20 υπέροχες πέργκολες που θα μεταμορφώσουν την αυλή και τον κήπο σας

Το Καλοκαίρι έρχεται και ο χώρος στον κήπο ή την αυλή πρέπει σιγά σιγά να ετοιμαστεί! Μία από τις κινήσεις που πρέπει να κάνετε, ειδικά εάν περνάτε αρκετό χρόνο στην αυλή σας, είναι η τοποθέτηση πέργκολας! Οι πέργκολες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τον υπαίθριο χώρο σας δημιουργώντας ένα υπέροχο σαλονάκι όπου μπορείτε να χαλαρώσετε με άνεση ακόμη και τις ηλιόλουστες ημέρες.

- Διαφήμιση -

Οι πέργκολες κερδίζουν δημοτικότητα σε σύγκριση με άλλους εξωτερικούς χώρους εν μέρει επειδή είναι αρκετά εύκολη κατασκευή και ταυτόχρονα επιτρέπουν ένα ευρύ φάσμα σχεδίων. Σε αντίθεση με τις κλειστές βεράντες, οι πέργκολες δεν έχουν πραγματικούς τοίχους και είναι απλώς κολώνες με οροφή που επιτρέπουν τη ροή του αέρα.

Μερικοί άνθρωποι μπερδεύουν τις πέργκολες με τα κιόσκια. Η διαφορά τους είναι ότι τα κιόσκια έχουν στέρεη στέγη, ενώ οι πέργκολες έχουν συνήθως μια σκεπαστή ή δικτυωτή στέγη που δημιουργεί μια περιοχή που είναι σκιερή, αλλά εξακολουθεί να είναι φωτεινή.

Ενώ τα περισσότερα έχουν μείνει με ημι-ανοιχτή κορυφή, μπορούν επίσης να καλυφθούν με καμβά για να δημιουργήσουν έναν πιο προστατευμένο χώρο.

Οι πέργκολες είναι εξαιρετικά ευπροσάρμοστες και μπορούν να κατασκευαστούν και να διακοσμηθούν με μια μεγάλη ποικιλία στυλ που ταιριάζουν στο προσωπικό σας γούστο. Μερικοί άνθρωποι επιθυμούν να κρεμούν φώτα ή φανάρια από την πέργκολα τους για να δημιουργήσουν ένα καθιστικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και μετά τη δύση του ήλιου. Μια άλλη δημοφιλής επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε αμπέλια ή αναρριχώμενα λουλούδια προκειμένου να δώσετε μια φυσικότητα στο χώρο!

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν 20 ιδέες για να κατασκευάσετε την πέργκολα της επιλογής σας και να δημιουργήσετε έναν μοναδικό υπαίθριο χώρο!

- Διαφήμιση -