2 έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το πλυντήριο σας ώστε να μην αφήνει χνούδια στα ρούχα

Ο σωστός καθαρισμός και η συντήρηση είναι απαραίτητα για την παράταση της ζωής του πλυντηρίου σας. Κατά τον καθαρισμό, εξαλείφονται τα υπολείμματα βρωμιάς και απορρυπαντικού που δημιουργούν ένα είδος λεπτής μεμβράνης που παγιδεύει βακτήρια, δημιουργώντας ένα τέλειο περιβάλλον για το σχηματισμό δυσάρεστων οσμών. Τα βακτήρια και η μούχλα που σχηματίζονται στο φίλτρο και τη σφράγιση του πλυντηρίου είναι ανθεκτικά στη θερμότητα και τα επιθετικά απορρυπαντικά και καταλήγουν να φράζουν τους εσωτερικούς μηχανισμούς του πλυντηρίου ή να προσκολλώνται στα ρούχα, καταστρέφοντάς τα. Θα σας παρουσιάσω λοιπόν 2 έξυπνα κόλπα για να καθαρίσετε το πλυντήριο σας ώστε να μην αφήνει χνούδια στα ρούχα!

- Διαφήμιση -

καθαρίστε το πλυντήριο με λευκό ξίδι

Το λευκό ξίδι απολυμαίνει καλά και η οξύτητά του βοηθά στην εξάλειψη των υπολειμμάτων ρύπων. Επιπλέον, βοηθά στην απόσμηση ολόκληρου του πλυντηρίου σας. Γεμίστε το πλυντήριο με ζεστό νερό, προσθέστε 750 ml λευκό ξίδι και κάντε ένα σύντομο πλύσιμο. Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος πλύσης, προσθέστε 150 γραμμάρια μαγειρικής σόδας και εκτελέστε άλλο ένα πλύσιμο. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, αφήστε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή για να στεγνώσει καλά. Επαναλάβετε μία φορά το μήνα.

καθαρίστε τη τσιμούχα του πλυντηρίου με λεμόνι και οξυζενέ

Ένα από τα μέρη του πλυντηρίου που είναι πιο επιρρεπή στη συσσώρευση μούχλας και άσχημων οσμών είναι η ελαστική φλάντζα, λόγω της μεγάλης υγρασίας. Αφού φορέσετε τα γάντια, ρίξτε σε ένα δοχείο 100 ml χυμό λεμονιού, 250 ml οξυζενέ και 3 λίτρα νερό και ανακατέψτε καλά. Χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι, απλώστε το οικολογικό απολυμαντικό που μόλις ετοιμάσατε και τρίψτε καλά, φροντίζοντας να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα και τις βρωμιές. Τέλος, στεγνώστε καλά.

Τώρα που ξέρετε πώς να καθαρίζετε σχολαστικά το πλυντήριο, είμαστε σίγουροι ότι τα ρούχα σας θα είναι πιο καθαρά, χωρίς χνούδια και πολύ αρωματικά.

- Διαφήμιση -