5 φυτά εσωτερικού χώρου που μπορείτε να έχετε στο υπνοδωμάτιο

Ποιος είναι ο πιο σημαντικός χώρος χαλάρωσης στο σπίτι; Για άλλους το σαλόνι αλλά για τους περισσότερους σίγουρα το υπνοδωμάτιο. Γνωρίζετε ότι τα φυτά είναι ικανά να ενισχύσουν το αίσθημα ηρεμίας και γαλήνης; Διαλέγοντας ένα φυτό εσωτερικού χώρου στο υπνοδωμάτιο σας εκτός από την ομορφιά στη διακόσμηση θα έχετε και πιο καθαρό και φρέσκο αέρα στο χώρο σας.

- Διαφήμιση -

Όπου και να βρίσκεται το υπνοδωμάτιο σας, είτε δηλαδή σε πολύ φως είτε σε λίγο, είτε βορεινό είτε όχι, υπάρχουν τα κατάλληλα φυτά εσωτερικού χώρου.

Για να δούμε λοιπόν τα 5 καλύτερα φυτά για να διακοσμήσετε την κρεβατοκάμαρα σας!

Κρίνος

Οι κρίνοι είναι ένα από τα πιο όμορφα λουλούδια και ταυτόχρονα θεωρείται ότι βοηθάει στην απομάκρυνση των τοξινών από τον αέρα. Τα γυαλιστερά φύλλα που διαθέτει του χαρίζει ιδιαιτερότητα και ομορφιά. Γι’ αυτό και είναι από τα πιο δημοφιλή. Μη φοβηθείτε να το βάλετε στο υπνοδωμάτιο σας, χαρίζοντας έτσι θετική αύρα!

Σανσεβιέρα

Η σανσεβιέρα σύμφωνα με έρευνες είναι ένα φυτό το οποίο καθαρίζει τον αέρα του δωματίου σας και σε καμία περίπτωση δεν θα σας βλάψει. Είναι λοιπόν ένα φίλτρο του αέρα μέσα στο σπίτι. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και την ποτίζετε αραιά και όταν στεγνώσει το χώμα της. Δεν ρίχνετε νερό στα φύλλα της και χρειάζεται φως. Όχι μόνο δεν θα σας βλάψει αλλά θα καθαρίζει τον αέρα του δωματίου σας όσο εσείς θα κοιμάστε. 

Ζέρμπερα

Ένα από τα φυτά που επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο υπνοδωμάτιο μας είναι η ζέρμπερα. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό λουλούδι, το οποίο ανήκει στην οικογένεια των μαργαριτών. Η τοποθέτηση της στην κρεβατοκάμαρα θα δώσει έντονο και ζωηρό χρώμα. Δεν αντέχει στη πολύ χαμηλές και και πολύ υψηλές θερμοκρασίες και προτιμά τα ηλιόλουστα μέρη.

Γαρδένια

Η γαρδένια είναι ένα πανέμορφο λουλούδι το οποίο δεν πρέπει να έρχεται σε άμεση επαφή με το φως του ήλιου γιατί μπορούν να καταστραφούν τα φύλλα και τα άνθη του. Το υπέροχο άρωμά της θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε πιο εύκολα. Γι’ αυτό και είναι ιδανικό για το υπνοδωμάτιο σας. Προσοχή όμως να μην χρησιμοποιήσετε μεγάλες γλάστρες στην κρεβατοκάμαρα, διότι το έντονο άρωμά της μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. Ένα μικρό λουλούδι σε ένα βάζο επάνω στο κομοδίνο σας είναι το ιδανικό.

Φυτό-αράχνη

Το φυτό αράχνη είναι ένα πολύ όμορφο φυτό, που είναι ικανό φωτοσυνθέσει με ελάχιστο φως, ενώ αναπτύσσεται και πολύ γρήγορα. Είναι και αυτό πολύ αποτελεσματικό στο να απορροφά τις τοξίνες του αέρα, όπως το μονοξείδιο του άνθρακα.

- Διαφήμιση -