7 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε κατά τη χρήση αποσμητικού

Η χρήση αποσμητικού μετά το μπάνιο ή κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι μια κοινή συνήθεια για όλους τους ανθρώπους. Μερικοί μπορεί ακόμη και να το φέρουν μαζί τους για να αναζωογονηθούν μετά από άθληση, γυμναστήριο ή τρέξιμο ή και στη δουλειά. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά λάθη που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε αποσμητικά. Αυτά μπορούν να μειώσουν την ικανότητα των αποσμητικών σας να λειτουργούν επηρεάζοντας το άρωμά τους. Εάν νομίζετε ότι το αποσμητικό σας δεν λειτουργεί αποτελεσματικά τότε πρέπει να ψάξετε να δείτε τι γίνεται…Εμείς θα σας παρουσιάσουμε 7 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε κατά τη χρήση αποσμητικού.

- Διαφήμιση -

αποσμητικό ή αντιιδρωτικό;

Κατ’ αρχάς θα πρέπει να διαχωρίσουμε τα αποσμητικά από τα αντιιδρωτικά. Είναι ένα πολύ σύνηθες λάθος που κάνουμε όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο αρωματικό σπρέι. Τα αποσμητικά βοηθούν στην εξάλειψη της μυρωδιάς του σώματος και έχουν άρωμα. Αυτά βοηθούν στη θανάτωση των βακτηρίων που προκαλούν οσμή ή το καλύπτουν με ένα αρωματικό άρωμα. Σε αντίθεση με αυτό, τα αντιιδρωτικά είναι για τη μείωση του ιδρώτα σας και μπορεί να έχουν ή όχι άρωμα σε αυτά. Πριν επιλέξετε το σωστό σπρέι σώματος, θα πρέπει να καταλάβετε την ανάγκη σας.

Εάν ιδρώνετε πολύ, επιλέξτε το σπρέι σώματος με αντιιδρωτικές ιδιότητες. Εάν μυρίζετε άσχημα, τότε τα αποσμητικά είναι για σας.

7 λάθη στη χρήση του αποσμητικού

1. Χρησιμοποιείτε λάθος τύπο αποσμητικού

Εάν επιλέγετε ένα αποσμητικό που βασίζεται μόνο στη μάρκα ή τη μυρωδιά του, το αποσμητικό που αγοράσατε μπορεί να μην είναι κατάλληλο για εσάς. Ορισμένα αποσμητικά προορίζονται για την πρόληψη της εφίδρωσης και άλλα είναι μόνο για την απόσμηση. Μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα να πειραματιστείτε χωρίς να κολλήσετε με ένα προϊόν μέχρι να βρείτε το προϊόν που σας ταιριάζει καλύτερα.

2. Χρησιμοποιούμε πάντα τον ίδιο τύπο αποσμητικού


Όλοι το κάνουμε αυτό. Μόλις βρούμε ένα προϊόν που πιστεύουμε ότι μας ταιριάζει, έχουμε την τάση να κολλάμε για πάντα με αυτό. Οι ιδρωτοποιοί αδένες αρχίζουν να αναπτύσσουν αντίσταση όταν συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε το ίδιο προϊόν. Το αποτέλεσμα είναι περισσότερη εφίδρωση και μυρωδιά. Επομένως, μην διστάσετε να συμπεριλάβετε στη ζωή σας διαφορετικά είδη αποσμητικών.

3. Δεν βάζουμε ικανοποιητική ποσότητα

Αν δεν βάλετε αρκετή ποσότητα από το αποσμητικό δεν θα έχετε ένα καλό αποτέλεσμα. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε αποσμητικό σε ολόκληρη την περιοχή της μασχάλης σας, αλλά προσέξτε να μην το παρακάνετε.

4. Χρήση αποσμητικού όταν το δέρμα σας είναι υγρό


Ενώ είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε αποσμητικό όταν το δέρμα σας είναι καθαρό όλες μας πολλές φορές κάνουμε ένα λάθος: να το χρησιμοποιούμε ενώ το δέρμα μας είναι ακόμη υγρό! είναι καλύτερο να μην το κάνουμε αυτό όταν οι μασχάλες μας είναι ακόμα υγρές. 

5. Χρήση αμέσως μετά το ξύρισμα

Εάν ξυρίζετε τις μασχάλες σας, η εφαρμογή μιας ουσίας αμέσως μετά το ξύρισμα μπορεί να επηρεάσει το δέρμα σας, ειδικά αν έχετε κάποιο κόψιμο. Πριν χρησιμοποιήσετε αποσμητικό, αφήστε το δέρμα σας να αναπνεύσει και να χαλαρώσει.

6. Χρήση αποσμητικού σε λάθος ώρα της ημέρας


Η εφαρμογή αποσμητικού σε καθαρό δέρμα είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε. Επίσης, η καλύτερη ώρα της ημέρας για την εφαρμογή αποσμητικού είναι το βράδυ. Και αυτό γιατί αναφέρεται ότι το αποσμητικό χρειάζεται λίγες ώρες για να δώσει ένα καλό αποτέλεσμα. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να εφαρμόσετε λίγο περισσότερο το πρωί.

7. Χρήση όταν οι μασχάλες σας είναι πολύ στεγνές

Ακριβώς όπως η χρήση αποσμητικού όταν η υγρασία δεν είναι σωστή, η χρήση του όταν το δέρμα σας είναι πολύ ξηρό δεν θα δώσει καλά αποτελέσματα. Εάν χρησιμοποιείτε συνεχώς το αποσμητικό χωρίς ενυδατική κρέμα, μπορεί να στεγνώνετε τις μασχάλες σας. Κάντε συνήθεια σας να ενυδατώνεστε πρώτα για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα που δεν περιέχει επιβλαβείς χημικές ουσίες. Βρέξτε, περιμένετε λίγο και μετά χρησιμοποιείστε το αποσμητικό.  

- Διαφήμιση -