6 άβολα πράγματα που δεν αρέσουν στους περισσότερους επισκέπτες, αλλά σπάνια μιλούν για αυτά

Μεταξύ των κλασικών κανόνων εθιμοτυπίας και των κανόνων που ακολουθούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες, στις βιβλιοθήκες, στα εστιατόρια και στα αεροπλάνα, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να έχουμε κατά νου κάθε μέρα. Ωστόσο, συχνά παραβλέπουμε ένα πολύ σημαντικό πράγμα: τους κανόνες της ύπαρξης καλεσμένων. Όλοι θέλουμε οι επισκέπτες μας να είναι χαρούμενοι όταν μας επισκέπτονται, αλλά στην πραγματικότητα, συχνά κάνουμε ανόητα λάθη που μπορεί να απογοητεύσουν τους ανθρώπους που μας επισκέπτονται. Θα σας παρουσιάσω 6 άβολα πράγματα που δεν αρέσουν στους περισσότερους επισκέπτες, αλλά σπάνια μιλούν για αυτά!

- Διαφήμιση -

δεν καθαρίζετε τα έπιπλα από τις τρίχες των κατοικιδίων

Θα συμφωνούσατε πιθανώς ότι είναι πραγματικά δυσάρεστο όταν πηγαίνετε να επισκεφτείτε κάποιον, να κάθεστε στον καναπέ με μία κούπα καφέ ή τσάι και να σηκωθείτε μία ώρα αργότερα και να διαπιστώσετε ότι τα ρούχα σας είναι καλυμμένα με ένα στρώμα από τρίχες. Φυσικά, δεν είναι εύκολο να διατηρείς ένα σπίτι όπου ζουν κατοικίδια απόλυτα καθαρό. Αλλά πριν έρθουν οι καλεσμένοι, είναι καλύτερο να καθαρίσετε όλες τις επιφάνειες με μια βούρτσα.

δεν ρωτάτε τους καλεσμένους για τις προτιμήσεις τους

Μερικοί από εμάς πίνουμε πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη, σε άλλους αρέσει ο καφές με κρέμα και άλλοι δεν πίνουμε καθόλου ζεστά ροφήματα. Και είναι πραγματικά άβολο όταν προσφέρεται στους επισκέπτες κάτι που δεν τους αρέσει. Και δεν μπορούν καν να πουν όχι γιατί δεν θέλουν να είναι αγενείς. Για να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις, είναι καλύτερα να ρωτήσετε τους καλεσμένους σας τι θα ήθελαν να πιουν.

προσφορά φαγητού

Ένα από τα πιο δυσάρεστα πράγματα είναι όταν οι οικοδεσπότες επιμένουν να φάνε κάτι που σας προσφέρουν. Και όταν τελειώσετε το γεύμα, σας προσφέρουν περισσότερα και μπορεί να θέλουν ακόμη και να σας δώσουν λίγο φαγητό για να πάρετε μαζί. Αλλά δεν έχουν όλοι την ίδια γεύση, διατροφικές συνήθειες και ωράρια. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι εάν ένα πράγμα είναι αποδεκτό για ένα άτομο, δεν σημαίνει ότι όλοι είναι έτσι.

δεν διατηρείτε καθαρό το πάτωμα

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν έρχονται μικρά παιδιά στο χώρο σας. Τα παιδιά παίζουν συχνά στο πάτωμα, σέρνονται και ξαπλώνουν εκεί, και θα ήταν πολύ δυσάρεστο για τη μητέρα τους να συνειδητοποιήσει ότι τα ρούχα του παιδιού της είναι όλα καλυμμένα με τρίχες και βρωμιά. Έτσι, εάν ένα παιδί έρχεται στο σπίτι σας, βεβαιωθείτε ότι το πάτωμα είναι πραγματικά καθαρό.

παραμέληση του μπάνιου

Είναι πολύ άβολο όταν συνειδητοποιείς ότι το κουμπί στο καζανάκι δεν λειτουργεί στην τουαλέτα ή ότι δεν υπάρχει ζεστό νερό για να πλύνεις τα χέρια σου ή μπορεί να μην υπάρχει χαρτί υγείας! Όπως θα συμφωνούσαν οι περισσότεροι, αυτό δεν είναι πολύ ευχάριστο. Γι’ αυτό θα πρέπει να προειδοποιείτε τους επισκέπτες για κάθε είδους πρόβλημα με το μπάνιο και την τουαλέτα για να αποφύγετε άβολες καταστάσεις. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το μπάνιο είναι καθαρό.

ζητάτε να σας βοηθήσει να μαγειρέψετε

Φαντάσου ότι πας στο σπίτι κάποιου, αρχίζεις να μιλάς και μετά σου ζητάνε…να καθαρίσεις ψάρια. Ακούγεται αστείο αλλά μπορεί πραγματικά να συμβεί. Και όσοι μένουν περισσότερο στο σπίτι κινδυνεύουν πραγματικά να τους ζητηθεί να καθαρίσουν το τραπέζι και να πλύνουν τα πιάτα μαζί με τους οικοδεσπότες. Αυτό δεν είναι πολύ ευγενικό, επομένως είναι καλύτερα να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις.

- Διαφήμιση -