσιάσω 10 υπέροχα φυτά με μεγάλα λουλούδια για τις γλάστρες και τον κήπο σας!

- Διαφήμιση -

Τα φυτά με μεγάλα και επιδεικτικά λουλούδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε χρώμα στη διακόσμηση του κήπου σας. Τέτοια λουλούδια θα ξεχωρίσουν μεταξύ άλλων φυτών, προσελκύοντας την προσοχή και δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Επιπλέον, τα φυτά με μεγάλες ταξιανθίες θα είναι ένα εξαιρετικό σκηνικό για καλλιέργειες μικρού μεγέθους. Η επιλογή των φυτών με μεγάλα άνθη που αναπτύσσονται καλά στα γεωγραφικά πλάτη μας είναι αρκετά μεγάλη. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να φυτέψετε όλα όσα αναφέρουμε, επιλέξτε μερικούς από τους αγαπημένους σας εκπροσώπους που θα περηφανευτούν στη θέση τους στον κήπο σας.

άλιουμ

Το άλιουμ είναι ένα γένος μονοκοτυλήδονων ανθισμένων φυτά που περιλαμβάνει εκατοντάδες είδη, όπως το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και το σχοινόπρασο. Τα διακοσμητικά άλλιουμ είναι μέλη του ίδιου γένους. Στον κήπο, αυτά τα λουλούδια που μοιάζουν με σφαίρα έχουν μια όψη που είναι τόσο αρχοντική όσο και παιχνιδιάρικη.

ορτανσία

Η ορτανσία ξεχωρίζει για τα υπέροχα μεγάλα άνθη της, σε άσπρο, ροζ ή μπλε χρώμα αν και πλέον θα συναντήσουμε και ποικιλίες σε μοβ, κίτρινες, κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις. Εκτός από τις θαμνώδεις ποικιλίες ορτανσίας, υπάρχουν και οι αναρριχώμενες ορτανσίες που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές. Τα λουλούδια της ορτανσίας παραμένουν πανέμορφα και όταν αποξηρανθούν, διατηρώντας την καλλωπιστική τους αξία, και αποτελούν μία εξαιρετική επιλογή για να τα στολίσουμε σε βάζο.

κρίνος

Τα κρίνα είναι από τα πιο αγαπημένα βολβώδη λουλούδια που μας χαρίζουν υπέροχη ανθοφορία με τα μεγάλα και εντυπωσιακά λουλούδια τους. Τα λουλούδια τους έχουν διάφορα σχήματα και τα συναντάμε σε μορφή κυπέλλου, καμπάνας ή τρομπέτας, ενώ διαθέτουν και πολλά χρώματα από άσπρο και ροζέ μέχρι πορτοκαλί, κόκκινο και κίτρινο.

ντάλια

Ένα από τα ωραιότερα λουλούδια του κήπου είναι η ντάλια! Είναι δημοφιλές κονδυλώδες φυτό που φυτεύεται σε όλον τον κόσμο. Θα συναντήσουμε ποικιλίες ντάλιας με διαφορετικά σχήματα και μεγέθη λουλουδιού, καθώς επίσης σε απίστευτα χρώματα, από λευκό, κρεμ, κίτρινο, μέχρι ροζ, μοβ, πορτοκαλί, κόκκινο, ακόμη και σκουροκόκκινο που πλησιάζει σχεδόν το μαύρο. Τα πανέμορφα λουλούδια της ντάλιας αποτελούν εξαιρετικά δημοφιλή επιλογή και για στολισμό σε βάζο.

ηλίανθος

Οι ηλίανθοι διαθέτουν μεγάλα υπέροχα λουλούδια και αποτελούν το αγαπημένο καλοκαιρινό φυτό που φυτεύουμε για να διακοσμήσουμε τον κήπο ή το μπαλκόνι μας για να μας χαρίσει την εντυπωσιακή ανθοφορία του. Οι κοντές ποικιλίες ηλίανθου, που φτάνουν μέχρι τα 40-50 εκατοστά σε ύψος, είναι κατάλληλες για γλάστρες, ενώ για τον κήπο προτιμάμε τις ψηλότερες ποικιλίες που ξεπερνούν το ένα μέτρο και είναι και οι εδώδιμες. Το χαρακτηριστικό χρώμα των λουλουδιών του ηλίανθου είναι το κίτρινο.

μανόλια

Η μανόλια ξεχωρίζει για τα μεγάλα εντυπωσιακά λουλούδια της. Υπάρχουν πολλά είδη μανόλιας, από αειθαλή που κρατάνε το φύλλωμα τους την περίοδο του Χειμώνα μέχρι φυλλοβόλα, φυτά μανόλιας σε μορφή θάμνου με χαμηλή ανάπτυξη 2-3 μέτρων, μανόλιες που διαμορφώνονται σε μικρά δέντρα ύψους 4-5 μέτρων, καθώς και δέντρα με μεγάλη ανάπτυξη που φτάνουν σε ύψος 10-15 μέτρων όπως η μεγανθής μανόλια. Λόγω της μεγάλης καλλωπιστικής της αξίας, η μανόλια φυτεύεται σε κήπους, σε πάρκα, σε πλατείες, ενώ μπορούμε να φυτέψουμε πολλά δέντρα στη σειρά για δημιουργία πολύ ψηλού φράχτη.

τριαντάφυλλο

Η τριανταφυλλιά έχει φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο που διαθέτει ποικιλίες με λουλούδια μεγάλου μεγέθους, αρωματικά, σε υπέροχα χρώματα και εντυπωσιακά σχέδια. Οι τριανταφυλλιές είναι ιδανικές για να διακοσμήσουμε με πανέμορφα λουλούδια σε βάζο, καθώς επίσης για να φτιάξουμε μοναδικές ανθοδέσμες.

ζίνια

Μεγάλα υπέροχα λουλούδια είναι και η ζίνια το ετήσιο καλλωπιστικό φυτό που εντυπωσιάζει με την ποικιλία των χρωμάτων και των σχημάτων των λουλουδιών. Υπάρχουν ποικιλίες ζίνιας με λουλούδια που φθάνουν σε διάμετρο μέχρι και 20 εκατοστά και αξιοποιούνται σε μπουκέτα ή βάζα για κομμένο λουλούδι.

ιβίσκος

Ο ιβίσκος είναι ένα από τα δημοφιλέστερα λουλούδια του κήπου που μας χαρίζει εντυπωσιακά μεγάλα άνθη, λευκού, μοβ, κόκκινου, πορτοκαλί και ροζ χρώματος που ξεπροβάλλουν ανάμεσα από τα χαρακτηριστικά τριγωνικά οδοντωτά φύλλα του. Ο ιβίσκος αγαπά τα ηλιόλουστα μέρη και ευδοκιμεί σε θέσεις προφυλαγμένες από ρεύματα αέρα, ειδικά από βοριάδες.

παιώνια

Η παιώνια είναι ένα εντυπωσιακό βολβώδες καλλωπιστικό φυτό με μεγάλα λουλούδια που ανθίζουν από τον Απρίλιο ως τον Ιούλιο χαρίζοντάς μας έντονα χρώματα και υπέροχο άρωμα. Οι βολβοί της παιώνιας είναι ριζώματα που φυτεύονται συνήθως σε γλάστρα στην αυλή, στο μπαλκόνι και στη βεράντα, αν και πολλές φορές οι παιώνιες φυτεύονται και ως μεμονωμένα φυτά σε γωνιές του κήπου και του γκαζόν.

- Διαφήμιση -