25 φρέσκες ιδέες για να δώσετε έναν μοντέρνο τόνο στον εσωτερικό σχεδιασμό του σπιτιού σας

Εάν σχεδιάζετε ή επανασχεδιάζετε το σπίτι σας, αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Σίγουρα δεν θα δείτε τίποτα ξεπερασμένο εδώ. Εάν δεν ξέρετε ακριβώς από πού να ξεκινήσετε κατά την ανακαίνιση και τον επανασχεδιασμό του σπιτιού σας, τότε ο μοντέρνος σχεδιασμός του σπιτιού σίγουρα θα αποτελέσει την ιδανική επιλογή. Οι μοντέρνες ιδέες και προτάσεις είναι πολύ εύκολες στην υιοθέτησή τους. Η εφαρμογή τους δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να επιβαρύνει τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό. Αντιθέτως. Με αυτές τις ιδέες για μοντέρνο σχεδιασμό και επίπλωση δωματίου, θα μπορούσατε να κάνετε το σπίτι σας χαρούμενο, άνετο, πρωτότυπο και κομψό ταυτόχρονα. Θα σας παρουσιάσω 25 φρέσκες ιδέες για να δώσετε έναν μοντέρνο τόνο στον εσωτερικό σχεδιασμό του σπιτιού σας!

- Διαφήμιση -

έντονα χρώματα για τον μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό

Αν αναζητάτε ιδέες για ένα μοντέρνο δωμάτιο, ξεκινήστε με τα χρώματα. Επιλέξτε έναν απλό συνδυασμό χρωμάτων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ουδέτερες αποχρώσεις, γιατί δεν φεύγουν από τη μόδα ποτέ. Μπορούν επίσης να συνδυαστούν τέλεια με τα λεγόμενα “non-colors” ασπρόμαυρα, τα οποία είναι και διαχρονικά. Φυσικά, μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι δροσερό και να δώσετε έμφαση σε μοντέρνα χρώματα στο δωμάτιο, για παράδειγμα πράσινο σμαραγδένιο, κόκκινο ή πορτοκαλί. Ωστόσο, αυτά τα ελκυστικά χρώματα μπορούν να διαπεράσουν την ήρεμη ουδέτερη εμφάνιση μιας ατμόσφαιρας και να την κάνουν να φαίνεται ανόμοια σε περίπτωση που τα φώτα δεν είναι σωστά τοποθετημένα στο δωμάτιο. Επομένως, καλό είναι να ξεκινήσετε με απλούς χρωματικούς συνδυασμούς και απλές εμφανίσεις.

συνδυασμός διαφορετικών υφασμάτων και σχημάτων

Αν νιώθετε ότι κάτι λείπει στο δωμάτιό σας ή δεν είναι άνετο, προσθέστε διαφορετικές υφές. Αυτά μπορεί να είναι μεγάλες προεκτάσεις στο εσωτερικό, όπως μαλακά χαλιά, ριχτάρια ή διακοσμητικά μαξιλάρια. Ανακατέψτε επιδέξια διαφορετικά υφάσματα και υλικά. Με αυτόν τον τρόπο προσθέτετε περισσότερη υφή. Ωστόσο, να είστε προσεκτικές όταν χρησιμοποιείτε μαλακά υφάσματα… Και μην το παρακάνετε!

Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για τα σχήματα. Εάν διαπιστώσετε ότι το δωμάτιό σας έχει πολλές γραμμές και γωνίες, θα πρέπει να προσθέσετε μερικούς κύκλους. Ένα στρογγυλό τραπεζάκι, ένα ζευγάρι στρογγυλά τραπέζια, ένα στρογγυλό χαλί. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Ένας στρογγυλός καθρέφτης είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή, π.χ. σπάστε τις ευθείες γραμμές του πλακιδίου σε ένα μπάνιο και φέρτε λίγο δυναμισμό εκεί.

χωρίς σύγχρονο φωτισμό, κάθε μοντέρνος σχεδιασμός δωματίου είναι ημιτελής

Τα δωμάτια με μία μόνο πηγή φωτός ή τύπο φωτισμού είναι ακατάλληλα από την άποψη του μοντέρνου σχεδιασμού του δωματίου. Εάν έχετε μόνο ένα φωτιστικό οροφής στο δωμάτιο, η ατμόσφαιρα θα μπορούσε να είναι δισδιάστατη. Αλλά ο σύγχρονος φωτισμός αυξάνει τη διάθεση σε κάθε δωμάτιο. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι το τεχνητό φως προέρχεται από πολλαπλές πηγές, όχι μόνο από ψηλά. Αναζητήστε δημιουργικούς χώρους για ένα επιπλέον φωτιστικό δαπέδου ή φωτιστικό τοίχου. Για παράδειγμα, μπορείτε να ανανεώσετε μια άδεια γωνία τοποθετώντας εκεί ένα μικρό επιτραπέζιο φωτιστικό. Έτσι, φέρνετε αυτό το μέρος του δωματίου σας σε μια νέα λάμψη.

- Διαφήμιση -