8 καταπληκτικά παχύφυτα με εντυπωσιακά λουλούδια

Τα παχύφυτα είναι ο σύμμαχός μας στη διακόσμηση του σπιτιού αλλά και του κήπου! Είναι πανέμορφα, χρειάζονται προσεκτικό και λίγο πότισμα και είναι ιδιαιτέρως ανθεκτικά! Υπάρχουν πολλοί τύποι παχύφυτων που εκτός από την εντυπωσιακή μορφολογία του φυλλώματος τους ανθίζουν επίσης με εξίσου πανέμορφα λουλούδια…Εμείς βρήκαμε 8 καταπληκτικά παχύφυτα με εντυπωσιακά λουλούδια και σας τα παρουσιάζουμε!

- Διαφήμιση -

Υπομονή ή κάκτος των Χριστουγέννων


Η υπομονή ή κάκτος των Χριστουγέννων είναι ένα από τα πιο όμορφα παχύφυτα και ένα από τα λίγα που ανθίζει το Χειμώνα και ειδικά λίγο πριν τα Χριστούγεννα κατά τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Τα εντυπωσιακά της λουλούδια εμφανίζονται στην άκρη των φύλλων και είναι κόκκινα, πορτοκαλί, ροζ, κίτρινα ή λευκά.

Σέδο ή Σέντουμ


Το Σέδο ή Σέντουμ δεν είναι ένα φυτό αλλά μια οικογένεια φυτών που αριθμούν περισσότερα από 25 είδη, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τα πιο κοινά παχύφυτα. Κάθε είδος Σέντουμ έχει μια διαφορετική μορφή φύλλων – λουλουδιών αλλά όλα ανθίζουν από την Άνοιξη έως το Φθινόπωρο με λουλούδια σε λευκό, κίτρινο ή ροζ. Στα φυτώρια που διαθέτουν ποικιλία παχύφυτων, θα βρείτε εύκολα τα πιο δημοφιλή είδη που ανήκουν σε αυτήν την οικογένεια.

Καλαγχόη

Η Καλαγχόη είναι ίσως το πιο διάσημο παχύφυτο φυτό. Ανθίζει τους περισσότερους μήνες του έτους και είναι ένα από τα ευκολότερα φυτά για εξωτερική και εσωτερική χρήση. Τα άνθη της καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο το φάσμα χρωμάτων, εκτός από το μπλε, και οι δίχρωμες ποικιλίες είναι επίσης πολύ εντυπωσιακές.

Εχεβερία


Η εχεβερία είναι ένα πολύ όμορφο παχύφυτο με ιδιαίτερη εμφάνιση και πολύ γρήγορη ανάπτυξη. Είναι από τα διασημότερα και πιο όμορφα παχύφυτα που πολλοί έχουμε στο σπίτι μας αλλά δεν ξέρουμε την ονομασία του! Όλες οι ποικιλίες ανθίζουν από το τέλος της Άνοιξης και για όλη τη θερινή περίοδο και η πιο εντυπωσιακή είναι η Echeveria Doris Taylor με τα πολύ χαρακτηριστικά πορτοκαλί-κίτρινα λουλούδια στην άκρη των βλαστών. Τα φύλλα αυτής της ποικιλίας δεν είναι γυαλιστερά, αλλά έχουν μια αφράτη βελούδινη υφή που δίνει στο φυτό μια ελαφρώς ασημί-πράσινη πολύ όμορφη εμφάνιση ειδικά όταν βρίσκεται σε άνθιση.

Αλόη

Η αλόη είναι ίσως το πιο διάσημο παχύφυτο που συνδυάζει ομορφιά αλλά και θεραπευτικές ιδιότητες. Όπως το ίδιο το φυτό, το οποίο ανήκει στα πιο αναπτυσσόμενα παχύφυτα, τα λουλούδια της Αλόης είναι εξίσου μεγάλα και μπορούν να ξεπεράσουν τα 50 εκατοστά σε ύψος. Υπάρχουν πολλά είδη αλόης αλλά το πιο γνωστό ασφαλώς είναι η αλόη βέρα. Το αρχικό τους χρώμα είναι έντονο κόκκινο και υποχωρεί σε πορτοκαλί καθώς το λουλούδι μαραίνεται. Σε φυτά που καλλιεργούνται για συγκομιδή ζελέ φύλλων, τα λουλούδια κόβονται και αρχίζουν να ανθίζουν, ώστε να μην απορροφούν ζωτικά συστατικά του φυτού, αλλά αν έχετε τοποθετήσει την αλόη στον κήπο ή σε γλάστρα για καθαρά διακοσμητικούς λόγους, αφήστε τα να μεγαλώσουν και κόψτε τα όταν είναι στεγνά.

Ευφόρμπια ή αγκάθι του Χριστού


Η ευφόρμπια ή αγκάθι του Χριστού είναι το φυτό που μοιάζει περισσότερο με τα πολύ ειδικά λουλούδια και όχι το φύλλωμά του σε παχύφυτα, ενώ το πιο χαρακτηριστικό στη μορφολογία της είναι οι ακανθώδεις βλαστοί των οποίων ο μύθος τους συνδέει με το ακανθώδες στεφάνι του Χριστού. Οι πιο κοινές ποικιλίες έχουν λουλούδια με κόκκινο χρώμα, αλλά υπάρχουν και ποικιλίες με λουλούδια σε κίτρινο, πορτοκαλί ή λευκό ή δύο χρώματα.

Κρασούλα


Μια άλλη οικογένεια παχύφυτων που περιλαμβάνει πολλές ποικιλίες με το πιο εντυπωσιακό χρώμα είναι η κρασούλα με λουλούδια σε έντονη κόκκινη απόχρωση. Η πιο χαρακτηριστική ποικιλία κρασούλας ανήκει στο πιο κοινό και δημοφιλές είδος παχύφυτων για φύτευση σε παρτέρια ή γλάστρες, που χαρακτηρίζονται από πολύ πυκνό φύλλωμα και ανθίζει το καλοκαίρι με λευκά ή άσπρα λουλούδια να εμφανίζονται στην κορυφή των βλαστών με τη μορφή ενός μικρού μπουκέτου.

Απτένια


Η απτένια είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα παχύφυτα για κάλυψη εδάφους ή για φύτευση σε ψηλά μέρη από όπου οι βλαστοί κρέμονται κάθετα δημιουργώντας μια πολύ ειδική εικόνα. Η ελάχιστη φροντίδα που απαιτείται και η αντοχή της στην ξηρασία καθιστούν την απτένια ιδανική για κάλυψη εδάφους οπουδήποτε σε έναν κήπο, ενώ είναι απόλυτα κατάλληλη και ανθεκτική για φύτευση σε παράκτιες περιοχές. Ανθίζει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με μικρά ροζ-μοβ άνθη που έχουν κιτρινωπή απόχρωση στο κέντρο και δίνουν στα φυτά ένα πραγματικό δίχρωμο… χαλί.

- Διαφήμιση -