25 εντυπωσιακές ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας σε ανθρακί χρώμα

Όταν σχεδιάζετε μια χρωματική παλέτα για να μετατρέψετε το σπίτι σας σε έναν υπέροχο χώρο, τις περισσότερες φορές η επιλογή πέφτει σε ανοιχτόχρωμες και απαλές αποχρώσεις. Μια απόφαση δικαιολογημένη γιατί γνωρίζουμε ότι οι τόνοι που επιλέγονται καθορίζουν τη διάθεση στο χώρο σε μεγάλη κλίμακα. Αυτός είναι ο λόγος που αποφεύγονται οι σκούρες αποχρώσεις. Ωστόσο, στις παρακάτω γραμμές θα ξεφύγουμε από τη ρουτίνα δίνοντας έμφαση στη σκούρα διακόσμηση. Σήμερα αναφερόμαστε στο ανθρακί χρώμα για να δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε μια σκούρα απόχρωση για να δώσετε στυλ και κομψότητα αλλά και γαλήνη και άνεση στο σπίτι σας. Θα σας παρουσιάσω 25 εντυπωσιακές ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας σε ανθρακί χρώμα!

- Διαφήμιση -

πώς να διακοσμήσετε ένα ανθρακί δωμάτιο και ποια χρώματα συνδυάζονται τέλεια με αυτό

Τα τελευταία χρόνια το γκρι είναι ένα πολύ δημοφιλές χρώμα, ειδικά στην εσωτερική διακόσμηση. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του – οι πολλές αποχρώσεις του γκρι συνδυάζονται τέλεια με ουδέτερους τόνους (όπως λευκό και μαύρο) καθώς και με πιο ζωντανούς τόνους με πολύ αρμονικό τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι μια χαλαρωτική, μοντέρνα και εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να γνωρίζετε τους σωστούς συνδυασμούς και να παίξετε με αυτούς σωστά.

Γενικά, όταν επιλέγετε ένα αγαπημένο χρώμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα μονόχρωμο, δίχρωμο ή πολύχρωμο ντεκόρ. Έτσι, αν, για παράδειγμα, σας αρέσει ένα μονόχρωμο εσωτερικό και θέλετε να φέρετε περισσότερη κομψότητα και χαρακτήρα στο χώρο, μπορείτε να πειραματιστείτε με αποχρώσεις του γκρι: ανθρακί, ασημί, γκρι του ποντικιού ή ανοιχτό γκρι. Μπορείτε επίσης να παίξετε το χαρτί των αντιθέσεων – να βάψετε τους τοίχους και το δάπεδο σε ανοιχτό γκρι και να επιπλώσετε το δωμάτιο με έπιπλα σε πιο σκούρες αποχρώσεις, όπως σχιστόλιθο ή ανθρακί.

- Διαφήμιση -