15 υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και το μπαλκόνι σας με ένα λουλούδι με άρωμα μελιού, το άλυσσο

Το άλυσσο είναι ένα ετήσιο ανθοφόρο φυτό, χαμηλής ανάπτυξης, με μικρά λογχοειδή φύλλα ανοιχτού πράσινου χρώματος και πολλά μικρά λευκά, ροζ ή μοβ άνθη. Το άλυσσο έχει πλούσια και παρατεταμένη ανθοφορία που διαρκεί από τις αρχές της άνοιξης έως τα τέλη του φθινοπώρου. Είναι ιδανικό φυτό για ρηχές γλάστρες και ζαρντινιέρες, αλλά και για τον κήπο σε φυτεύσεις συστάδων, σε βραχόκηπους, για εδαφοκάλυψη ή για χαμηλή ανθοφορία. Θα σας παρουσιάσω 15 υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε τον κήπο και το μπαλκόνι σας με ένα λουλούδι με άρωμα μελιού, το άλυσσο!

- Διαφήμιση -

ποιες είναι οι κατάλληλες συνθήκες για τη φύτευση του άλυσσου

Το άλυσσο αναπτύσσεται καλύτερα σε ηλιόλουστες ή ημισκιερές θέσεις και είναι ανθεκτικό τόσο σε υψηλές όσο και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η ιδανική θερμοκρασία για την ανάπτυξη του άλυσσου είναι από 16 έως 24. C. Το άλυσσο δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις για το έδαφος, αναπτύσσεται εύκολα ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές, αρκεί να επιλέξουμε ηλιόλουστες θέσεις στον κήπο. Ο πολλαπλασιασμός του άλυσσου γίνεται με σπόρους που μπορούμε να σπείρουμε απευθείας στο σημείο φύτευσης τον Μάρτιο, ώστε να εξασφαλίσουμε πλούσια καλοκαιρινή ανθοφορία.

πότισμα, λίπανση και κλάδεμα

Το άλυσσο χρειάζεται συχνό πότισμα, κάθε δύο μέρες την άνοιξη και κάθε μέρα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Όσον αφορά τη λίπανση του, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς η υπερβολική λίπανση, ειδικά η αζωτούχα, μπορεί να μειώσει την ανθοφορία του. Στα μέσα του καλοκαιριού, είναι απαραίτητο να κλαδέψουμε το άλυσσο, στο μισό της ανάπτυξής του, αφαιρώντας τα αποξηραμένα άνθη.

και ένα μυστικό για το άλυσσο

Τα μικρά λουλούδια του άλυσσου αναδίδουν ένα πολύ χαρακτηριστικό άρωμα που θυμίζει μέλι και προσελκύει πολλές μέλισσες και πεταλούδες. Ειδικά η αλυσίδα των λευκών λουλουδιών έχει το πιο δυνατό άρωμα σε σχέση με οτιδήποτε άλλο.

- Διαφήμιση -