5 κόλπα για να διώξετε την γρουσουζιά από το σπίτι σύμφωνα με το φενγκ σούι

H γρουσουζιά μπορεί να θεωρείται από ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού ανυπόστατη και να συγκαταλέγεται στις χαζές προλήψεις όμως δεν είναι και λίγοι που την πιστεύουν μέχρι και σήμερα. Το φενγκ σούι σαν φιλοσοφία, δείχνει πως με την διακόσμηση μπορείς να φέρεις την θετική ενέργεια στο σπίτι και στην ζωή. Αν νιώθετε πως όλα στο σπίτι σας πάνε στραβά τότε αυτό το άρθρο μπορεί και να σας βοηθήσει. Θα σας παρουσιάσω 5 κόλπα για να διώξετε την γρουσουζιά από το σπίτι σύμφωνα με το φενγκ σούι!

- Διαφήμιση -

βάλτε στο σπίτι σας φρέσκα λουλούδια

Σύμφωνα με το φενγκ σούι τα φρέσκα λουλούδια σε έναν χώρο, μπορεί να προσφέρουν και στον χώρο και στους ανθρώπους που μένουν σε αυτόν ευτυχία, χαρά, αισιοδοξία αλλά και καλοτυχία. Θα πρέπει να διαλέξετε πολύχρωμα φρέσκα λουλούδια και να αποφύγετε φυτά με αγκάθια, αφού τα αγκάθια φέρνουν γρουσουζιά.

τα πέταλα βοηθούν

Δεν είναι λίγοι οι πολιτισμοί που έχουν συνδέσει τα πέταλα σαν σύμβολο καλής τύχης για το σπίτι και τους ιδιοκτήτες του και το φενγκ σούι δεν αποτελεί εξαίρεση. Παρόλα αυτά υπάρχει ένα διχασμός για το πως πρέπει να τοποθετήσουμε τα πέταλα για να έχουν αποτελεσματικότητα. Είναι μερικοί που πιστεύουν ότι πρέπει τα πέταλα να είναι τοποθετημένα με το άνοιγμά τους προς τα πάνω, για να μην αφήνουν την καλή τύχη να φύγει ενώ άλλοι πιστεύουν ότι γυρίζοντάς τα ανάποδα θα κάνετε την τύχη σας να φύγει πιο γρήγορα. Σύμφωνα με το φενγκ σούι πάντα οι επιφάνειες πρέπει να είναι ανοιχτές για να ρέει η θετική ενέργεια ελεύθερα οπότε καλό θα ήταν να βάλετε τα πέταλα το άνοιγμα προς τα πάνω.

χρησιμοποιήστε ονειροπαγίδες

Οι ονειροπαγίδες βοηθούν να μην βλέπουμε άσχημα όνειρα, αφού λένε ότι μπορούν να εγκλωβίσουν τους εφιάλτες. Πέρα από αυτό όμως μπορείτε να κρεμάσετε μία ονειροπαγίδα και για την καλή τύχη και σύμφωνα με το φενγκ σούι έχει την ίδια αποτελεσματικότητα. Μπορεί να είναι χειροποίητη ή του εμπορίου.

τοποθήστε σωστα τα έπιπλα

Σύμφωνα με τους ειδικούς του φενγκ σούι, έχει σημασία το πώς θα τοποθετήσετε τα έπιπλα σας για να επιτρέπετε στην ενέργεια να ρέει ομαλά και ελεύθερα χωρίς εμπόδια στον δρόμο της. Επίσης λένε πως ένα κρεβάτι είναι καλότυχο όταν βρίσκεται σε θέση διαγώνια συγκριτικά με την πόρτα.

δώστε σημασία στο χρώμα της πόρτας

Το χρώμα της πόρτας του σπιτιού σας λένε πως παίζει μεγάλο ρόλο στο αν θα έχετε τύχη μέσα στο σπίτι σας. Σύμφωνα με το φενγκ σούι οι πόρτες που κοιτάνε προς το νότο καλό είναι να βάφονται κόκκινες ή πορτοκαλί, ενώ εκείνες που κοιτάνε προς το βορρά πρέπει να είναι βαμμένες μπλε ή μαύρες. Οι πόρτες που βλέπουν δυτικά καλό είναι να είναι λευκές ή γκρι και εκείνες που κοιτούν προς την ανατολή βάψτε τις καφέ ή πράσινες.

- Διαφήμιση -