Οι περισσότεροι κρατάμε τα άδεια γυάλινα βάζα στα ντουλάπια για μελλοντική χρήση. Έχετε διαπιστώσει όμως, ότι τα περισσότερα έχουν μια άσχημη μυρωδιά από το φαγητό και την κλεισούρα;

alati

Όλα τα κλειστά δοχεία – κανάτες, γυάλινα ή πλαστικά βάζα, θερμός κ.ά., όταν ανοίγονται μετά από πολύ καιρό, έχουν μια μυρωδιά κλεισούρας. Για να μην ξανασυμβεί αυτό, υπάρχει μια εύκολη λύση:

Αφού τα πλύνεις και τα αφήσεις να στεγνώσουν καλά, θα ρίξεις μέσα λίγο αλάτι, θα κλείσεις καλά το καπάκι ή το πώμα τους και θα τα αποθηκεύσεις όπως συνήθως. Όταν έρθει η ώρα να τα βγάλεις από το ντουλάπι για να τα χρησιμοποιήσεις, θα τα βρεις άοσμα.

Φυσικά θυμήσου να ξεπλύνεις καλά το αλάτι, πριν τα γεμίσεις. 

Καλή επιτυχία!

Πηγή: goldenmag

Ένθετη φώτο: stippy.com