3 έξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το ρυζόνερο για μεταξένια και λαμπερά μαλλιά

Κάτι τόσο απλό όσο το νερό μαγειρέματος ρυζιού περιέχει πολλές ιδιότητες και οφέλη, ειδικά για τα μαλλιά σας, ώστε να μπορείτε να βρείτε τη σωστή θεραπεία για τα προβλήματά σας και να γίνετε πιο υγιείς, πιο όμορφοι και πιο δυνατοί από πριν. Βοηθάει επίσης πολύ και για την περιποίηση του κατεστραμμένου δέρματος. Είναι ένα έγκυρο βοήθημα κατά της τριχόπτωσης αν δεν θέλετε να καταφύγετε στα χημικά προϊόντα της αγοράς. Μια πολύ αποτελεσματική και σίγουρα δωρεάν DIY μέθοδος. Επιπλέον, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Cosmetic Science, το νερό του ρυζιού, ιδιαίτερα το άμυλο που περιέχει, παρέχει ελαστικότητα και θρέψη στα μαλλιά.

- Διαφήμιση -

Η εφαρμογή του στα μαλλιά συμβάλλει επίσης στην ενυδάτωση τους, δίνοντας μεγαλύτερη δύναμη στην ίδια την τρίχα και βελτιώνοντας κατά πολύ τη δομή της. Το νερό του ρυζιού περιέχει ινοσιτόλη. Είναι ένας συγκεκριμένος υδατάνθρακας που έχει τη λειτουργία να προστατεύει τα μαλλιά από τη ρίζα μέχρι τις άκρες. Επιπλέον, η παρουσία πολυάριθμων αμινοξέων βοηθά να γίνουν τα μαλλιά πυκνά, απαλά και λαμπερά. Θα σας παρουσιάσω 3 έξυπνους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το ρυζόνερο για μεταξένια και λαμπερά μαλλιά!

η τεχνική της βύθισης

Αρχικά, πάρτε ένα μπολ και ρίξτε μισό φλιτζάνι ωμό ρύζι σε αυτό. Στην συνέχεια προσθέστε τρία φλιτζάνια ζεστό νερό και αφήστε το να καθίσει για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι, σουρώνουμε και αδειάζουμε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Στη συνέχεια, απλώστε το στα μαλλιά σας και αφήστε το για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Τέλος, εφαρμόστε conditioner και χτενίστε τα μαλλιά σας.

νερό μαγειρέματος

Αυτό περιλαμβάνει απλώς τη χρήση του νερού για το μαγείρεμα του ρυζιού. Αφού βράσει το ρύζι, σουρώνουμε το νερό και το βάζουμε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Σε μια κατσαρόλα βάζετε 1/2 φλιτζάνι ωμό ρύζι σε άφθονο βραστό νερό. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Μαζέψτε το υπερβολικό νερό από πάνω από το ρύζι ή περιμένετε μέχρι το τέλος του μαγειρέματος για να φιλτράρετε τα πάντα. Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο στο ρυζόνερο αν θέλετε. Απλώστε το ρυζόνερο στα μαλλιά σας και αφήστε τα προϊόντα να δράσουν για περίπου 20 λεπτά και μετά ξεβγάλτε.

ζύμωση

Με αυτή την τεχνική μπορείτε να επωφεληθείτε από την παρουσία αντιοξειδωτικών στο νερό, τα οποία αυξάνουν τα επίπεδα βιταμινών και θρεπτικών συστατικών. Βάλτε το ωμό ρύζι και το ζεστό νερό σε ένα μπολ. Αφήστε το να μουλιάσει για 30 λεπτά και στραγγίστε το ρύζι. Στη συνέχεια, ρίξτε το υγρό που έχετε σε μια κανάτα και αφήστε το να καθίσει για 24 ώρες. Έπειτα, τοποθετήστε το μπουκάλι στο ψυγείο για δύο με τρεις ημέρες και μετά αδειάστε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Προσθέστε μερικά φλιτζάνια χλιαρό ρυζόνερο και απλώστε το στα μαλλιά σας.

- Διαφήμιση -