5 τρόποι για να αποκτήσετε μαλακές και αφράτες πετσέτες χωρίς την προσθήκη μαλακτικού

Είναι υπέροχο συναίσθημα να μπορείς να τυλίξεις το πρόσωπό σου με μια απαλή και αρωματική πετσέτα. Δυστυχώς, τα επιθετικά απορρυπαντικά και το πολύ συχνό πλύσιμο μπορεί να σκληρύνουν τις ίνες και με τον καιρό να μην έχετε πλέον την ευχάριστη αίσθηση απαλότητας. Ένα πολύ απλό μαλακτικό σούπερ μάρκετ χρησιμοποιείται συνήθως στα πλυντήρια ρούχων. Αλλά δεν γνωρίζουν όλοι ότι τα μαλακτικά υφασμάτων αποτελούνται από χημικές ουσίες που σχηματίζουν ένα είδος φιλμ. Αυτή η ταινία δίνει μόνο την αίσθηση της απαλότητας που θα είναι προσωρινή. Χωρίς βέβαια να ξεχνάμε ότι τα βιομηχανικά προϊόντα καθαρισμού ρυπαίνουν το περιβάλλον γύρω μας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές φυσικές θεραπείες που μας βοηθούν να κάνουμε απαλές τις πετσέτες χωρίς πρόβλημα ακόμα και χωρίς μαλακτικό! Θα σας παρουσιάσω 5 τρόπους για να αποκτήσετε μαλακές και αφράτες πετσέτες χωρίς την προσθήκη μαλακτικού!

- Διαφήμιση -

ξίδι

Η πιο γνωστή και πιο δημοφιλής θεραπεία της γιαγιάς για τον καθαρισμό του σπιτιού μπορεί να είναι μόνο ένα υλικό: το ξιδι! Είτε λευκό είτε από μήλο, είναι ένα φθηνό και εύκολα διαθέσιμο προϊόν. Έχει πολλές ιδιότητες: είναι φυσικό αντιασβεστόλιθο, απολυμαίνει και έχει και μαλακωτική λειτουργία! Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι είναι ένα από τα καταλληλότερα προϊόντα οικιακής χρήσης για την εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών ακόμα και στο πλυντήριο. Ίσως αναρωτιέστε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να έχετε απαλές και αρωματικές πετσέτες. Στην πραγματικότητα, μερικές κουταλιές στην ειδική θήκη του πλυντηρίου θα ήταν αρκετές για να παρατηρήσετε τη διαφορά! Επιπλέον, το ξύδι αναζωογονεί τα χρώματα, έτσι οι πετσέτες σας θα φαίνονται πραγματικά σαν καινούριες όταν πλυθούν!

χαμομήλι

Εάν οι πετσέτες σας είναι τραχιές, χρειάζονται μια μαλακωτική και κάπως «χαλαρωτική» περιποίηση. Το βρηκες! Μιλάμε για χαμομήλι! Συχνά χρησιμοποιούμε αυτή τη φυσική θεραπεία για να προωθήσουμε τις νύχτες και να έχουμε μια ηρεμιστική δράση. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι είναι πολύ χρήσιμο για να μαλακώνουν τις πετσέτες με απόλυτα φυσικό τρόπο. Είναι απαραίτητο να βράσουμε 1 λίτρο νερό και να το αφήσουμε να βράσει 1 σακουλάκι χαμομήλι. Αφού είναι έτοιμο και κρυώσει τελείως, το ρίχνουμε κατευθείαν στη λεκάνη με το νερό και μουλιάζουμε τις καθαρές αλλά τραχιές πετσέτες. Τις αφήνουμε να μουλιάσουν για περίπου δεκαπέντε λεπτά, τις στύβουμε και τις απλώνουμε μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Θα είναι απαλές και μαλακές!

μαγειρική σόδα

Υπάρχουν μερικές πραγματικά σκληρές πετσέτες που απλά δεν φαίνεται να θέλουν να γίνουν πιο μαλακές. Αλλά έχουμε τη λύση για εσάς! Εάν οι πετσέτες φαίνονται να γρατζουνίζουν το πρόσωπό σας κάθε φορά που τις πλένετε, πάρτε ένα μπολ με νερό και προσθέστε μια ωραία κουταλιά μαγειρική σόδα σε αυτό. Πρέπει να τις μουλιάσετε για μια ολόκληρη νύχτα και μετά να τις απλώσετε αφού τις στύψετε. Η μαγειρική σόδα μαλακώνει τις ίνες και εξαφανίζει τις άσχημες μυρωδιές!

αλάτι

Μην ξεχνάτε ποτέ ότι το αλάτι είναι ένας φθηνός και ευέλικτος τρόπος για να αποκτήσετε εξαιρετικά μαλακές πετσέτες, ακόμη και χωρίς μαλακτικό. Το αλάτι εξισορροπεί τη σκληρότητα του νερού, το οποίο είναι συχνά ασβεστώδες και επομένως είναι υπεύθυνο για τη σκλήρυνση των πετσετών. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι σε κάθε πλύση για να εξισορροπήσετε το νερό και να κάνετε τις πετσέτες σας πολύ πιο απαλές!

αλάτι, μαγειρική σόδα και ξίδι

Μπορείτε να συνδυάσετε διάφορες φυσικές θεραπείες για να έχετε ένα αποτελεσματικό μείγμα και να έχετε πολύ απαλές πετσέτες ακόμα και χωρίς μαλακτικό. Θα χρειαστείτε μία λεκάνη με ζεστό νερό στην οποία μπορείτε να ρίξετε ένα ποτήρι ξίδι, 50 γραμμάρια ψιλό αλάτι και 30 γραμμάρια μαγειρική σόδα. Θα παρατηρήσετε ότι εμφανίζεται μια αντίδραση όπου η μαγειρική σόδα εξισορροπεί τις ιδιότητες του ξιδιού.

Μουλιάζουμε τις πετσέτες και τις αφήνουμε να μείνουν μέσα στο νερό για λίγο. Αφού τις έχετε στεγνώσει καλά, υπάρχει ένα μικρό κόλπο που μπορείτε να ακολουθήσετε. Για να «σηκώσουμε» τις ίνες του σφουγγαριού και να επαναφέρουμε μια απαλή εμφάνιση στην πετσέτα μας, πολλοί περνούν ένα μαλακό πινέλο πάνω από το ύφασμα, αποκαθιστώντας τη λειτουργία των ινών και αναζωογονώντας τις.

- Διαφήμιση -