4 συμβουλές από τις γιαγιάδες για να εξαφανίσετε τους σκόρους από τα ντουλάπια και τις ντουλάπες σας

Μικρές ενοχλήσεις στο σπίτι σας μπορεί να γίνουν μεγάλα προβλήματα, αλλά με απλά και αποτελεσματικά αντανακλαστικά, μπορείτε να τα ξεπεράσετε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους σκόρους που εγκαθίστανται στις ντουλάπες και τα ντουλάπια σας. Τους αρέσουν οι σκοτεινές γωνιές αλλά ζουν και κάτω από χαλιά και σε κουρτίνες. Ανακαλύψτε μια συμβουλή για να αντιμετωπίσετε αυτά τα παράσιτα και να απαλλαγείτε από αυτά οριστικά. Θα σας παρουσιάσω 4 συμβουλές από τις γιαγιάδες για να εξαφανίσετε τους σκόρους από τα ντουλάπια και τις ντουλάπες σας!

- Διαφήμιση -

καθαρίστε, σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα και χρησιμοποιήστε λευκό ξίδι

Εάν οι σκόροι είναι ήδη εγκατεστημένοι στα ντουλάπια σας, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές για να απαλλαγείτε από αυτά τα παράσιτα. Πρώτον, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε καλά τα ντουλάπια σας. Καθαρίστε όλα τα ντουλάπια σας από πάνω προς τα κάτω. Αν έχετε τρόφιμα ανοιχτά, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε αεροστεγή σακούλα και να τα βάλετε στην κατάψυξη. Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα όλες τις εκτεθειμένες επιφάνειες και σκουπίστε με ένα σφουγγάρι ή ένα πανί με λευκό ξίδι αραιωμένο σε νερό. Οι σκόροι δεν αντιστέκονται σε αυτή τη λύση.

μέντα και γαρίφαλο

Η μέντα και το γαρίφαλο, είναι καλά φυσικά απωθητικά και αναδίδουν μια έντονη μυρωδιά που τρομάζει τους σκόρους. Χρησιμοποιήστε μέντα σε μορφή φύλλων ή αιθέριων ελαίων. Τα γαρίφαλα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στα ντουλάπια σας και σε άλλους αποθηκευτικούς χώρους στο σπίτι σας για να διώξουν φυσικά τους σκόρους λόγω της μυρωδιάς τους.

λεβάντα ή θυμάρι

Η μυρωδιά του θυμαριού και της λεβάντας δρα ενάντια στην εμφάνιση του σκόρου. Τοποθετήστε μικρά φακελάκια αποξηραμένης λεβάντας ή θυμάρι στα ντουλάπια σας για να καταπολεμήσετε τον σκόρο. Η επίμονη μυρωδιά αυτών των φυτών δεν εκτιμάται καθόλου από αυτά τα παράσιτα.

δάφνη και δεντρολίβανο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτά απωθητικά για το σκόρο, όπως η δάφνη ή το δεντρολίβανο, τα οποία δεν εκτιμώνται πραγματικά από τους σκόρους. Για να χρησιμοποιήσετε τα οφέλη τους για την καταπολέμηση του σκόρου, στεγνώστε τα φύλλα δάφνης και δεντρολίβανου και τοποθετήστε τα σε μια μικρή υφασμάτινη σακούλα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λεμόνι που θα απωθήσει τον σκόρο με την όξινη μυρωδιά του. Μπορείτε να τοποθετήσετε τις φλούδες αυτού του εσπεριδοειδούς στα ντουλάπια σας και σε περιοχές όπου μπορούν να εγκατασταθούν οι σκόροι.

ξύλο κέδρου

Η έντονη μυρωδιά του ξύλου κέδρου διώχνει τους σκόρους με μεγάλη ταχύτητα. Για να χρησιμοποιήσετε το ξύλο κέδρου ως φυσικό απωθητικό σκόρου, τοποθετήστε το σε μέρη όπου συνήθως εγκαθίστανται οι σκόροι, όπως τα ντουλάπια σας και άλλες επιφάνειες στο σπίτι σας. Η μυρωδιά θα απωθήσει τα παράσιτα και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα. Εάν θέλετε να απαλλαγείτε οριστικά από τους σκόρους, μπορείτε επίσης να αγοράσετε έπιπλα από κέδρο που απωθούν τους σκόρους φυσικά.

- Διαφήμιση -