Έξυπνο κόλπο για να απαλλαγείτε από την υγρασία στο σπίτι σας με 1 μόνο υλικό

Το χοντρό αλάτι μπορεί να έχει πολλαπλές χρήσεις. Συνήθως το χρησιμοποιούμε για μαγείρεμα, ή για απολίπανση ίσως μαζί με ξίδι, μαγειρική σόδα κ.λπ. Στην πραγματικότητα, λίγοι γνωρίζουν ότι μπορεί να είναι χρήσιμο και ως αφυγραντήρας δωματίου. Η υπερβολική υγρασία είναι ένα πρόβλημα που εμφανίζεται σε κάθε σπίτι κατά τη διάρκεια του χειμώνα και του φθινοπώρου, ειδικά τις περιόδους με βροχές. Γενικά, όταν κάνει κρύο, τα πάντα μένουν κλειστά, παράθυρα, μπαλκόνια, οπότε ο ατμός μετά το ντους και το μαγείρεμα εγκλωβίζεται στο σπίτι.

- Διαφήμιση -

Αναπόφευκτη συνέπεια είναι ο σχηματισμός υγρασίας στους τοίχους και άρα μούχλας. Μερικές φορές η υγρασία προκαλείται επίσης από την αποστράγγιση του νερού από και προς τα μπαλκόνια, τόσο σε πολυκατοικίες όσο και σε μονοκατοικίες. Η υγρασία σχηματίζεται εύκολα, το ίδιο εύκολα μετατρέπεται σε μούχλα και στη συνέχεια είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθεί. Θα σας παρουσιάσω ένα έξυπνο κόλπο για να απαλλαγείτε από την υγρασία στο σπίτι σας με 1 μόνο υλικό!

υγρασία στο σπίτι

Η λύση που μου έρχεται στο μυαλό μας όταν ακούμε για υγρασία, είναι η αγορά αφυγραντήρων, που κοστίζουν πολύ και δεν δίνουν πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα, γιατί η υγρασία επιμένει. Μερικοί άνθρωποι αγοράζουν αφυγραντήρες ή προϊόντα ψεκασμού κατά της μούχλας, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι σχεδόν πάντα απογοητευτικό.

Πρώτα από όλα, πρέπει να προσέξετε τα μικρά λάθη που γίνονται καθημερινά. Για παράδειγμα, όταν ανάβετε την κουζίνα, θα πρέπει πάντα να ανοίγετε τον απορροφητήρα, ακόμα και όταν είναι πολύ θορυβώδης και ενοχλητικός. Αν ο καιρός το επιτρέπει, είναι απαραίτητο να έχετε τα παράθυρα ανοιχτά, ακόμα καλύτερα αν έχετε μεγάλα παράθυρα, που επιτρέπουν να περνάει πολύ περισσότερος αέρας. Η ανακυκλοφορία σε αυτή την περίπτωση είναι μεγαλύτερη και η υγρασία αντιπαραβάλλεται καλύτερα.

Όταν κάνετε ντους, ανοίξτε τους ανεμιστήρες ή αν υπάρχουν παράθυρα, ακόμη καλύτερα να τα ανοίξετε. Τέλος, καλό είναι να μην κρεμάμε πολύ βρεγμένα ρούχα στο σπίτι, γιατί είναι αλήθεια ότι με τη ζέστη που δημιουργείται τεχνητά τον χειμώνα στεγνώνουν πιο γρήγορα από έξω, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι το νερό που εξατμίζεται απορροφάται από τους τοίχους. και μετά μετατρέπεται σε μούχλα. Όσοι έχουν φυτά στο σπίτι κάνουν ένα ακόμη λάθος, δηλαδή ρίχνουν πολύ νερό στα πιατάκια, το οποίο μετά βγαίνει και λιμνάζει.

Με αυτόν τον τρόπο το εσωτερικό περιβάλλον γίνεται ανθυγιεινό και άρα ακατάλληλο για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους. Ένα υγρό και μουχλιασμένο σπίτι επίσης μυρίζει άσχημα και η διαμονή εκεί γίνεται προβληματική. Πρέπει να δράσουμε και να επιλύσουμε το πρόβλημα γρήγορα και με οποιονδήποτε τρόπο.

χοντρό αλάτι για την υγρασία

Το χοντρό αλάτι μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτό το πρόβλημα, γιατί είναι ένας αφυγραντήρας πολύ χαμηλού κόστους που μπορεί να κατασκευαστεί με τα χέρια σας. Το χοντρό αλάτι απορροφά την υγρασία που υπάρχει σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού και αφού υγρανθεί μπορεί να αντικατασταθεί χωρίς να ξοδέψετε ποιος ξέρει πόσα χρήματα για να το αγοράσετε ξανά. Η υγρασία του αλατιού είναι απόδειξη ότι πραγματικά λειτουργεί.

Για να το χρησιμοποιήσουμε ακριβώς όπως έκαναν οι γιαγιάδες μας, πάρτε ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι και χωρίστε το στα δύο. Στη συνέχεια στεγνώστε το τέλεια και ρίξτε μέσα 150 γραμμάρια χοντρό αλάτι. Αυτή η ποσότητα μπορεί να βοηθήσει στην αφύγρανση ενός δωματίου 5 m x 5 m.

Το μπουκάλι μέσα στο οποίο πρέπει να τοποθετηθεί η σακούλα με το χοντρό αλάτι πρέπει να τρυπηθεί στον πάτο και στη συνέχεια να τοποθετηθεί σε ένα δοχείο. Για να μάθετε πόση υγρασία υπήρχε στο δωμάτιο, απλά κοιτάξτε το νερό που σχηματίζεται από κάτω.

Εναλλακτικά, το χοντρό αλάτι μπορεί να τοποθετηθεί μέσα σε μια σακούλα και στη συνέχεια να τοποθετηθεί σε ένα σουρωτήρι, μέσα σε ένα αρκετά μεγάλο δοχείο. Οι ποσότητες χοντρού αλατιού που πρέπει να τοποθετήσετε στο δωμάτιο ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου, ωστόσο μιλάμε για τουλάχιστον 100 γραμμάρια χοντρό αλάτι, έως και 150 το πολύ.

- Διαφήμιση -