6 λάθη στο στρώσιμο του κρεβατιού που πρέπει να αποφεύγετε

Το να στρώνετε το κρεβάτι σας το πρωί μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου, αλλά υπάρχουν κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγετε. Η αναμονή μερικές ώρες πριν στρώσετε το κρεβάτι σας επιτρέπει να στεγνώσει η υγρασία, η σωστή τοποθέτηση του σεντονιού αποτρέπει την ολίσθησή του, η αποφυγή του σφιχτού κλινοστρώματος επιτρέπει καλύτερη κίνηση κατά τη διάρκεια του ύπνου, η αλλαγή σεντονιών κάθε 10-14 ημέρες μειώνει τα βακτήρια και τα ακάρεα σκόνης . Γι’ αυτό λοιπόν το στρώσιμο του κρεβατιού δεν θα πρέπει να είναι μία καθημερινή αγγαρεία! Θα σας παρουσιάσω 6 λάθη στο στρώσιμο του κρεβατιού που πρέπει να αποφεύγετε!

- Διαφήμιση -

στρώνεις το κρεβάτι σας αμέσως

Το να στρώνετε το κρεβάτι σας μόλις ξυπνάτε είναι λάθος. Αυτό συμβαίνει επειδή παρέχει το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια. Αν ιδρώνετε πολύ, θα πρέπει να δώσετε χρόνο στα σεντόνια σας να στεγνώσουν πριν στρώσετε το κρεβάτι σας γιατί αυτό θα μειώσει την πιθανότητα να υπάρχει νερό για να αναπτυχθούν τα ακάρεα. Περιμένετε λοιπόν μερικές ώρες αφότου ξυπνήσετε για να στρώσετε το κρεβάτι σας.

πλένετε σπάνια σεντόνια και μαξιλαροθήκες

Το να παραμελείτε να πλένετε τακτικά σεντόνια και μαξιλαροθήκες μπορεί να προκαλέσει τη συσσώρευση βακτηρίων και άλλων ανεπιθύμητων υπολειμμάτων στο κρεβάτι σας. Είναι σημαντικό να πλένετε τα κλινοσκεπάσματα κάθε 1-2 εβδομάδες. Με αυτόν τον τρόπο, θα προωθήσετε τη φρεσκάδα και την άνεση, βελτιώνοντας τελικά την ποιότητα του ύπνου σας.

χρησιμοποιείτε πάρα πολλά ή πολύ λίγα μαξιλάρια

Η χρήση λανθασμένου αριθμού μαξιλαριών μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου σας και να οδηγήσει σε δυσφορία ή κακή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης. Για να εξασφαλίσετε τη σωστή υποστήριξη και άνεση, λάβετε υπόψη τις ακόλουθες συμβουλές:

Επιλέξτε ένα μόνο μαξιλάρι που παρέχει επαρκή υποστήριξη για το κεφάλι και το λαιμό σας, διατηρώντας τη φυσική ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης.

Οι πλευρικοί στρωτήρες μπορούν να επωφεληθούν από ένα επιπλέον μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα για να μειώσουν την πίεση στους γοφούς και το κάτω μέρος της πλάτης.

Τα άτομα που κοιμούνται μπρούμυτα θα πρέπει να χρησιμοποιούν ένα λεπτό μαξιλάρι ή καθόλου μαξιλάρι για να αποφύγουν την καταπόνηση του λαιμού τους.

δεν πλένετε σωστά τα κλινοσκεπάσματα

Το πλύσιμο των κλινοσκεπασμάτων σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το διατηρήσετε λευκά είδη, αλλά μπορεί επίσης να γίνει πρόβλημα εάν δεν μεταχειρίζεστε σωστά τα υλικά. Για παράδειγμα, το πλύσιμο σε ζεστό νερό μπορεί να ξεθωριάσει τα χρώματα των σεντονιών σας ή να συρρικνώσει ορισμένα υφάσματα.

Για να αποφύγετε ατυχίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σκληρό, συρρικνωμένο ή ξεθωριασμένο ύφασμα, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:

Διαβάστε τις ετικέτες φροντίδας: Ελέγχετε πάντα τις ετικέτες φροντίδας στο κρεβάτι σας για συγκεκριμένες οδηγίες πλυσίματος, καθώς ορισμένα υλικά μπορεί να απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα ή διαφορετικές θερμοκρασίες πλύσης.

Χρησιμοποιήστε ήπια απορρυπαντικά: Επιλέξτε ήπια απορρυπαντικά χωρίς άρωμα για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος και να διατηρήσετε την ποιότητα του κρεβατιού σας.

Πλύνετε ξεχωριστά: Πλύνετε τα κλινοσκεπάσματα σας ξεχωριστά από άλλα ρούχα για να αποφύγετε ζημιές και να εξασφαλίσετε τον σχολαστικό καθαρισμό.

Στεγνώστε σωστά: Χρησιμοποιήστε ρυθμίσεις χαμηλής θερμοκρασίας ή στεγνώστε στον αέρα όταν είναι δυνατόν για να αποφύγετε τη συρρίκνωση και τη ζημιά στο ύφασμα.

δεν σιδερώνετε τα σεντόνια

Μπορεί να μην έχετε χρόνο να σιδερώνετε με τις ώρες τα σεντόνια σας αλλά καλό είναι να μην τα αφήνετε και τελείως ασιδέρωτα. Όπως και να το κάνουμε ένα καλά σιδερωμένο σεντόνι, θα δείχνει όμορφα και όταν είναι στρωμένο.

δεν τεντώνετε τα σεντόνια

Το να στριμώξετε τα σεντόνια σας μπορεί να φαίνεται εντελώς επίπονο, αλλά αφιερώνοντας τα επιπλέον λίγα δευτερόλεπτα από το πρωί σας για να τα διπλώσετε σωστά, κάνει πραγματικά όλη τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα του κρεβατιού σας. Το χρυσό πρότυπο για διπλωμένα σεντόνια είναι η γωνιακή πτυχή του νοσοκομείου. Αν και το όνομα ακούγεται κάπως άσχημο, αναφέρεται απλώς στην καθαρή εμφάνιση ενός νοσοκομειακού κρεβατιού, αλλά είναι επίσης ο τρόπος με τον οποίο τα ξενοδοχεία κουμπώνουν τα σεντόνια τους.

- Διαφήμιση -