Γιατί μουχλιάζουν τα λεμόνια και 4 τρόποι για να τα κρατάτε φρέσκα για πολύ καιρό

Τα λεμόνια προσθέτουν φρέσκια γεύση σε πολλά πιάτα. Αλλά και στα ποτά ένα στύψιμο από χυμό λεμονιού είναι σαν το κερασάκι στην τούρτα. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C, τα λεμόνια είναι ιδανικά για τη διατροφή μας. Ωστόσο, παρά την υψηλή οξύτητα, τα λεμόνια μπορούν να σαπίσουν αρκετά γρήγορα Και σε ποιον δεν έχει τύχει να αγοράσει ένα δίχτυ με μυρωδάτα λεμόνια και σε λίγες μέρες πρέπει να τα πετάξετε όλα γιατί έχουν πιάσει μούχλα! Έχετε αναρωτηθεί συχνά γιατί τα λεμόνια μουχλιάζουν τόσο γρήγορα και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό; Θα σας παρουσιάσω τους λόγους που μουχλιάζουν τα λεμόνια και 4 τρόπους για να τα κρατάτε φρέσκα για πολύ καιρό!

- Διαφήμιση -

γιατί τα λεμόνια μουχλιάζουν τόσο γρήγορα

Τα λεμόνια απλώς μουχλιάζουν πολύ γρήγορα! Αν και συνήθως φαίνονται φρέσκα από έξω, συχνά περνούν μόνο λίγες μέρες και η μούχλα απλώνεται. Ποιος είναι ο λόγος; Δυστυχώς, τα λεμόνια και τα δέντρα τους είναι πολύ δημοφιλή στους μύκητες και τα έντομα. Γι’ αυτό μετά τη συγκομιδή οι καρποί πλένονται για να αφαιρεθούν αφίδες, μύκητες ή υπολείμματα ψεκασμού. Το φυσικό προστατευτικό στρώμα των λεμονιών προσβάλλεται σοβαρά κατά τη διαδικασία και ακόμη και η μικρότερη ζημιά στη φλούδα προκαλεί τη μούχλα των λεμονιών.

Τα λεμόνια καλύπτονται με ένα τεχνητό προστατευτικό στρώμα που εμείς οι άνθρωποι καλύτερα να μην το καταναλώνουμε. Ωστόσο, αυτό επιτρέπει στα λεμόνια να διατηρηθούν λίγο περισσότερο. Παρόλα αυτά, δεν είναι εντελώς άνοσα στη μούχλα!

Τα βιολογικά λεμόνια, από την άλλη πλευρά, είναι επικαλυμμένα με φυσικά στρώματα κεριού ως μέγιστο, για παράδειγμα, για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται κερί μέλισσας. Αυτό έχει παρόμοιο αποτέλεσμα, αλλά είναι πολύ πιο υγιεινό και με βιολογικά λεμόνια μπορούμε να φάμε τη φλούδα χωρίς κανένα πρόβλημα. Δυστυχώς, ωστόσο, φθείρονται πιο γρήγορα.

τι μπορείτε να κάνετε για να μην μουχλιάζουν τόσο γρήγορα τα λεμόνια

Εάν θέλετε τα λεμόνια σας να διαρκέσουν περισσότερο και να μην μουχλιάσουν αμέσως, εδώ είναι μια ή δύο συμβουλές για το πώς να το κάνετε να λειτουργεί καλά.

λεμόνια έξω από το δίχτυ

Τα λεμόνια, είναι σημαντικό να μην τα αποθηκεύετε κοντά το ένα με το άλλο. Χρειάζονται χώρο για να μπορεί να κυκλοφορεί καλά ο αέρας, να μην είναι τόσο υγρά και έτσι είναι λιγότερο πιθανό να μουχλιάσουν. Έτσι, αν τα βγάλετε από το δίχτυ και τα βάλετε σε ένα μεγάλο μπολ ή καλάθι με τρύπες, είστε στην ασφαλή πλευρά.

φυλάσσετε τα λεμόνια σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος

Τα λεμόνια είναι πολύ ευαίσθητα στη θερμοκρασία. Το ψυγείο επομένως δεν είναι πολύ κατάλληλο ως χώρος αποθήκευσης, αλλά τα ντουλάπια ή τα κελάρια είναι ιδανικά για λεμόνια. Αλλά αν δεν έχετε άλλο χώρο αποθήκευσης εκτός από το ψυγείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κόλπο. Απλώς τυλίγετε τα λεμόνια σε χαρτί κουζίνας και τα βάζετε στο ψυγείο. Μπορείτε να το κάνετε και με κομμένα λεμόνια. Το χαρτί κουζίνας απορροφά τα περιττά υγρά και αποτρέπεται η μούχλα. Σας συμβουλεύουμε να μην χρησιμοποιείτε αλουμινόχαρτο ως κάλυμμα, γιατί το λεμόνι απορροφά λίγο από το αλουμίνιο και τελικά περνάει στον οργανισμό σας.

μην αποθηκεύετε λεμόνια μαζί με μήλα

Σε αντίθεση με τα μήλα ή τις μπανάνες, τα λεμόνια δεν ωριμάζουν μετά τη συγκομιδή. Αυτό τα κάνει να διαρκούν περισσότερο από άλλα φρούτα. Ωστόσο, αυτό παίζει ρόλο στην κοινή αποθήκευση. Τα μήλα, για παράδειγμα, εκπέμπουν το αέριο ωρίμανσης αιθυλένιο κατά τη μετα-ωρίμανση και αυτό διασφαλίζει ότι τα λεμόνια αλλοιώνονται πιο γρήγορα. Αποθηκεύστε λοιπόν πάντα τα λεμόνια χωριστά από άλλα φρούτα!

πλένετε τα βιολογικά λεμόνια

Εάν ξεπλύνετε τα βιολογικά φρούτα αμέσως μετά την αγορά και τα στεγνώσετε καλά, θα διαρκέσουν περισσότερο. Έτσι αφαιρούνται τα σπόρια ή τα βακτήρια μούχλας και μειώνεται ο κίνδυνος να μουχλιάσουν τα λεμόνια.

- Διαφήμιση -